او با اشاره به اینکه برای موفقیت اجرای این طرح، مناطق کپه کاری شده تا زمان استقرار نهال، قرق خواهد شد از دامداران خواست: تا اطلاع ثانوی از ورود دام خودداری کنند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار با اشاره به انجام کپه کاری در زمینهای مرتعی بصورت تپه ماهور و کوهستانی که گیاهان خوش خوراک و با ارزش در آن مراتع کاهش یافته است ابراز داشت: روش کپه کاری احتیاج به ماشینهای کشاورزی نداشته و با استفاده از تیشه، چالههای کوچکی ایجاد و بذرهای مرتعی و علوفهای دیم در آنها کاشته شده و روی چالهها با مقداری خاک با توجه به عمق مناسب برای بذرها، پوشانده میشود.
عرب معصومی با بیان اینکه برای جلوگیری از حرکت خاک (پشته) مقابل چاله، بهتر است شیب چاله به داخل باشد تصریح کرد: تعداد و فاصله چالهها در مراتع مختلف، متفاوت بوده و بین ۵/۱ تا ۲ متر است.
او با اشاره به اینکه تعداد بذرهای کاشته شده در هر چاله، حداکثر ۱۰ و حداقل ۵ عدد باشد از پیش بینی افزایش تولید با اجرای روش کپه کاری بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ کیلو در هر هکتار خبر داد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار در ادامه افزود: سطح مراتع تحت پوشش این اداره کل را ۲ هزار و ۵۲۹ هکتار اعلام کرد و افزود: از این میزان ۶۶ درصد مراتع درحد خوب و مابقی متوسط و ضعیف هستند.
انتهای پیام / م