روزنامه الکترونیکی رأیالیوم در ستون سرمقاله خود نوشت: این روزها سخنرانیهای سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان، کمتر شده است و بیشتر به مسائل داخلی و امور لبنان میپردازد، اما با توجه به تلاش مجدانه آمریکا و اسرائیل برای منحرف کردن تحرکات کنونی لبنان، (تغییر رویه در سخنرانیهای سید حسن نصرالله) منطقی و قابل درک است. آمریکا و اسرائیل تلاش میکنند تحرکات مردمی را که روز به روز بر مطالبات مشروع آن در زمینه اصلاحات سیاسی و اقتصادی افزوده میشود، به سمت درخواست برای خلع سلاح حزبالله به عنوان خطر اصلی برای کشور، یا جنگ داخلی به عنوان راه حل جایگزین، سوق دهند.
سید حسن نصرالله با این طرح درست به هدف زد و با استناد به اظهارات منسوب به مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا، محکم کاری کرد که برای تحریک لبنانیها یا قشر مخالف مقاومت از جمله حزبالله و کشاندن آنها به سمت درگیریهای مسلحانه، گفته بود بین گرسنگی یا قیام و کمکهای احتمالی در ازای دست برداشتن از حزبالله یکی را انتخاب کنند.
تضعیف مقاومت و اختلافاندازی بین لبنانیها یا (تحریک برخی از آنها) علیه مقاومت، به نفع طرح آمریکا و اسرائیل است که میخواهند به منظور مقدمه چینی برای چپاول ثروتهای نفتی و گازی مدیترانه و دیکته کردن نقشهها و ترسیم مرزهای دریایی بدون هیچگونه فشار یا عامل بازدارنده از تحقق این هدف، قدرت نظامی حافظ ثبات و امنیت لبنان را از بین ببرند.
بیشتر بخوانید: نصرالله: حزبالله با افتخار خطری بزرگ برای اسرائیل و آمریکاست و نه لبنان
همه ملتهای عرب و غیرعرب که در دام تحریکهای آمریکا افتادهاند و به سمت طرحهایی کشانده شدهاند که ثبات کشورهایشان را به بهانه دموکراسی و حقوقبشر به هم میزند، تاوان سنگینی دادهاند و در عین حال آمریکاییها نیز به وعدههای خود عمل نکردهاند که از آن جمله باید به ملت عراق، سوریه، لیبی و افغانستان و برخی کشورهای آمریکای لاتین اشاره کرد. نیازی نیست به جنگهای داخلی ۱۵ ساله لبنان اشاره کنیم که زمینه را برای پیشروی اسرائیل به سمت لبنان و اشغال جنوب این کشور و ایجاد منطقه موسوم به کمربند امنیتی در آن دوره آماده کرد، کمربندی که مقاومت با بذل خون و تقدیم شهدا توانست آن را آزاد کند.
سید حسن نصرالله امروز آرامتر و ملایمتر سخن میگفت و کلماتش را با دقت انتخاب میکرد و این به حساسیت اوضاع لبنان و تمایل وی برای حفظ صلح داخلی برمیگردد. او میخواهد همه راهها و گزینهها را برای خروج سریع از بحران و پایان بخشیدن به خلأ سیاسی طی کند.
هدف از ایراد این سخنرانی از لحاظ زمان بندی، خاموش کردن فتیله بمبهای (فتنه) در داخل بود. از همین رو حزب و ائتلاف وی بر تداوم تحرکات برای تحقق مطالبه اصلاحات قانونی با اعمال فشار به دولت و نهادهای آن تاکید میکند. وی از همان ابتدا با استعفای سعد حریری مخالفت کرد تا خلأ وجود کابینه و خلأ سیاسی اتفاق نیفتد، اما تصمیم حریری به استعفا کشور را دچار بحران خطرناکی کرد.
سید حسن نصرالله که از همه گزینههای مطرح برای تشکیل کابینه به ریاست حریری یا هر کس دیگری استقبال کرد و در عین حال به شدت از دولت یکرنگ و یکدست انتقاد کرد، (در سخنرانی دیروز) تنها این را نگفت که استعفایی که حریری از آغاز تحرکات بر آن اصرار میورزید تحت فشار آمریکا و (عربستان) صورت گرفت تا اوضاع بحران زده لبنان تداوم یابد و در واقع یادآور استعفایی بود که در دوره گروگانگیری وی در ریاض برای ایجاد بحرانی مشابه بحران کنونی به حریری دیکته شد.
سید حسن نصرالله اذعان کرد برای پرهیز از تشدید مشکلات کشوری که شاید اکنون در حال گذار از خطرناکترین دوره در تاریخ خود است، نمیخواهد از کشورها یا شخصیتهایی اسم ببرد که در راستای طرح آمریکا و اسرائیل در (بحران) لبنان دست دارند و این یعنی پختگی سیاسی و برداشتی درست از اوضاع لبنان، خواه برخی با وی موافق باشند یا مخالف؛ چرا که مرد باید در پستی و بلندی ها، دور اندیش و صبور باشد و از واکنشهای خشمگینانه بپرهیزد و خشم خود را فرو خورد.
به نظر میرسد فشارهای سریالی آمریکا به حزبالله و کشورهای محور مقاومت، به این زودیها متوقف نخواهد شد. در حالی که سید حسن نصرالله دیشب سخنرانی عملگرایانه و صلح آمیزی را ایراد کرد، مقامات آمریکا تصمیم گرفتند ۳ شخصیت و ۱۷ شرکت لبنانی اروپایی را به اتهام پولشویی و تامین مالی حزب الله یعنی گروهی تحریم کنند که آمریکا آن را گروهی تروریستی میداند.
سید حسن نصرالله به لبنانیها دو نصیحت کرد: نخست اینکه از تجارب کشورهای عربی درس بگیرند که شروط آمریکا را پذیرفتند و از ایفای نقش و حق حاکمیت خود در ازای برخورداری از کمکهای آمریکا گذشتند و اما نه تنها حق حاکمیت و نقش آفرینی خود را از دست دادند بلکه جز بی ثباتی و کمکهای اندک، چیزی عایدشان نشد. وی همچنین لبنانیها را به صبر توصیه کرد زیرا بحران لبنان دوام چندانی نخواهد داشت.
انتهای پیام/