به گزارش
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد اسماعیل اکبری، در حاشیه برگزاری کنگره سالیانه انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران در محل هتل المپیک تهران، اظهار کرد: درمان سرطان در ایران در شرایط بسیار مطلوب و با کیفیتی انجام میشود و قابل مقایسه با دنیا هستیم.
او با اشاره به مطالعهای که طی یک دهه گذشته بر روی ۸۴۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور انجام شده است، ادامه داد: مطالعات ما نشان میدهد در ظرف یک دهه گذشته میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به سرطان در ایران، کاهش یافته است.
اکبری با عنوان این مطلب که در بعضی از سرطانها پیشرفتهای درمانی خوبی بوده است، گفت: در بعضی از سرطانها، نیاز داریم کار بیشتری انجام شود.
افزایش شیوع سرطان پستان و تیروئید
او اولویت وزارت بهداشت در زمینه درمان سرطان را، تشخیص مناسب بیماران دانست و افزود: در سرطانهای پستان و تیروئید، خوب کار کرده ایم و در سرطانهای دستگاه گوارش، باید بیشتر کار کنیم، زیرا میزان شیوع این نوع سرطانها در حال افزایش است.
اکبری با عنوان این مطلب که وضعیت کشور در زمینه متخصص انکولوژی خوب است، ادامه داد: در بین ۲۲ کشور منطقه، ایران از بهترین کشورها برای توزیع متخصصان انکولوژی است.
مشاور عالی وزیر بهداشت، با اشاره به موضوع غربالگری سرطانها در کشور، گفت: غربالگری تعارفات است و این طور نیست که بتوان برای همه سرطانها، غربالگری انجام داد.
اکبری در پاسخ به این سوال که رویکرد دنیا در زمینه درمان سرطانها به چه سمت و سویی پیش رفته است، افزود: اختلاف ما با دنیا فقط در دیر مراجعه کردن مردم برای درمان است.
او در خصوص مشکلات و عوارض شیمی درمانی، گفت: در دنیا هم کسی شیمی درمانی را دوست ندارد و به عنوان یک درمان کم سود از آن نام برده میشود.
مشاور عالی وزیر بهداشت، افزود: شیمی درمانی، یک کار بد غیر علمی است که محکوم به اجرای آن هستیم و حق نداریم آن را کنار بگذاریم، چون کمک میکند.
اکبری گفت: به عنوان یک طبیب، عوارض شیمی درمانی را به جان میخریم، اما نمیتوانیم آن را کنار بگذاریم.
انتهای پیام/