به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،
ظاهرا زنان چینی با پرداخت هزینه از دوست مجازی خود میخواهند تا هر روز صبح، پیامهای دلگرم کنندهای مثل «عزیزم، از خواب بیدار شو»، «تو بهترین هستی» و ... را برای آنها ارسال کنند یا در طول روز وقت و بیوقت با پیام کوتاه از احوال آنها باخبر شوند یا فقط پیامهای تشویق کننده بفرستند! بله، تنهایی یکی از دردهای عمیق آدمها در این روزهاست.
تغییرات سبک زندگی، نحوه کار کردن، کاهش میزان ازدواج و ارتباط با خانواده، مهاجرت برای کار و البته اختصاص زمان زیاد برای کار، باعث شده موضوع تنهایی حالا به معضلی جهانی تبدیل شود و محدود به اهالی یک شهر یا کشور نمیشود. عوارض این موضوع چنان گسترش یافته است که افراد در کشورهای مختلف حاضر به صرف هزینههای زیاد برای کم کردن تنهایی خود هستند. در ادامه به چند نمونه از این راههای عجیب و غریب اشاره میکنیم و توصیههایی هم برای افرادی که احساس تنهایی میکنند، داریم.
آمار یکی از گروههای حمایتی از افراد مسن در انگلیس نشان میدهد، حدود ۳۰۰ هزار نفر از افراد بالای ۶۵ سال در این کشور، ممکن است در طول یک ماه حتی به قدر چند جمله امکان صحبت با دوست یا قوم و خویشی را نداشته باشند. چنین آماری البته باعث شده تا فعالیت انجمنهای حمایتی برای مقابله با احساس تنهایی در افراد مسن طی سالهای اخیر در کشورهای زیادی رشد داشته باشد.
یکی از زمانهایی که فعالیت این انجمنها اوج میگیرد، کریسمس و زمان سال نو مسیحی است. در این زمان داوطلبان این انجمنها سعی میکنند با تلفن زدن به افراد مسن، فرستادن کارت یا گاهی اوقات حضور در خانه آنها، احساس تنهایی را در این افراد کاهش دهند، اما بررسیها نشان میدهد تنها این سالمندان نیستند که از تنهایی رنج میکشند. مسئله دیگری که طی سالهای اخیر اهمیت بیشتری پیدا کرده، تنهایی در سنین جوانی است. چین، ژاپن و کره جنوبی از این منظر در وضعیت بحرانیتری قرار دارند. این وضعیت بحرانی باعث شده تا جوانان در این کشورها به سراغ برخی راهکارهایی بروند که گاهی اوقات عجیب و غریب به نظر میرسد.
یکی از روشهای کم کردن عوارض تنهایی در برخی کشورها، پرداخت پول به فردی دیگر برای نقش بازی کردن به عنوان دوست است. در این روش غالبا دو نفر اصلا همدیگر را از نزدیک ندیده و تنها از طریق تلفن و اینترنت با هم در ارتباط هستند. این خدمات در چین که برآورد میشود بیش از ۱۵۴ میلیون جوان مجرد و تنها دارد، محبوبیت زیادی پیدا کرده است.
این دوستان اجارهای خدمات مختلفی ارائه میدهند؛ مانند تماس تلفنی صبحگاهی، تماس طی روز، پیامهای محبتآمیز طی روز و تماس برای گفتن شببه خیر. چندی قبل سیانان گزارشی در این زمینه منتشر کرده بود که طی آن جوانان از فواید این روابط گفته بودند، از این که احساس شادی بیشتری از داشتن یک دوست ندیده دارند، اعتماد به نفسشان افزایش یافته و البته در عوض اینکه به سراغ سیگار، مواد مخدر یا گزینههایی از این دست برای پر کردن تنهایی خود بروند میتوانند پیامهای زیبای یک دوست ندیده را ببینند! اما داستان اجاره دوست تلفنی حالا آرام آرام دارد به روشی قدیمی تبدیل میشود، چرا که این روزها راه جدیدی برای پر کردن تنهایی وارد بازار شده است.
مراقبت از شخصیتی مجازی مانند حیوانی کوچک و رسیدگی به او را میتوانیم قدم اول فناوریهای جدید برای پر کردن احساس تنهایی آدمها بدانیم. اما با ورود فناوریهای جدید، حالا شاهد محصولات متفاوتتری در این عرصه هستیم. استفاده از هوش مصنوعی برای طراحی شخصیتهایی که افراد بتوانند با آنها حرف بزنند، درد دل کنند و البته حرفهای انگیزشی و زیبا بشنوند، از تلاشهای اخیر در این زمینه است.
به عنوان مثال یکی از شرکتهای فعال ژاپنی در این حوزه، حدود سه سال قبل، شخصیتی به نام آزوما هیکاری (با قیمت تقریبی ۲۷۰۰ دلار) را معرفی کرد. این شخصیت که در حبابی شیشهای قرار دارد، میتواند با صاحب خود گفتگو و در صورت مجهز بودن خانه به سیستم هوشمند، چراغها را در وقت لازم روشن و خاموش و به نوعی به صاحب خود این احساس را منتقل کند که فرد دیگری هم در کنار او زندگی میکند. البته این شخصیت طی روز توانایی فرستادن پیامهای مثبت برای صاحب خود را هم دارد، پیامهایی، چون روز خوبی داشته باشی و .... به عنوان مثالی دیگر در فیلم «HER» که داستانش در آیندهای نامعین اتفاق میافتد، افراد به کمک یک سری نرم افزارهای تلفن همراه تلاش میکنند تا از تنهایی خارج شوند.
۱- اگر این روزها دوستان شما را تنها دوستان فضای مجازی تشکیل میدهند و تعامل چهره به چهره زیادی ندارید، کمی نگران خود شوید. ارتباط با دوستان و فامیل در فضای مجازی هر چند خوب است، اما برای دور شدن از احساس تنهایی، شما نیاز به تعامل از نزدیک دارید.
۲- همان قدر که ما در قبال خود و احساس تنهاییمان مسئولیت داریم، یادمان باشد در قبال نزدیکان و به ویژه افراد مسن نیز مسئولیت داریم. در مناسبتهایی، چون یلدا هوای آنها را داشته باشیم و یادمان باشد خوشحالی آنها، در نهایت حال خود ما را هم بهتر خواهد کرد.
۳- داشتن ارتباط رضایتبخش با دیگران همیشه آسان نیست. بسیاری از افراد به واسطه مسائلی که در ارتباطات خود دارند، روابط را محدود میکنند. توجه داشته باشید کم کردن رابطه یا قطع کامل آن، در بسیاری از مواقع، افتادن از چاله به چاه است، چرا که تنهایی عوارض متعددی بر سلامت جسمی و روانی ما میگذارد. در عوض تلاش کنید با تقویت مهارتهای ارتباطی خود، روابط بهتر و رضایتبخشتری با دیگران داشته باشید.
منبع: خراسان
انتهای پیام/