به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری میلیتری، مقامات پنتاگون، وزارت دفاع آمریکا روز پنج شنبه اعلام کردند ترکیه در اولین گام برای بهبود روابط با واشنگتن و ناتو، سازمان آتلانتیک شمالی، باید سامانه پدافندی اس-۴۰۰ روسیه را کنار بگذارد.
جاناتان هافمن، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت اگر ترکیه خواهان بهبود روابط با واشنگتن است باید به طور کامل از شر سامانه پدافندی اس-۴۰۰ روسیه خلاص شود.
او افزود: ترکیه نمیتواند این سامانه را در انبار خود نگه دارد و آن را قفل کند. آنها باید خود را از شر این سیستم تسلیحاتی راحت کنند. ما هیچ نشانهای مبنی بر تغییر مسیر آنها و اینکه به دنبال آن هستند که مسیر تازهای را در پیش بگیرند، دریافت نکردیم.
ویلیام دی بایرن، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز در این کنفرانس خبری اعلام کرد: ترکیه آزمایش این سامانه موشکی را آغاز کرده است. ما مطلع هستیم که برخی آزمایشها در حال انجام است با این حال هیچ نشانهای مبنی بر استقرار آنها (در میدان عملیات) دریافت نکردیم.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا همچنین ترکیه را ترغیب به تغییر رویه خود (در ارتباط با اس-۴۰۰) کرد و گفت آنکارا بهتر است به جای در پیش گرفتن مسیرهای مختلف، با آمریکا و ناتو همکاری کند.
روز گذشته ابراهیم کالین، سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه اعلام کرد قوانین آمریکا برای اعمال تحریم علیه ترکیه حتی اگر این قوانین در کنگره به تصویب برسد تاثیری بر استفاده آنکارا از سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه ندارد.
همچنین روز جمعه سنای آمریکا از تصویب قانونی برای اعمال تحریم علیه آنکارا به دلیل تهاجم این کشور به شمال سوریه و خرید سامانه اس-۴۰۰ روسیه حمایت کرد. این آخرین اقدام نمایندگان آمریکا برای فشار آوردن به دونالد ترامپ، رئیسجمهور این کشور، است تا سیاست سختگیرانهتری را در برابر ترکیه اتخاذ کند.
سال ۲۰۱۷ آنکارا قرارداد ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون یورویی برای خرید موشکهای اس ۴۰۰ با روسیه امضا کرد. بلافاصله پس از این قرارداد، آمریکا فشارهای خود را بر ترکیه تشدید کرد تا از خرید اس-۴۰۰ منصرف شود و سامانههای موشکی پاتریوت آمریکا را خریداری نماید. آمریکا مدعی است این سامانه روسی، خطری برای ناتو به شمار میرود و با سیستمهای نظامی آن سازگاری ندارد.
انتهای پیام/