سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

چگونه با شکست عشقی کنار بیاییم؟

یک روانشناس گفت: شکست عاطفی اتفاق دردناکی است و مجموعه ای احساسات منفی مثل اضطراب، غم، نفرت، کینه و انتقام را ایجاد کند.

پریسا فرنودیان روانشناس و مشاور در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شکست عاطفی اظهار کرد: شکست عاطفی اتفاق دردناکی است و مجموعه ای احساسات منفی مثل اضطراب، غم، نفرت، کینه و انتقام را ایجاد کند.

این روانشناس بیان کرد: هورمونی داریم به نام NGF می‌گویند که فقط یک بار در افراد ترشح می‌شود و آن هم زمانی است که اولین بار عاشق یک فرد می‌شویم.

وی افزود: ترشح این هورمون مانند مصرف موادمخدر است به همین دلیل است که همه چیز برای فرد متفاوت است بنابراين اين عشق در ذهن فرد ماندگار خواهد شد و حتی اگر هم به عشق خود دسترسی پیدا نکند تمام عمر در ذهن فرد حک می‌شود.

فرنودیان گفت: پس از شکست عاطفی، برای درمان افسردگی راهکارهایی وجود دارد اما نمی‌توان به سرعت به حالت عادی برسیم.

این روانشناس تصریح کرد: گاهی افراد بدون هیچ دلیلی از زندگی طرف مقابل خارج می‌شوند، یا گاهی بهانه ای می آورند و با رفتارهایشان رابطه را سرد می‌کنند در هر حالتی مشکلات روحی و جسمانی برای فرد ایجاد خواهد شد که منجر به اختلالات افسردگی و اضطراب می‌شود.

وی ادامه داد: کم خوابی یا پرخوابی، افزایش وزن یا کاهش وزن، بی انگیزگی، بی میلی به زندگی، مرور خاطرات گذشته از اتفاقاتی است که در دوران شکست عاطفی روی می‌دهد.

فرنودیان اضافه کرد: هرچیزی که فرد را به یاد معشوق از دست رفته‌اش می اندازد یکسری اتفاقاتی که در داخل مغز فرد روی می‌دهد و دو قسمت از مغز واکنش نشان می‌دهد که این دو قسمت مغز به نیکوتین و کوکائین واکنش نشان می‌دهد.

این روانشناس گفت: در مغز فردی که عشق خود را از دست داده هنگام یادآوری خاطرات، مقدار زیادی دوپامین آزاد میشود که افزایش دوپامین باعث ولع و درخواست زیاد فرد می‌شود بنابراین امید بیشتری داشته باشد.

وی افزود: ‌به همین دلیل است که می‌گویند بعد از شکست عاطفی هرچیزی که یادآور خاطرات است را حذف کنند، مانند آهنگ هایی که باهم گوش میدادن، مکان های تفریحی که با یکدیگر می‌رفتند، با دوستان مشترک رابطه را قطع کنند، همدیگر را از صفحات اجتماعی هم حذف کنند.

فرنودیان بیان کرد: مغز بعد از شکست عاطفی تلاش می‌کند که فرد به شرایط عادی بازگردد و از کارهای دیوانه واری که ممکن است فرد در این مدت انجام دهد جلوگیری می‌کند.

این روانشناس اضافه کرد: همچنین نکته قابل توجه این است که فرد در دوران شکست عاطفی فرد دیگری را وارد زندگی خود نکند و رابطه عاطفی جدید را آغاز نکند چراکه گاهی افراد برای فراموش کردن رابطه قبلی رابطه جدیدی را آغاز می‌کنند.

وی با بیان اینکه در چنین شرایطی رابطه سالمی شکل نمی‌گیرد، گفت: به دلیل اینکه دائم به فرد قبلی فکر می‌کند نسبت به فرد جدید خشم دارد پس بهتر است تا زمانی که به شرایط عادی بازنگشته فرد جدید را وارد نکند.

فرنودیان خاطرنشان کرد: علاوه بر اقدامات اشاره شده حتما در شرایط شکست عاطفی با یک مشاور مشورت کنند تا شرایط روحی فرد را ترمیم شود.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.