سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مرگ مغزی شورای همکاری خلیج فارس/ بیانیه اخیر این شورا ارزشی ندارد

کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: وضعیت شورای همکاری خلیج فارس در حالت مرگ مغزی قرار دارد، اجلاس اخیر این شورا در غیاب سران ۳ کشور عربی برگزار شد لذا هیچ‌کدام از حرف‌ها و موضع‌گیری‌های‌شان ارزش اعتنا نداشت.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، هادی افقهی، با اشاره به برگزاری اجلاس اخیر شورای همکاری خلیج فارس و بیانیه پایانی آن گفت: طبق اعلام نظر آگاهان، بیانیه‌ای که پس از برگزاری این اجلاس صادر شد حتی ارزش مرکبی که خرج نگارش آن شد را هم نداشت.

وی ادامه داد: اجلاس اخیر شورای همکاری خلیج فارس، ضعیف‌ترین و مرده‌ترین اجلاس برگزار شده تاکنون بود. زیرا امیر قطر، سلطان قابوس (پادشاه عمان) و خلیفه امارات در آن حضور نداشتند و کل اجلاس در ۲۰ دقیقه پایان یافت و بیانیه تکراری و بی‌ارزشی هم در پایان این مراسم صادر شد.

کارشناس مسائل غرب آسیا خاطرنشان کرد: اساس تشکیل این اجلاس شورای همکاری خلیج فارس با درخواست امارات بود تا شاید بین عربستان، امارات، بحرین و مصر که با قطر قطع رابطه کرده‌اند، آشتی و صلح ایجاد کند که امیر قطر با این موضوع مخالفت کرد و معترض شد که شما با ابقای محاصره و قطع رابطه با ما، باز هم انتظار دارید در این نشست شرکت کنیم؟ به همین دلیل در بیانیه اختتامیه، هیچ اشاره‌ای به ترمیم روابط بین این ۴ کشور با قطر نشده است.

افقهی عنوان کرد: حمله شدید ملک سلمان به ایران و تاکید بر دشمنی سرسخت‌تر با ایران نیز از دیگر ابعاد اجلاس اخیر این شورا بود. بعد از ارائه طرح صلح هرمز که آقای روحانی ارائه کرد، عربستان به‌شدت کشور‌های حوزه خلیج فارس را تحت فشار قرار داد تا به ایران جواب منفی بدهند؛ آقای روحانی عدم تجاوز و دخالت در کشور‌های دیگر را در این طرح مورد توجه قرار داده بود، اما از آنجا که این کشور‌ها سال‌ها دنباله‌رو سیاست‌های خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی هستند، به چنین طرح‎‌هایی بی توجه هستند.

وی توضیح داد: باز هم دنباله‌روی کشور‌های مرتجع منطقه از سیاست‌های آمریکا در بیانیه اخیر اجلاس سران شورای همکاری خلیج فارس بروز و ظهور یافت. چنانچه اخیرا مشاهده می‌شود آن‌ها در راستای اجرای طرح معامله قرن که ابتکار ترامپ و دامادش جرارد کوشنر است، حرکت می‌کنند و بر عادی‌سازی روابط اعراب با رژیم صهیونیستی اصرار دارند.

کارشناس مسائل غرب آسیا یادآور سد: مواردی که همواره در بیانیه‌های سران اجلاس شورای همکاری خلیج فارس مطرح شده است، هیچ ضمانت عملی و اجرایی نداشته و ندارد. هم اکنون وضعیت شورای همکاری خلیج فارس در حالت مرگ مغزی قرار دارد، این اجلاس در غیاب سران ۳ کشور عربی برگزار شد لذا هیچکدام از حرف‌ها و موضع‌گیری‌هایشان ارزش اعتنا نداشت.

افقهی توضیح داد: اکثر کشور‌های عربی از جمله عربستان دچار مشکلات اقتصادی هستند مخصوصا بعد از ضربه سهمگین آرامکو از سوی انصار‌الله و ارتش یمن ۵۷ درصد صادرات نفت عربستان قطع شد و هنوز هم نتوانستند شرایط فعالیت کامل این مجتمع اقتصادی را مهیا کنند و باید خیلی کار کنند تا این مجتمع به عرصه تولید کامل خود برگردد.

