به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چغندر قرمز را میتوان تبدیل به ترشی هم کرد و برای باقی روزهای سال از آن لذت برد.
زمستان با گاریهایی برای ما تداعی میشود که بوی لبو از آن سر به فلک میکشد. لبوهای داغ و خوشبویی که لذتش به خوردن در هوای سرد و برفی است. این لبوها را اما میتوان تبدیل به ترشی هم کرد و برای باقی روزهای سال از آن لذت برد.
مواد لازم:
آب: ۴ لیوان
نمک: به اندازه کافی
چغندر قرمز: ۵۰۰ گرم
سرکه سفید: ½ لیوان
طرز تهیه و دستور پخت:
۱. برای تهیه ترشی لبو خانگی ابتدا چغندرها را تمیز میکنیم و با دقت میشوییم سپس در قابلمهای قرار میدهیم و روی آن به مقداری که تا ۲ بند انگشت بالاتر از سطح چغندر قرمزها آب باشد، آب میریزیم. در مرحله بعد قابلمه را روی حرارت ملایم قرار میدهیم.
۲. اجازه میدهیم چغندرها به مدت۳۰ دقیقه به آرامی بپزند. پس از اینکه چغندرها به طور کامل پخت، به آرامی آنها را از داخل قابلمه خارج میکنیم و در یک صافی قرار میدهیم و با آب سرد لبوها را میشوییم و اجازه میدهیم تا کمی خنک شوند.
۳. آب لبوها را نیز کنار میگذاریم. بعد از خنک شدن لبوها را پوست میگیریم و روی تخته آشپزخانه میگذاریم. ۱ لیوان از آب لبو را با سرکه سفید و کمی نمک در قابلمهای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا به جوش بیاید.
۴. باقی آب لبو را در ظرف پلاستیکی در بسته میتوانید بریزید و در یخچال برای مدت کوتاه و در فریزر برای مدت طولانیتری نگهداری کنید و از آن برای انواع تزئینات غذا مثل رنگی کردن پلو ، کشک و … استفاده کنید.
۵. تا جوش آمدن مخلوط سرکه و آب لبو مجددا به لبوهای روی تخته آشپزخانه سر میزنیم و آنها را به هر مدلی که تمایل داریم برش میدهیم یا از قالبهای متفاوت برای این کار استفاده میکنیم.
۶. به مخلوط سرکه گه گاه سر میزنیم تا اگر به جوش آمده است از روی حرارت برداریم و کنار بگذاریم تا کمی خنک شود. لبوهای برش خرده را در شیشهای کاملا خشک میریزیم و مخلوط سرکه و آب لبو خنک شده را روی لبوهای داخل شیشه میریزیم و در شیشه را محکم میبندیم تا هوا در آن نفوذ نکند و به مدت ۱ هفته شیشه ترشی لبو را در جای خنک و خشک قرار میدهیم تا آماده مصرف شود.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/