سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از دستاورد‌های بومی پهپادی/ ۳۱

جادوی جادوگر ایرانی در آسمان منطقه + فیلم و تصاویر

فناوری پهپاد‌ها به قدری گسترش یافته که در زمینه‌های گوناگون به کار گرفته می‌شوند.

به گزارش  خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایت‌پذیر از دور یا همان پهپاد کار خود را از سال ۱۸۴۹ در اتریش آغاز کرد و امروز با پیشرفت تکنولوژی به حدی گسترش پیدا کرده که به طور گسترده در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و نظامی به کار گرفته می‌شوند.

در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپاد در مدل‌های بسیار کوچک، مینیاتوری و پهپاد‌های سنگین هستند که بیشتر نمونه سنگین در زمینه نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپاد‌های تجسسی و جاسوسی، پهپاد‌های پشتیبانی و لجستیکی کاربرد دارند.

ورود ایران به باشگاه ساخت پهپاد

ایده اولیه ساخت پهپاد در کشورمان به سال‌های پیش از انقلاب بازمی‌گردد، اما این موضوع هربار با شکست روه‌به‌رو شد تا این که پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۷ نیرو‌های مسلح با همکاری جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز و با ادامه این همکاری‌ها موجب شد تا اولین پهپاد شناسایی ایرانی با نام تلاش با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت که با رادیو کنترل هدایت می‌شد، ساخته شود و پس از آن هم تلاش ۲ با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه پا به میدان نبرد گذاشت و در نتیجه گردان رعد سپاه پاسداران جهت انجام عملیات‌های شناسایی با پهپاد‌ها به وجود آمد.

پس از این بود که متخصصان جوان کشورمان نخستین هواپیمای بدون سرنشین ساخت داخل و بومی با نام مهاجر که قابلیت تهاجمی داشت را طراحی و ساختند.

در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارش‌هایی دستاورد‌های حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شده‌اند را بررسی و تحلیل کند.

ما در گزارش‌های قبلی از این مجموعه، پهپاد‌های شاهد ۱۲۹،  مهاجر ۱، سیمرغ،  مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ ، کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲، فرپاد، سفره‌ماهی، سینه سرخ ، دلتا، طارق، سیمرغ دریاپایه ، فراز ۱۰۲ ، فراز ۳، کلیاک و فراز ۲ را بررسی کردیم. در گزارش سی ام  پهپاد ساحر  را بررسی کردیم که متن آن را در ادامه مطالعه می‌کنید.

پهپاد ساحر، جادوگر آسمان ایران

یکی دیگر از پهپاد‌های جمهوری اسلامی ایران در رده‌های پهپاد‌های نیمه سنگین که توسط نوجوانان کشور ساخته شده پهپاد ساحر است که در سال ۱۳۹۵ توسط فرماندهان نیرو‌های مسلح رونمایی شد که با قابلیت‌های فراوانی بخشی از نیاز‌های نیرو‌های مسلح را برطرف کرد.

این پهپاد که توسط دانش‌آموزان دبیرستان علامه حلی ساخته شده عنوان اولین پهپاد دانش‌آموزی جهان را با خود یدک می‌کشد و نکته جالب این است که با وجود نمونه‌هایی شبیه ساحر، اما این پهپاد نسبت به هم‌رده‌های خود دست برتر را دارد و قادر است تا انواع ماموریت‌ها را انجام دهد.

پهپاد ساحر مانند سایر پهپاد‌های ساخت ایران وظیفه فیلم‌برداری، عکس برداری، کنترل محیط زیست، کنترل آتش سوزی و کنترل ترافیک را به عهده دارد، اما در زمان رونمایی اعلام شد که از این پهپاد می‌توان برای اهداف نظامی هم استفاده کرد و این یعنی ساحر برخلاف بسیاری از هم‌رده‌های خود از توان بالاتری برخودار است.

در حال حاضر نیرو‌های مسلح ایران برای انجام ماموریت‌های رزمی خود از پهپاد‌های شاهد ۱۲۹، سیمرغ، صاعقه، فطرس و چند پهپاد سنگین دیگر استفاده می‌کند که هزینه بالایی در تعمیر و نگهداری دارند، اما این پهپاد با وزنی کمتر و توان حمل مقدار قابل توجهی محموله در کنار هزینه پایین نگهداری قدرتی دو چندان به نیرو‌های مسلح می‌دهد.

از لحاظ ظاهری این پهپاد شباهت زیادی به سینه‌سرخ دارد، اما امکاناتی که در ساحر دیده شده در هیچ کدام از پهپاد‌های هم‌رده دیده نشده و به نوعی می‌توان گفت این پهپاد ترکیبی از پهپاد‌های سبک و سنگین ایران است و به قاتلی برای دشمنان‌ این سرزمین تبدیل شده است.

ساحر با وزن حدود ۲۵ کیلوگرم در رده پهپادهایی همچون سینه‌سرخ، کلیاک، فراز ۳ و یسیر قرار می‌گیرد، اما با قابلیت‌های بیشتر؛ این پهپاد با طول بال ۳.۵ متر، طول بدنه ۲.۵ متر، وزن کلی ۲۴ کیلوگرم و شعاع عملیاتی ۱۹۰۰ کیلومتر می‌تواند هر هدفی را در دریا یا خشکی رهگیری و در صورت نیاز نابود کند.

