او ادامه داد: این عارف بزرگ صدها شاگرد را تربیت کرده است و مکتبی ملا علیمردانی در رفتار و زندگی آیت الله تالهی دیده میشود.
وزیر ارشاد لازمه عروج انسان عرفان دانست و گفت: عرفان اسلامی هم از هزار و ۴۰۰ سال پیش آغاز شدهاست و همچنان با قدرت ادامه دارد.
صالحی بیان کرد: عرفان به خصوص در بخش عرفان نظری و پر تاثیر تمدن انسانی تحولهای زیادی به خود دیده و همواره یک نقطه تاسیسی داشته است .
او ادامه داد : آیت الله تالهی متصل به عرفان عرفا بزرگ این منطقه است و دغدغه شاگردانش هم بر گرفته از شریعت شریف ایشان است.
وزیر ارشاد بیان کرد: هیچ کشفی در حقیقت انسان و خداوند دور از اولیای الهی نیست و آیت الله تالهی هم در مسیر این سیر و سلوک به این نتیجه رسید.
صالحی با اشاره به ۴ مرحله عرفان آیت الله تالهی بیان کرد: مرحله در اول رفت و آمد با امام، مرحله دوم بیعت با امام، سوم پیوند دل خود با امام و مرحله آخر ارتباط با نور ولایت و پیوسته امام در دل است و اینکه غافل از امام نباشد.
او افزود: توجهی که عرفان عملی به مفهوم مراقبه دارد یکی دیگر از تفکرهای آیت الله تالهی است و با خود مراقبتی در عمل، ذهن و قلب توانست به این جایگاه والا عرفان رسید.
وزیر ارشاد گفت: جدا بودن وابستگی به علوم اسلامی بدون کسب علم نمیتواند انسان را در مسیر عرفان قرار دهد.
صالحی اضافه کرد: عرفان جدا از مردم نیست و بلکه با جوشیدن و با مردم بودن محقق میشود و این جریان باعث شده با اینکه آیت الله تالهی ۲۰ سال در همدان بوده ، ولی با ارتباط با مردم جامعه توانسته به درجات بالای عرفان برسد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: عرفا تنها با همراهی مردم میتوانند به درجات بالای عرفان برسند.
انتهای پیام/ا