سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

دستاورد‌های مسافران تجاری عمانی به ایران / رشد ۵ برابری مبادلات تجاری ایرانی‌ها با عمان

روابط تجاری ایران عمان با صعود ۵ برابری پس از ۲ سال جایگاه مناسبی را در سیستم تجارت خارجی ایران پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  پیوستن به زنجیره ارزش جهانی و توسعه صادرات در کشور‌های در حال توسعه، زمینه بهبود رقابت‌پذیری را در این کشور‌ها فراهم می‌کند و افزایش ارزش‌افزوده محصولات، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه و ایجاد فرصت‌های شغلی را به همراه خواهد داشت.

در ایران نیز اهمیت توسعه صادرات غیرنفتی، لزوم دسترسی به بازار‌های خارجی را بیش از پیش آشکار می‌کند و کشور عمان به‌دلیل موقعیت مناسب اقتصادی می‌تواند ما را برای رسیدن به این مهم یاری کند، زیرا کشوری با درآمد بالاست که در چند سال گذشته رشد بالایی در تولید اقتصادی و صادرات خود تجربه کرده و می‌تواند بازده اقتصادی قابل‌قبولی را برای کشورمان به ارمغان آورد.

عمان هم یکی از کشور‌های مهم و دوست ایران است

محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مشارکت ایران با تجار کشورهایی نظیر عمان، گفت: با توجه به سیاست گذاری‌های سازمان توسعه تجارت، برای گسترش ارتباط ۱۵ کشور همسایه؛ عمان هم یکی از کشور‌های مهم و دوست ایران است و می‌توان گفت در روابط سیاسی هم نسبت به کشور‌های عربی، روابط دوستانه و نزدیک تری دارد.

رئیس کنفدراسیون صادرات با اشاره به اینکه عمان، برنامه ریزی‌هایی در جهت گسترش و بزرگ شدن اقتصاد کرده است، تصریح کرد: به طور قطع، این کشور می‌تواند یکی از بازار‌های مهم برای ما در آینده باشد.

لاهوتی در ادامه گفت: عمان به عنوان یک بازار جدید و یک کشور ثروتمند؛ تقاضای کالا از ایران را داشته و می‌تواند شرایط سرمایه گذاری مشترک، ثبت شرکت‌ها و همچنین در بحث تجارت، گسترش ایجاد کند.

به گفته رئیس کنفدراسیون صادرات، اگر در بحث تحریم ها، کشور عمان، همکاری های مناسبی با ایران داشته باشد می‌تواند یک جایگاه مهمی برای عبور از این تحریم برایمان باشد.

عمان؛ از کشور‌هایی است که از نظر اقتصادی یک وضعیت باثبات دارد

فاطمه مقیمی عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این باره گفت: زمانی که هر هیات تجاری وارد می‌شود به طور قطع، فرصت‌هایی را بر هر ۲۵ کشور رقم می‌زند که البته عمان؛ هم از این حیث بی بهره نیست.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ادامه داد: ورود هیات‌های تجاری عمان به ایران، هم می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای بازار‌های صنایع و محصولات ایرانی و بالعکس باشد. بخصوص در کشور‌های حوزه خلیج فارس، به علت یکسری تبادلات تجاری که از دیرباز بین ایران و آن کشور‌ها وجود داشته است.

وی با اشاره به اینکه عمان؛ بازار مناسبی برای محصولات ایرانی به شمار می‌رود، گفت: در گذشته کشوری همانند امارات یا قطر بیشتر این ارتیاط تجاری را داشتند، اما هم اکنون؛ عمان؛ یک جایگاه خوبی برای شناخت محصولات ایرانی و همچنین می‌تواند بازار‌های خوبی را این محصولات باشد.

مقیمی با تاکید بر اینکه عمان، یکی از کشور‌هایی است که از نظر اقتصادی یک وضعیت باثبات دارد تصریح کرد: عمان؛ به دلیل آنکه از نظر اقتصادی متعادل است می‌تواند برنامه ریزی برای صادرات داشته باشد.

رشد ۵ برابری تجارت ایران و عمان در ۲ سال گذشته

ابراهیم بهادری مشاورر عالی رئیس اتاق بازرگانی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره دستاوردهای سفر تجار عمانی به ایران، گفت: تجارت ما با عمان نسبت به ۲ سال گذشته،  ۵ برابر شده است.

مشاور عالی رئیس اتاق بازرگانی در ادامه از ارتباط نزدیک ما با کشور عمان خبرداد و گفت: همین امر موجب می‌شود که بتوانیم بسیاری از تحریم‌ها را از جمله تجارت، نادیده بگیریم و بتوانیم یک جایگاه دیگری (درخصوص تخلیه بار و ارتباط بانکی) در خلیج فارس داشته باشیم، البته عمان نمی‌تواند جای دبی را بگیرد و باتوجه به سیاست خصمانه‌ای که دولت امارات متحده، با ما دارد و اجازه بسیاری از کار‌ها از جمله تسهیل تجارت را به ما نمی‌دهد؛ که البته باید به فکر جایگزین دیگری باشیم که یکی از آنها، کشور عمان است.

