سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مجید شاکری:

FATF همه تراکنش‌های مالی ایران در سطوح بین المللی را شامل می‌شود/ FATF یک پرونده ویژه خودمان است

یک تحلیلگر اقتصادی گفت: در FATF با پرونده ویژه خودمان مواجه هستیم که هنوز مطالعه درستی از آن نداریم.

به گزارش خبرنگار احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، مجید شاکری، تحلیلگر اقتصادی گفت: آیا FATF یک پیمان بین المللی است؟ خیر FATF یک نهاد مشابه بین المللی است یک استاندارد دارد که آخرین ویرایش آن در سال ۲۰۱۳ انجام شده و آن، آن بخشی است که ترجمه شده و مردم فکر میکنند تمام آن چیزی که ما میخواهیم به آن عمل کنیم، همان بخش کوچک است و تفاسیری دارد که تقریبا کسی در ایران آن را نخوانده است و برای هر کشور یک برنامه اجرایی در آن طراحی شده است و برنامه کشور‌ها با یکدیگر متفاوت است؛ پس اصلا ما در مقابل یک پیمان بین المللی که همه آن را امضا کرده اند نیستیم.

او ادامه داد: آیا برنامه ما برنامه‌ای بوده که ما آن را مورد قضاوت قرار دهیم و با توجه به اهمیتش، روند قانونی آن را بررسی کنیم؟ خیر؛ علیرغم آن چیزی که در برنامه ما وجود دارد، برنامه‌هایی که در FATF برای ما چیده شده است، به مراتب از برجام شدیدتر است، اما بدون اینکه در مجلس مطرح شود و نظر کسی در خصوص آن پرسیده شود، توسط یک وزیر امضا شد.

شاکری افزود: شورای امنیت ملی شروطی را در قبال FATF قرار داد که نشان می‌داد خود شورا هم آن را مطالعه نکرده است؛ یکی از آن شروط این بود که اطلاعاتی به FATF داده نشود؛ FATF اطلاعاتی را دریافت نمی‌کند، FATF زیرساختی برای انتقال اطلاعات فراهم می‌کند و ترتیب تراکنش‌های مالی را بررسی می‌کند.

او عنوان کرد: پس ما با یک موضوع بین المللی مواجه نیستیم و با یک پرونده ویژه خودمان رو به رو هستیم. آیا درباره این پرونده با این اهمیت بالا مذاکره‌ای کردیم و رفت و آمدی انجام شده است؟

این تحلیلگر اقتصادی اظهار کرد: تصوری از جنس برجام در FATF وجود دارد؛ در برجام آمریکا نگران مراوده شرکت‌ها با فهرستی تحریمی خود بود، در FATF اروپایی‌ها برای اینکه بتوانند از برقراری مراودات خود با فهرست تحریمی آمریکا مطمئن شوند به دنبال ریز تراکنش‌ها رفتند.

او با اشاره به رفتار برخی مسئولین در قبال FATF گفت: مقامات ما فکر می‌کنند با FATF تجارت ما گسترش پیدا می‌کند، چون به طرف مقابل اطمینان می‌دهیم که تراکنش‌های پاکی را انجام می‌دهیم.

او همچنین مطرح کرد: از روزی که منطق FATF به جهان وارد شده است، شدیدا حجم مبادلات کاهش پیدا کرده است و یکی از دلایلی که میزان اعتبارنامه اسنادی بانک مرکزی، قبل و بعد تحریم‌ها با یکدیگر فرقی ندارد همین موضوع است، وگرنه ما که داشتیم به صورت پیشفرض FATF را اجرا می‌کردیم و شرکت‌های حسابرسی آنان در کشورمان مستقر بودند و سیستم سوئیفت روی بانک‌های ما سوار بود.

شاکری در ادامه افزود: در پرسشنامه‌ای که بانک جهانی در سال ۲۰۱۶ از بانک‌های بزرگ دنیا پر کرده است، از سال ۲۰۱۳ تا سال ۲۰۱۶ عملیات صرافی بانک‌ها ۵۳ درصد کاهش پیدا کرده است؛ این برای کشور‌هایی است که تحریم ندارند؛ پس عموما این قالب نمی‌تواند باعث افزایش ارتباطات تجاری بشود، پس ما برنامه‌ای را امضا کردیم که راه دور زدن تحریم‌ها را برای خودمان که تحریم شده‌ترین کشور تاریخ هستیم، بستیم.

این تحلیلگر اقتصادی در پایان خاطر نشان کرد: من این را به تمام کسانی که امروز در مجلس، دولت یا هرجای دیگری می‌گویند که لوایح چهارگانه به FATF مرتبط نیست، می‌گویم که این صحبت‌ها در بیانیه آخر FATF موجود است.

انتهای پیام/

برچسب ها: fatf ، اقتصاد
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
سید 29-29
۲۳:۴۷ ۲۷ آذر ۱۳۹۸
سوآل در این است ؟ چرا ما باید به بیگانگان اعتماد کنیم به دشمنان اعتماد کنیم ؟