سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مبارزه با پدیده گرد وغبار در فهرج

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فهرج گفت: امسال برای مقابله با بیابان زایی فهرج، ۱۰۹ میلیارد تومان اعتبار درنظر گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، مهدی نازلی رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فهرج با اشاره به مساحت ۵۰۸ هزار هکتاری شهرستان فهرج، گفت: سطح حدود ۴۰۴ هزار هکتار این شهرستان را بیابان تشکیل داده است که از این میزان، حدود ۷۲ هزار هکتار آن در کانون‌های بحران فرسایش بادی قرار دارد.

او با بیان اینکه پارسال فعالیت‌های منابع طبیعی برای مقابله با بیابان‌زایی در سطح شهرستان فهرج، رشد چشمگیری داشته است، افزود: پارسال بعد از ۱۳ سال، اقدامات؛ مالچ پاشی در سطح ۸۰۰ هکتار، نهالکاری به مساحت  ۳۰۰ هکتار و احداث دو بند خاکی برای مقابله با بیابان زایی در این شهرستان صورت پذیرفت.

نازلی با بیان اینکه امسال نیز حدود ۱۰۹ میلیارد تومان برای مقابله با پدیده بیابان زایی این شهرستان اختصاص یافته است، بیان داشت: حدود ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی و بقیه از محل اعتبارات بند ه تبصره یک قانون بودجه کل کشور است.

او افزود: این اعتبارات برای مالچ پاشی هزار هکتار در بخش نگین کویر، نهالکاری ۲۶۰ هکتار در عرصه شمال ایستگاه راه آهن شهرستان، قرق ۳ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی جنگلی، احداث ۲۳۵ کیلومتر تله رسوبگیر در هر دو بخش شهرستان، ساخت پنج کیلومتر بادشکن غیرزنده در دهنو میرزا و ۵۰ کیلومتر بادشکن زنده اطراف مزارع با مشارکت مردم تخصیص پیداکرده و به زودی اجرای آن‌ها آغاز می‌شود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان فهرج گفت: اجرای این پروژه ها، نقش بسیار مهمی در مبارزه با پدیده گرد و غبار بخش مرکزی، بخش نگین کویر و شهر فهرج دارد و تا حد مطلوبی، مردم این مناطق را به آینده امیدوار و از مهاجرت آن‌ها جلوگیری می‌کند.

شهرستان فهرج در شرقی‌ترین نقطه استان کرمان قرار گرفته که تا سال ۱۳۸۸ زیر مجموعه شهرستان بم بوده و از آن سال جدا شد.

۸۰ درصد مساحت کل این شهرستان را بیابان تشکیل داده است که از این سطح، حدود ۱۵ درصد سطح شهرستان را کانون‌های بحرانی فرسایش بادی در برگرفته اند و به دلیل خشکسالی‌های اخیر، کاهش نزولات جوی و افت آب‌های زیرزمینی، شاهد فقر پوشش گیاهی و جنگلی در این شهرستان هستیم که این امر، موجب شده در زمان وزش باد، شاهد افزایش فرسایش بادی، حرکت شن‌های روان و خیزش گرد و غبار با توجه به نوع ذرات خاک فرسایش یافته، باشیم.

بر اساس تحقیقات سازمان ملل متحد، بشر در آغاز هزاره سوم با سه چالش عمده تغییر اقلیم، کمبود آب شیرین و بیابان زایی مواجه است که برای جلوگیری از ایجاد بحران، باید مدیریت شوند که وظیفه اداره منابع طبیعی برای مقابله با بیابان زایی در مرحله اول، مدیریت کانون‌های بحرانی است که بخش عمده فعالیت‌های منابع طبیعی برای مدیریت بیابان‌زایی، شامل: نهالکاری، مالچ پاشی، احداث تله رسوب گیر، ایجاد بادشکن زنده اطراف مزارع، احداث بادشکن غیر زنده و مدیریت روان آب‌های سطحی با احداث بند‌های خاکی است.

انتهای پیام/ی

برچسب ها: محیط زیست ، حیات وحش
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.