از طرف دیگر این پهپاد مداومت پروازی ۱۰ ساعت و بیشینه سرعت ۱۸۰ کیلومتر بر ساعت دارد که از این حیث هم در کنار پهپادهای، چون یسیر، سریر و سایر پهپاد‌های سنگین ایران قرار می‌گیرد، جادوگر ایرانی ارتفاع پروازی ۵ هزار و ۵۰۰ متر را دارد که باعث می‌شود تا هر عملیاتی به آن سپرده شود و به نوعی مرد همه فن حریف میدان نبرد باشد.

با این که اطلاعاتی در دست نیست که آیا از این پهپاد در حوزه نظامی استفاده شده و چه کاربری برای آن در نظر گرفته شده است، اما می‌توان حدس زد ساحر در چندین نمونه مورد استفاده نظامی قرار خواهد گرفت، یک نمونه برای انجام ماموریت شناسایی و جاسوسی و نمونه دیگر مسلح به موشک‌ها و بمب‌ها برای منهدم کردن انواع اهداف زمینی.

ساخت چنین پهپادی از سوی دانش آموزان پنجره‌های جدیدی را برای ورود نوجوانان و جوانان به دنیای فناوری ساخت و تجهیز پهپاد‌های عملیاتی می‌گشاید، گواه این موضوع پهپاد دیگری است که توسط دانشجویان دانشگاه شریف با نام کلیاک ساخته شده است پس باید منتظر ورود نخبه‌های بسیار جوان به عرصه پهپادی و تغییر چهره یگان‌های پهپادی در نیرو‌های مسلح باشیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
شهرام خسروی بابادی
۱۴:۵۲ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
علوم نظامی ایران میشه گفت امروز در نقطه امنی قرار گرفته وبرای بقا خودش هیچ مشکلی نداره وتمام تمرکزش رو گذاشته روی همگام شدن وچه بسا ملاک و میزان پیشرفت درتولید جنگ افزارها دردنیاشدن. ایکاش در زمینه اقتصادی هم تلاشهای مشابهی میشد کد بخش نظامی صورت گرفت. اگر دربخش اقتصادی هم یک تهرانی مقدم ظهور میکرد تمام کشور آبستن افراد از این جنس میشد. ایکه عقلت میرسد کاری بکن.پاینده ایران.
علیرضاقاضی
۲۳:۳۰ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
باسلام خیلی خوشحالم که کشورم یکی از بهترین وارزشمندترین وقدرتمندترین رروزهاوسالهای خودرا طی میکند وطنین پراحساس این پیشرفتها را بچه های نخبه ویکه تاز سپاه وارتش و برترین دانش اموختگان مدارس وهنرستان ودانشگاههای کشور را باخود بهمراه اورده اند .فرزندانیکه بجای رهاکردن کشور ورفتن بکشور دیگر بخاطر مادیات وخودخواهی های نفسانی ایستادند واستعداد های خودرا دراین مرز وخاک پر غرور وپراوازه شکوفا نمودند.
امیر ناجی
۲۰:۳۹ ۳۰ آذر ۱۳۹۸
اون بنده خدایی که ندونسته جهت اطفای حریق از پهپاد میگه دنیادارن اتش خاموش میکنن اخه یه افتابه اب میشه باپهپاد برد ریخت رو اتیش هواپیمای غول پیکر نه پهباد مطمئنم ادمایی که روهوا حرف میزنن به این دولت رای دادن سطحی نگری کار دستمون داد
حمیدرضا-Mosafer
۱۷:۰۱ ۳۰ آذر ۱۳۹۸
آفرین به این همه انرژی.
خدا قوت.
ناشناس
۱۴:۱۳ ۳۰ آذر ۱۳۹۸
برای اطفای حریق کشوری هم پهپاد بسازید.پهپاد های آتش نشانی
هم اطفای حریق شهری هم اطفای حریق جنگلی و گیاهی
محسن نوروزی
۱۴:۴۳ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
ما می توانیم ...افرین بر جوانان وطنم ...
اسی
۰۸:۳۲ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
ایول ، افتخار ایران و ایرانی
مر‌حبا‌بر‌جوانان‌‌افتخاراور‌ایرانی‌‌‌احساس‌قرور‌میکنم‌
۰۸:۲۵ ۲۵ آذر ۱۳۹۸
جوانان‌برومندایرانی‌اگرامکانات‌داشته‌باشند‌‌قبول‌کنین‌تمام‌سیارات‌رافحت‌میکنند
علی
۱۹:۴۵ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
دمتان گرم
ابوالفضل علیزاده
۱۹:۴۲ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
مرگ بر تمام دشمنان ایران
مخصوصا امریکا
مجتبی
۰۹:۰۴ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
اگه به جوانان و نوجوانان کشورمون فرصت ،اعتماد، امکانات وفراهم کنیم جت جنگی هم میسازن ،
ناشناس
۰۸:۲۹ ۲۴ آذر ۱۳۹۸
درود خدا بر جوانان غیرتمند ایرانی که خواب را از چشم صهیونیستهای نجس و امریکاییهای وحشی گرفته اند . امریکای غارتگر زبون باید در اینده نزدیک اسیا را رها و فرار را بر قرار ترجیح دهد .