سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

عربستان متمرکز بر عراق و لبنان بجای یمن؛ چرا؟

بعد از ۵ سال جنگ در جبهه یمن عربستان نه تنها دستاوردی عاید خود و هم‌پیمانانش نکرده که در مواردی متعدد نتیجه را به رقیب بی سلاح واگذار کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آخرین دلیل عدم توفیق سعودی توافق ناکام سوئد در سال پیش و توافق بیرمق و شکست خورده ریاض در ماه قبل است. عربستان نه تنها نتوانست انصارالله را سرکوب و خاموش کند و بزعم خود هادی را برگرداند بلکه موفق نشدتقسیمات اولیه مبنی بر تقسیم یمن بین خود و امارات در قالب ایجاد حوزه نفوذ را عملیاتی کند. از اول بنا بود مناطق نفتی مهره و حضرموت تحت سلطه سعودی و بندر عدن تحت سیطره امارات قرارگیرد. برخی اقوال هم میگویند در این میان بنا بوده کشور ثالثی هم بعنوان هم پیمان دو کشور برباب المندب وتعز سیطره یابد.

علی رغم این شکست خفت بار، شدت گرفتن حملات اخیر موشکی و پهبادی انصارالله بویژه در آرامکو و مناطقی از امارات؛ سعودی را بر آن داشته است تا با آرام نگه داشتن میدان نبرد در یمن تا پس از اجلاس پیش روی "جی ۲۰" از یکسو و انتخابات پیش رو در آمریکا از دیگر سو فعلا هرگونه تحرک چشمگیر در یمن را سرد کند و در عوض با تمرکز بر ناآرامی‌ها در عراق و لبنان که هم از سویی برای عربستان کم هزینه‌تر است و هم بزعم خود بارقه‌هایی از امید به پیروزی را در آن‌ها سهل الوصول‌تر می‌داند جبهه نبرد را عوض کند. سعودی بشرط توفیق (البته محال) در این دومیدان بر این باور است که از سویی اعتبار و آبروی از دست رفته اش را در ماجرای جنگ یمن مجددا احیا خواهد کرد از دیگر سو در جبهه‌ای نزدیکتر به ایران، جمهوری اسلامی به چالش خواهد پرداخت.

اینکه عربستان چگونه آینده را محاسبه میکند امری است که تجربه‌ها عمدتا از ناموفق بودن آن و اشتباه‌های مکرر محاسباتی سعودی حکایت دارد. اما اینکه سعودی دلخوش به این است که اوضاع در یمن همچنان آرام باقی خواهد ماند بنظر خیالاتی است که خلاف آن از اعلام مواضع اخیر انصارالله احساس میشود. مقامات انصارالله استمرار وضعیت بی نتیجه کنونی حاکم بر روابط فی‌مابین را مردود اعلام کرده‌اند و البته حرکت مسیر اصلاح گرایانه معطوف به قانون در عراق از یکسو و روند امور لبنان وضعیتی توام با ثبات سیاسی و آرامش را گزارش می‌کند. با تعیین نخست وزیران دو کشور در آیند‌های نه چندان دور این رویا‌های بن سلمان است که بر باد می‌رود. البته بر این مطلب باید افزود در ماجرای یمن این روز‌ها پای کشور ثالثی هم بازشده است که از یکسو در این ماجرا احساس خسران جدی می‌کند از دیگر سو هم در میان جنوبی‌ها و هم شمالی‌ها موفق به یارگیری شده است و بالاخره با فراخوانی جدی درصدد جلب قلوب یمنی‌ها در مقابل سعودی‌ها و اماراتی‌هاست گفته می‌شود مبتنی بریک آمار این رقیب جدید حداقل ۶۰۰۰ نیرو در یمن و علیه امارات و سعودی بسیج کرده و در مواردی در جذب عشایر و قبایل بسیار طوفنده از رقبای سعودی و اماراتیش عمل نموده است.

منبع: العالم

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.