او گفت: کشور کره جنوبی بالاترین بودجه اختصاصی پژوهش را در دنیا دارد و شاهد تاثیر آن بر زندگی مردم، رشد فناوری، فرهنگ، علوم اجتماعی، اقتصاد، الکترونیک و مهندسی این کشور هستیم، بنابراین در وهله اول باید بودجه پژوهش در کشور ما به استاندارد یک تا یک و نیم درصد برسد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه سیاست گذاری درست در حوزه پژوهش، توانمندی مدیران و حضور بخش خصوصی را سه بازوی توسعه کشور و اثر بخشی پژوهش عنوان کرد و گفت: به دنبال این هستیم برنامه استراتژیک برای بخش پژوهش دانشگاه طراحی و عملیاتی کنیم و طبق این برنامه سهم اعضای هیئت علمی، گروهها، دانشکدهها و تمامی عوامل موثر تعیین شود تا پژوهش جایگاه واقعی خود را پیدا کند.
او همچنین با تاکید بر اهمیت بهره وری از تجهیزات و امکانات آزمایشگاهی، کارگاهی و سخت افزاری در توسعه پژوهش گفت: دانشگاه آزاد اسلامی از نظر تجهیزات و امکانات پژوهشی ظرفیت بسیار بالایی دارد و این امر در واحد کرمانشاه نیز حائز اهمیت است و طبق طرح جدید معاونت پژوهش در سازمان مرکزی، آزمایشگاههای موجود در واحدها و مراکز کشور در حال شبکه سازی و سایت شدن است و باید سعی کنیم با مدیریت تجهیزات و به روز رسانی آنها در رونق پژوهش موثر باشیم.
آوات طاهرپور رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه نیز در این مراسم گفت: باید اهداف خود را بر اساس پیشرفت علم تبیین کنیم که این امر با سرمایه گذاری در مسیر توسعه امکان پذیر است.
او عنوان کرد: در ادبیات کهن کشور ما، "توانا بود هر که دانا بود" یک اولویت بوده، در آموزههای دینی نیز "العلم سلطان" مطرح است، یعنی علم و دانش راس همه امور است و در کشورهای اروپایی نیز اصطلاح" علم قدرت است" شعار مهمی است که نشات گرفته از تمدن اسلامی است و تمامی اینها بر جایگاه علم در تمدنهای مختلف تاکید دارد.
رئیس بنیاد نخبگان استان کرمانشاه ادامه داد: در زمانی کشورهای پیشرفته از جمله اروپای غربی، آمریکا و ژاپن مثلثی را تشکیل دادند و در امر پژوهش سرمایه گذاری کردند و نتیجه آن را نیز امروز شاهدیم. خوشبختانه امروز جمهوری اسلامی نیز در این راستا خوب عمل میکند.
طاهر پور با بیان اینکه دانشگاههای ما منبع استعدادهای برتر هستند و اگر استعدادهای برتر درست پرورش یابند منبع ایجاد نخبگان خواهند بود، گفت: استان کرمانشاه از نقاط پر ظرفیت در زمینه پرورش نخبگان است و در آینده شاهد ظهور این نخبگان در کشور و جهان خواهیم بود.
او به نگرانیهای مقام معظم رهبری در زمینه بهره گیری ناصحیح از نیروهای توانمند که سرمایه اصلی کشور هستند و در نهایت جلوگیری از خروج نخبگان از کشور هم اشاره کرد و گفت: به منظور پاسخگویی به نگرانیهای مقام معظم رهبری بنیاد ملی نخبگان کشور در سال ۸۳ تاسیس شد و در سال ۸۹ نیز شاهد تاسیس این بنیاد در کرمانشاه بودیم.
انتهای پیام/ز