بهادری بیان کرد: به طور قطع، ورود هیات‌های تجاری عمان به کشورمان، می‌تواند مشکلات ۲ طرف را مرتفع کند و بتواند کار تجارت را تسهیل کند.

حجم روابط تجاری ایران و عمان به یک میلیارد دلار رسیده است

علی بن مسعود بن علی‌السنیدی وزیر تجارت و صنعت عمان در همایش فرصت‌های تجاری و سرمایه گذاری مشترک ایران و عمان که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با اشاره به اینکه حجم روابط تجاری ایران و عمان به یک میلیارد دلار رسیده است، گفت: اگر چه رشد خوبی در این زمینه حاصل شده، اما این رقم با چشم‌انداز ما فاصله دارد.

وی  اظهار کرد: در این دیدار ما شاهد تغییراتی در تعداد و کمیت روابط تجاری دو کشور نسبت به گذشته هستیم.

وزیر تجارت و صنعت عمان با اشاره به چالش‌های پیش‌روی روابط تجاری ۲ کشور در ۵ سال گذشته بیان داشت: ۵ سال پیش حجم روابط تجاری ما به چند میلیون دلار هم نمی‌رسید، اما اکنون میزان تجارت ۲ کشور به یک میلیارد دلار رسیده است.

السنیدی گفت: ما خواستار توسعه روابط با ایران هستیم و با اینکه حجم یک میلیارد دلار روابط تجاری بین دو کشور رشد خوبی است، اما با چشم‌انداز ما همخوانی ندارد و باید به فکر توسعه روابط تجاری در آینده باشیم.

تعداد پرواز‌های مستقیم ایران - عمان باید بیشتر شود

این مقام مسئول با اشاره به اینکه پرواز مستقیم بین ایران و مسقط در چند سال اخیر فراهم شده است، اظهار کرد:، اما برای توسعه روابط تجاری باید تعداد پرواز‌ها بیشتر شود.

او گفت: از وزرای خارجه دو کشور ایران و عمان برای تسهیل صدور ویزای تجار دو کشور تشکر و قدردانی می‌کنم.

السنیدی با اشاره به گسترش حمل‌ونقل دریایی طی ۳ سال اخیر بین بندرعباس و بندر صحار گفت: هزینه‌های حمل‌ونقل با توسعه حمل‌ونقل بندری کاهش یافته و بسیاری از کالا‌های وارداتی بدون واسطه و مستقیم به عمان وارد می‌شود.

وی گفت: موضوع تهاتر پول ملی دو کشور و بحث صرافی‌ها به توسعه روابط تجاری کمک می‌کند.

وزیر تجارت و صنعت عمان همچنین با اشاره به اینکه خطوط دریایی کشور عمان به تانزانیا وصل می‌شود، گفت: ما در حال توسعه حمل‌ونقل دریایی هستیم و این موضوع به توسعه روابط تجاری بین ایران و عمان و توسعه روابط تجاری با سایر کشور‌ها کمک می‌کند.

السنیدی با بیان اینکه تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان عمان کم است، گفت: البته ما شرکت‌هایی داریم که در زمینه پهپاد فعالیت می‌کنند، اما برای توسعه این بخش به کمک‌های ایران نیازمندیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت امنیت اطلاعات بیان داشت: از آنجا که موضوع امنیت اطلاعات برای هر کشوری حائز اهمیت است از ایران می‌خواهیم در زمینه ارتقای امنیت اطلاعات به ما کمک کند.

وزیر تجارت و صنعت عمان در ادامه با اشاره به اینکه ایران در زمینه تولید سرم حیوانی می‌تواند به عمان کمک کند، تصریح کرد: آفریقا بزرگترین واردکننده سرم حیوانی است و ما می‌توانیم از طریق ایران به آفریقا در این زمینه کمک کنیم.

السنیدی همچنین به امنیت غذایی اشاره کرد و افزود: حفظ امنیت غذایی برای عمان بسیار حائز اهمیت است در حالی که گاهی طوفان‌های دریایی باعث می‌شود که ما نتوانیم برخی اقلام غذایی از جمله گوشت را به موقع وارد کشور کنیم لذا ما خواهان ایجاد انبار‌هایی برای ذخایر گوشت و خشک کردن آن هستیم و در این زمینه از ایران کمک می‌خواهیم.

رشد ۳.۶ درصدی سهم صادارات ایران به عمان

 محسن ضرابی رئیس اتاق بازرگانی ایران  و  عمان گفت: سهم صادارات ایران به عمان ۳.۶ درصد رشد داشته است.

 با اشاره به اینکه سهم صادارات ایران به عمان ۳.۶ درصد رشد داشته و به بیش از یک میلیارد و ۱۶۰ دلار رسیده است اظهار کرد: در چند ماه گذشته تجار ما در بنادر سلاله و سایر بنادر عمان فعالیت خوبی داشتند.