وی در پایان تصریح کرد: ایران هیچ دشمنی با کشور‌های همسایه ندارد؛ در واقع با طرح صلح هرمز بساط بهانه‌جویی از این کشور‌های مرتجع منطقه گرفته شده است.

به گزارش میزان، سید عباس موسوی ۲۰ آذر با اشاره به بیانیه صادره در چهلمین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در ریاض و برخی اظهار نظر‌ها در آن نشست، گفت: تکرار ادعا‌های بی اساس در این بیانیه حاصل فشار سیاسی معدودی از اعضای این شوراست که در چند دهه گذشته تمام تلاش خود را صرف جلوگیری از توسعه همکاری‌های چند جانبه کردند.

موسوی افزود: آنان با کوته نظری خود در این سال‌ها نه تنها موجب تاراج ثروت‌های کشور‌های همسایه شده اند بلکه زمینه مداخله هر چه بیشتر بیگانگان را در این منطقه حساس فراهم کرده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه تصریح کرد: معدودی از اعضای این شورا تمایل دارند با استمرار سیاست‌های نابخردانه خود فرصت‌های همکاری که از سوی کشورمان با هدف ایجاد امنیت و ثبات در منطقه ارائه شده است را از بین ببرند که شایسته است دیگر کشور‌های منطقه این اجازه را به آن‌ها ندهند.

موسوی با اشاره به رفتار مسئولانه جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان گذشته افزود: ارائه پیشنهاد پیمان عدم تعرض، مجمع گفتگو‌های منطقه‌ای و نهایتا پویش صلح هرمز از جمله تلاش‌های کشورمان برای تحقق همکاری‌های منطقه‌ای بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه از معدود کشور‌های حامی استمرار سیاست‌های نابخردانه در منطقه خواست تا به افکار عمومی منطقه پاسخ دهند که جز ایجاد و تقویت گروه‌های تروریستی و تکفیری در کشور‌های عراق و سوریه و یمن و باز کردن پای بیگانگان به خلیج فارس، چه اقدامی برای کاهش تنش‌ها در منطقه انجام داده‌اند؟ کشور‌هایی که مداخله جویی‌های غیر مسئولانه آنان در دیگر کشور‌ها موجب کشتار وسیع شهروندان بیگناه از زنان و کودکان گرفته تا سالخوردگان گردیده و به گسترش ناامنی و تروریسم در منطقه منجر شده است، تلاش دارند با فرافکنی، از عواقب و مجازات‌های بین المللی در نقض فاحش حقوق بین المللی و ارتکاب جنایت‌های جنگی خود فرار کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه جزایر سه گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک را جزء لاینفک و ابدی خاک جمهوری اسلامی ایران دانست و افزود: کشورمان هرگونه ادعایی بر این جزایر را دخالت در امور داخلی و قلمرو سرزمینی خود دانسته و آن را به شدت محکوم می‌کند.

موسوی اضافه کرد: کلیه اقدامات جمهوری اسلامی ایران در جزایر در راستای حقوق مسلم و منطبق بر حاکمیت ملی و تمامیت ارضی کشور انجام گرفته است و تکرار این مواضع مداخله جویانه به هر شکلی کاملا مردود است و هیچگونه تاثیری بر واقعیت‌های موجود حقوقی و تاریخی نداشته و نخواهد داشت.

موسوی واکنش این شورا به کاهش تعهدات برجامی را طنزی تاریخی خواند و افزود: کشور‌هایی که تمام تلاش و سرمایه خود را برای ناکام گذاشتن برجام به کار بستند هم اکنون نسبت به اقدامات مشروع ایران معترض شده اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین همراهی و حمایت آشکار از تروریسم اقتصادی آمریکا علیه مردم بزرگ ایران در این بیانیه را بشدت محکوم کرده و آن را متناقض با سیاست حسن همجواری توصیف کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان خاطر نشان کرد: بسیاری از ادعا‌های واهی و تکراری این بیانیه ارزش پاسخگوئی نداشته و ابراز امیدواری کرد این کشور‌ها به جای چنین اظهارات تحریک آمیزی که نتیجه‌ای جز تداوم روند مخرب کنونی و سوق دادن منطقه به آینده‌ای مجهول ندارد، تغییر رویه داده و راه همکاری را در پیش گیرند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

برچسب ها: خلیج فارس ، آمریکا ، ترامپ
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.