سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند توصیه برای کسانی که مجبورند در روز‌های آلوده بیرون بروند

آلودگی هوا نه تنها برای بیماران ریوی بلکه برای همه افراد جامعه خصوصا کودکان زیر ۱۲ سال و افراد بالای ۶۵ سال مشکل ایجاد می‌کند و در معرض خطر هستند حتی اگر سالم باشند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، گفتگویی اختصاصی با دکتر داوود عطاران، استاد بیماری‌های ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس انجمن ریه ایران انجام داده و حال و هوای بیماران تنفسی کشور را در روز‌های سرد و آلوده سال و راه‌های کاهش عوارض مشکلات تنفسی را جویا شده است.

افزایش مشکلات ریوی در زنان به دلیل مصرف قلیان

او در ابتدا گفت: در کل دنیا سومین علت مرگ و میر افراد بر اثر بیماری‌های مزمن تنفسی است و از آنجا که ۱۵ تا ۲۰ درصد افراد جامعه ما مصرف سیگار و قلیان دارند و آلودگی هوا هم مشکلات ریوی را تشدید کرده، کشور ما نیز از آمار جهانی تبعیت می‌کند.

وی افزود: ایران همچون چین و هند جزء کشور‌های آلوده جهان است. شهرهایی، چون تهران، مشهد، اراک، اصفهان و تبریز، مسلما شرایط آلوده تری هستند که مشکلات ریوی نیز در آن‌ها بیشتر است از طرفی شهر‌های کوچک وضعیت تنفسی بهتری به دلیل آب و هوای بهتر دارند.

دکتر عطاران اضافه کرد: بیماری‌های ریوی و تنفسی در آقایان بیشتر است، اما متأسفانه چند سالیست که به دلیل افزایش مصرف قلیان در خانم ها، بیماری‌های ریوی نیز در آن‌ها افزایش یافته است.

پایین آمدن سن بیماری‌های مزمن ریوی

همچنین استاد بیماری‌های ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در کشور ما معمولا بیماری‌های ریوی در دهه‌های پنج و ششم زندگی افراد بروز می‌کند، اما مصرف قلیان که در سال‌های اخیر در بین جوانان، چه پسران و چه دختران، زیاد شده، می‌بینم که مشکلات تنفسی مانند آسم، حساسیت‌های ریوی و برونشیت در سنین پایین‌تر هم دیده می‌شود.

او در ادامه به نکته مهمی اشاره کرد: آلودگی هوا برای همه‌ی بیمارانی که مشکلات قلبی و تنفسی دارند، در هر گروه سنی‌ای که باشند می‌تواند مشکل ساز شود و در گروه خطر هستند و بهتر است در بیرون منزل تا جایی که می‌توانند تردد نکنند.

وی در اینباره خاطرنشان کرد: آلودگی هوا نه تنها برای بیماران ریوی بلکه برای همه افراد جامعه خصوصا کودکان زیر ۱۲ سال و افراد بالای ۶۵ سال مشکل ایجاد می‌کند و در معرض خطر هستند حتی اگر سالم باشند.

آلودگی هوا و ابتلای همه‌ی افراد به مشکلات تنفسی و ریوی

عطاران به بهداشت نیوز گفت: همه‌ی افراد ممکن است است بر اثر آلودگی به طور موقت و کوتاه و خفیف دچار سوزش گلو، سوزش چشم و سرفه‌های تحریکی شوند، اما مسلما در کسانی که بیماری‌های تنفسی دارند علائم شدیدتر و نیاز به مراقبت جدی دارند.

او بیان کرد: امسال با سرد شدن هوا متأسفانه بیماری آنفلوانزا هم زودتر شروع شده و به همراه آلودگی هوا مشکلات زیادی را برای همه افراد جامعه ایجاد کرده است.

دکتر عطاران در این رابطه گفت: با اینکه هر سال به تزریق واکسن آنفلوانزا در اواخر تابستان و اوایل پاییز برای گروه‌های پر خطر تأکید می‌کنیم، اما متأسفانه خیلی از افراد در معرض خطر این مسأله را جدی نگرفتند و مبتلا شدند و امسال مرگ و میر بالایی نسبت به سال‌های گذشته داشته ایم.

ماسک‌های معمولی از آسیب ریوی جلوگیری نمی‌کند!

وی ادامه داد: حضور روزمره برخی افراد در جامعه حتی در روز‌های آلوده به دلیل شغل و کار ضروری‌ای که باید در بیرون منزل انجام دهند غیرقابل اجتناب است. اما باید سعی کنند از ماسک‌های فیلتر دار استفاده کنند، چون ماسک‌های معمولی از آسیب‌های ریوی جلوگیری نمی‌کنند.

رئیس انجمن ریه ایران همچنین تأکید کرد: این افراد حتی الامکان در روز‌های آلوده ورزش نکنند، در محیط‌های شلوغ پیاده روی نکنند و به دلیل اینکه آلودگی در ابتدای صبح بیشتر است سعی کنید صبح زود از خانه خارج نشوند.

توصیه‌هایی خانگی برای روز‌های آلوده

داوود عطاران گفت: مصرف میوه جات، سبزیجات و شیر برای افرادی که مجبورند به هر دلیلی در روز‌های آلوده خارج از منزل فعالیت داشته باشند، ضروری و بسیار مؤثر است.

این فوق تخصص ریه توصیه‌ای مهمی هم برای محیط خانه‌ها داشت: در محیط منزل نیز مردم در روز‌های آلودگی می‌توانند برای مرطوب شدن فضای خانه از بخور استفاده کنند خصوصا افرادی که سرفه دارند و مسلما محیط خانه از محیط بیرون سالم‌تر و امن‌تر است.

راه کار‌هایی برای کاهش آلودگی هوا

او وظیفه انجمن ریه ایران را اطلاع رسانی دانست و عنوان کرد: دادن هشدار‌هایی به مردم در خصوص وضعیت بیماری‌های تنفسی در ایران، معرفی عوامل خطر و رعایت نکات بهداشتی در روز‌های آلوده سال به منظور ارتقاء سلامت افراد جامعه، جزء وظایف ماست.

وی بیان کرد: از طرفی به مسئولان وزارت بهداشت گوشزد می‌کنیم که دارو‌های مناسب وارد کشور کنند و یا در داخل کشور با کیفیت بالا تولید شود و همچنین دارو‌ها با سهولت و با قیمت مناسب در اختیار بیماران گذاشته شود.

رئیس انجمن ریه ایران در آخر به بهداشت نیوز گفت: وظیفه اجرایی در رابطه با کاهش آلودگی هوا به عهده‌ی مسئولین و کارگزاران است؛ مثلا تولید خودرو‌های با ایمنی توسط وزارت صنعت، تولید بنزین و فرآورده‌های سوختی با کیفیت بالاتر، تعطیلی مدارس در روز‌های آلوده و تولید دارو‌های مناسب.

منبع : بهداشت

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.