وی افزود: حجم واردات ما از عمان همیشه متغیر بود، اما در حال افزایش یافته و بنادر عمان توانسته است نقش ترانزیتی خوبی داشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و عمان با بیان اینکه بندر سلاله بندر مهمی است گفت: خطوط کشتیرانی مستقیم بین ایران و‌عمان باید برقرار شود و ما در اینجا اعلام می‌کنیم که بندر چابهار آغوش خود را به سوی تجار عمانی باز کرده است.

وی بیان کرد: در حوزه شیلات ظرفیت‌های همکاری خوبی بین دو کشور داریم، در ماه ژانویه هیاتی ایرانی در این خصوص به عمان اعزام می‌شوند. شرکت‌های دانش بنیان ایران پتانسیل‌های فناورانه خوبی برای تعمیق همکاری‌ها دارند.
ضرابی در پایان تاکید کرد: از همه مسئولان و مقامات دو کشور برای ارتقای روابط میان دو کشور ایران و عمان تقدیر و تشکر می‌کنم.

واردات عمان از ایران، امسال به ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است

قیس بن محمد الیوسف وزیر صنعت عمان و رئیس اتاق بازرگانی عمان گفت: واردات عمان از ایران، امسال گسترش یافته و به رقم ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است.

وی اظهار کرد: واردات عمان از ایران امسال، گسترش یافته و به رقم ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است و در مقابل ما ۴۰۰ میلیون دلار به ایران کالا صادر کردیم و امیدواریم توافق‌نامه‌هایی بین دو کشور برای استفاده از بنادر و شبکه راه‌ها نیز صورت گیرد و در حال حاضر بنادر ما آماده واردات مواد غذایی و غیرغذایی از ایران است.

وی ادامه داد: ما اعتقاد داریم که اتاق‌های بازرگانی ایرانی و عمانی می‌توانند از میدان مشترک تجاری، چون آفریقا و هند استفاده کنند از این رو ما قوانین خوبی را در حوزه صادارات و همکار‌های مشترک ارائه کردیم.

این مقام مسول گفت: ما معتقدیم یک کارگروه مشترک باید در جهت رفع موانع میان ایران و عمان ایجاد شود تا ما بتوانبم به بهترین شکل ممکن روابط خود را با ایران گسترش دهیم از این رو بنده از هیئت‌های ایرانی برای حضور در عمان دعوت به عمل می‌آورم.

الیوسف بیان کرد: ما تاکید کردیم به اعضای اتاق‌های بازرگانی عمان که به بهترین شکل ممکن با اتاق بازرگانی ایران همکاری کنند از این رو از مسئولین اتاق بازرگانی ایران و وزیر صنعت ایران قدردانی می‌کنم و تاکید می‌کنم ما آمادگی داریم تا در همه جوانب با ایران همکاری کنیم و برای رهبران دو کشور آرزوی سلامتی داریم.

هدف گذاری ۵ میلیارد دلاری برای مبادلات بین ایران و عمان/ ۳ برابر شدن حجم بین ایران و عمان

غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران در این همایش، گفت: حجم مراودات تجاری میان دو کشور در سال گذشته به بیش از یک‌میلیارد دلار رسید و در واقع ۳ برابر شده است.

وی اظهار کرد: ایران و عمان در توسعه همکاری‌های اقتصادی نقش مکمل هم را می‌توانند ایفا کنند. در ۲ سال گذشته در خصوص برقراری پرواز‌های مستقیم بین ایران و عمان، افزایش همکاری‌های متقابل اتاق‌های مشترک، شناسایی و رفع موانع اقتصادی فی مابین و تسهیل روادید پیشرفت‌های خوبی حاصل شده است. در این دو سال شاهد مراودات و سفر‌های هیات‌های بلند پایه بین ۲ کشور بوده ایم.

او بیان کرد: حجم مراودات تجاری میان ۲ کشور در سال گذشته به بیش از یک‌میلیارد دلار رسید و در واقع ۳ برابر شده است. هدف گذاری ۵ میلیارد دلاری مراودات و مبادلات تجاری میان دو کشور قابل تحقق است. در حوزه خدمات فنی و مهندسی، بخش‌های خصوصی می‌توانند در اجرای پروژه‌های متعدد و تخصصی از جمله تونل و پل سازی و حمل و نقل و اکتشافات و... به صورت مشترک فعالیت و سرمایه گذاری کنند.

شافعی ادامه داد: حل مشکلات نقل و انتقالات پولی و ضمانت نامه‌های بانکی یکی از مطالبات بخش خصوصی است که امیدوارم سازو کار‌های تسهیلی از طرف مسئولان دو کشور به عمل آید. توسعه گردشگری دریایی به خصوص در سواحل مکران و چابهار یکی از بخش‌های همکاری متقابل است. با عنایت به پیشرفت‌های پزشکی ایران، گردشگری سلامت ظرفیت خوبی برای همکاری‌های مشترک است.

رئیس اتاق ایران تصریح کرد: همکاری‌های ترانزیتی به خصوص در مناطق بندری از محور‌های مشترک است، اتاق‌های مشترک برای سرمایه گذاری‌های مشترک در صنایع دارای مزیت نسبی همکاری کنند. اتاق ایران حمایت همه جانبه خود را از توسعه روابط ایران و عمان اعلام می‌کند.

گزارش از سحرآرام

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.