رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور ترکیه که کشور دوست و برادر ماست، با ما مراودات تجاری خوبی دارد. همچنین در مسائل مختلف منطقهای رایزنی نزدیکی با این کشور داریم. از سوی دیگر در سطح پارلمان هم ارتباط خوبی با کشور دوست ترکیه داریم.
او با بیان اینکه مجمع عمومی مجالس آسیایی فرصتی است تا با توجه به شرایط منطقه، گفتگویی با ترکیه داشته باشیم، اظهار داشت: این اجلاس متشکل از مجالس کشورهای آسیایی است، کشورهای آسیایی در قرن معاصر جهش خوبی در موضوعات مختلف از جمله اقتصادی، علمی و فناوری داشته اند.
لاریجانی افزود: در اینگونه اجلاسها سازوکارهایی که بشود از پتانسیل کشورهای آسیایی استفاده شود، فراهم میشود.
رئیس قوه مقننه کشورمان با تاکید بر اینکه اجلاس مجالس آسیایی با نگاه چندجانبه گرایی انجام میشود، گفت: باید این نگاه تقویت شود و با هیاتهای پارلمانی کشورهای دیگر نیز مذاکره داشته باشیم.
او عنوان کرد: بین ما و کشورهای عضو اجلاس از جمله ترکیه، همکاریهای اقتصادی و برخی مسائل دیگر مطرح میشود و زمینه برای سرمایه گذاری در کشورهای دیگر نیز فراهم خواهد شد.
لاریجانی همچنین در پاسخ به این سوال که مصوبات اجلاسهای سال گذشته مجمع عمومی مجالس آسیایی پیگیری میشود یا خیر؟ گفت: در اجلاسها هماهنگی مصوبات و موضوعات مطرح میشود و بیشتر مصوبات برای پایه گذاری در راستای همکاری دولت هاست تا بتوانیم تجارت بین کشوری را بین اعضای اجلاس ایجاد کنیم. در اجلاسهای گذشته سازوکارهای بین دولتها تا حدودی بحث و فراهم شده است و اجلاسهایی که بین دولتها برگزار میشود، در این زمینه بحث میکنند تا همکاری علمی و فناوری بیش از گذشته فراهم شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پارلمانها کار اجرایی نمیکنند و بیشتر بسترها را فراهم میکنند، گفت: با این حال در اجلاسها نکات خوبی مطرح شده که اگر پیگیری شود، با توجه به شرایطی که کشورهای آسیایی دارند، ارتباطات را نزدیکتر میکند و میتواند در آینده برای جایگاه آسیا مهم و مفید باشد.
انتهای پیام/