سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون سازمان برنامه:

پیش‌بینی صادرات یک میلیون بشکه نفت واقعی است/راهکار مناسبی یافتیم

معاون سازمان برنامه با بیان اینکه لایحه بودجه ۹۹ را با وضعیت کشور منطبق کرده‌ایم، گفت: راهکار‌های مناسبی یافته ایم و اعلام صادرات یک میلیون بشکه نفت برای سال آینده یک عدد واقعی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حمید پورمحمدی ، در پاسخ به این سوال که چرا علیرغم شرایط تحریمی کشور و میزان صادرات سال جاری نفت، در لایحه بودجه سال ۹۹ کل کشور صادرات نفت یک میلیون بشکه پیش بینی شده است؟ اظهار داشت: در سال‌های مختلف دولت همواره میزان صادرات نفت خود را پیش بینی و عدد را کم و زیاد می‌کند.

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور افزود: در سال‌های ۹۵ و ۹۶ میزان صادرات نفت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه بود که این عدد را در لایحه و قانون بودجه امسال به یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه کاهش دادیم، اما به دلیل تشدید تحریم ها، در ابتدای امسال این عدد را به ۳۰۰ هزار بشکه تعدیل کردیم.

وی گفت: در ادامه دوباره خود را با وضعیت جدید منطبق کردیم و راهکار‌های مناسبی یافتیم. از این رو اعلام صادرات یک میلیون بشکه نفت برای سال آینده یک عدد واقعی است.

قطع کردن وابستگی بودجه جاری به نفت «ریل گذاری جدید» است

پورمحمدی در ادامه با بیان اینکه مشکلاتی که تحریم برای صادرات نفت ایجاد کرد موجب شد این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم، افزود: در سال آینده از منابع حاصل از صادرات نفت برای هزینه‌های جاری استفاده نخواهیم کرد و این مبلغ را صرف طرح‌های عمرانی می‌کنیم.

وی تاکید کرد: ما واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای که نفت است را به تملک دارایی‌های سرمایه‌ای که طرح‌های عمرانی است تبدیل می‌کنیم.

معاون سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: در بودجه ۹۹ ارتباط نفت را با بودجه جاری قطع و این منبع را به بودجه عمرانی وصل کردیم که امیدواریم این روند برای سال‌های بعدی نیز تداوم داشته باشد.

پورمحمدی افزود: این فرایند یک ریل گذاری محسوب می‌شود و اگر بتوانیم قطع وابستگی بودجه جاری به نفت را ادامه بدهیم و هر مقدار که نفت و سرمایه می‌فروشیم صرف سرمایه‌گذاری‌های دیگر کنیم، می‌توانیم از این بیماری همیشگی که به اقتصاد کشور آسیب می‌زد مصون شویم.

وی یادآور شد: عمده نوساناتی که وارد اقتصاد کشور می‌شود ناشی از کم و زیاد شدن قیمت نفت است؛ قیمت نفت وقتی بالا است دولت‌ها به سمت خرج کردن فراوان می‌روند، اما وقتی قیمت کاهش می‌یابد، هزینه‌ها را نمی‌شود کم کرد؛ هم اکنون فرصت ایجاد شده که ریل را عوض و نفت را صرف طرح‌های عمرانی کنیم.

محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه نیز دو روز قبل در نشست خبری خود با خبرنگاران در تشریح جزییات لایحه بودجه گفته بود: همه نظام دست به دست هم داده‌ایم تا ظلم امریکا برای تحریم صادرات نفت را بشکنیم. در همین راستا طی ماه‌های گذشته قرارداد‌های خوبی در مورد نفت منعقد کرده‌ایم؛ درست است برخی مسیر‌های دور زدن تحریم در گذشته را دشمنان یاد گرفته‌اند، اما تا مسیر‌های جدیدمان را یاد بگیرند کارمان را جلو برده‌ایم.

منبع: مهر

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.