رئیس اداره عقیدتی سیاسی نهاجا در بخش دیگری از سخنان خود، فریضه امر به معروف را اصلی حیات بخش عنوان و تاکید کرد: پویایی، نشاط و حیات جامعه اسلامی فقط در گرو احیای فریضه امر به معروف و نهی از منکر قابل تحقق خواهد بود، زیرا وقتی این اصل در جای جای اجتماع، جاری و ساری شود، آنگاه نیکان و پاکان بر امور مسلمین مسلط خواهند گردید و حتی ذرهای ظلم و ناعدالتی در قبال احدی روا داشته نخواهد شد.
وی با اشاره به مصادیق این اصل در زندگی امروز، تصریح کرد: امروزه به علت هجمه همه جانبه دشمن در زمینه فرهنگی و عقیدتی، شاهد هستیم که اقشار گوناگون بالاخص قشر نوجوان و جوان در معرض آسیبهای گوناگونی قرار میگیرند که مع الاسف برخی از ایشان نیز در دام تبلیغات و القائات سو معاندین نیز گرفتار میآیند؛ حال، اما آمرین به معروف و ناهیان از منکر در مواجهه با این عده میباید با گفتاری نرم و رفتاری توأم با تکریم، ایشان را متنبه سازند و دلهای افراد را به سمت خداوند متعال بازگردانند.
حجت الاسلام قاضی، در ادامه گفت: از اهداف غایی اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر، تحقق سیاست جذب حداکثری و دفع حداقلی مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است؛ از این روی آمران به معروف باید با سعه صدر و کظم غیظ، تمام مساعی خویش را در جذب افراد بکار گیرند و مانع از پناه بردن این عده به دامان اغیار و دشمنان شوند.
رئیس اداره عقیدتی سیاسی نیروی هوایی در پایان ضمن تقدیر از حضور فعال آمرین به معروف شاغل در نهاجا، اظهار داشت: جای خوشبختی و مباهات است که کارکنان حاضر در نیروی هوایی الهی، از جمله پیشگامان در عرصه امر به معروف و نهی از منکر شناخته میشوند که برآیند آن در محیط مکتبی و فضای معنوی موجود در سطح نیرو و یگانهای تابعه به وضوح قابل مشاهده است.
همچنین جانشین اداره عقیدتی سیاسی نیروی هوایی ارتش سرتیپ دوم احمد عسکری، نیز در این همایش گفت: استحاله دینی و ترویج سکولاریسم از جمله اهدافی که در برنامه ریزی دشمن علیه ملت ایران تدارک دیده شده است که در این بین تنها با دفاع از ارزشها و اعتقادات میتوان از این نبرد هویتی سربلند بیرون آمد.
سرتیپ دوم احمد عسکری اظهار داشت: نظام جمهوری اسلامی امروز آماج تهاجمات وسیع دشمن در جنگ اقتصادی، امنیتی، نیابتی، فرهنگی و اعتقادی است که این خود وظیفه امثال ما را خطیرتر از پیش میکند تا با دفاع از ارزشها و اعتقادات خویش، از این نبرد هویتی سربلند خارج شویم.
جانشین اداره عقیدتی سیاسی نهاجا در ادامه افزود: استحاله دینی و ترویج سکولاریسم از جمله اهدافی که در برنامه ریزی دشمن علیه ملت ایران تدارک دیده شده است که نتیجه آن جز ترویج ولنگاری، بی عفتی، بی قیدی اخلاقی و فساد و فحشاء نخواهد بود.
امیر عسکری در تشریح نبرد شناختی میان جبهه اسلام و کفر، خاطر نشان کرد: مدیریت افکار و باورها از جمله کلیدیترین مولفههایی است که در نبرد شناختی میتوان بدان اشاره نمود که غرض از آن ایجاد تشکیک، تردیدافکنی و شبهه آفرینی در جامعه هدف است.
وی تبدیل ارزش به ضدارزش را از دیگر برنامههای دشمن دانست و بیان کرد: در نبرد رفتاری، وقتی ارزشها تبدیل به ضد ارزش شد و باورها و اعتقادات ما سست گردید، تغییر رفتار از نتایج آن خواهد بود که سرانجامی، چون فروپاشی اخلاقی اجتماع را به دنبال نخواهد داشت.
سرتیپ عسکری در ادامه با اشاره به وظایف آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: در چنین شرایط خطیری، وظایف آمران به معروف و ناهیان از منکر بسیار مضاعف و دوچندان خواهد بود که با اراده مستحکم و عزم راسخ، به نبرد با این دشمن چندبُعدی بروند.
معاون هماهنگ کننده اداره عقیدتی سیاسی نهاجا با اشاره به سخنی از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، تصریح کرد: امام راحل عظیم الشان (ره) سخنی دارند که در آن فرموده اند «جمهوری اسلامی زمانی تحقق پیدا خواهد کرد که تمامی مردم و آحاد آن، آمر به معروف و ناهی از منکر باشند.»؛ از این روی میتوان دریافت که دوام و بقای یک حکومت و حاکمیت افراد صالح و درستکار بر جامعه تنها در گروی رعایت این اصل اصیل الهی میسر خواهد شد.
وی ضمن برشماری انواع ارشاد موجود در اصل امر به معروف و نهی از منکر، تاکید کرد: ارشاد اقسامی دارد که میتواند تصریحی، اقناعی، توجیهی یا القایی باشد و بصورت آشکار و مستقیم یا پنهان و غیرمستقیم بروز و ظهور یابد.
امیر عسکری، حلم و صبر را از بدیهیترین ویژگیهای آمرین به معروف دانست و افزود: جلب اعتماد فرد آسیب دیده، تنها با خوشرویی و شکیبایی میسر خواهد بود که از این طریق و با اعمال بهترین شیوههای آسیب شناسانه، میتوان آن بیماری و ویروس فرهنگی یا تربیتی را از بین برد.
جانشین عقیدتی سیاسی نیروی هوایی در توصیف مراحل امر به معروف نیز تصریح کرد: کشف مشکل، استخراج از محیط ناسالم، تغییر باورهای نادرست، تبدیل شخص به فردی سالم و صالح، ترکیب شخص با محسنات اخلاقی و نهایتاً تزریق و بازگردانی آن به محیط اجتماع و زندگی عادی، از جمله کاربستهایی است که همواره باید مدنظر دست اندرکاران و آمران به معروف باشد که یقیناً با طی نمودن این مراحل، نه تنها فرد آسیب دیده و منحرف را به آغوش جامعه باز خواهد گرداند، بلکه کرامت و عزت نفس او در این فرآیند نیز حفظ خواهد شد.
انتهای پیام/