سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انجام ۲۵۰ مورد بازرسی از مراکز عرضه مکمل‌های ورزشی

رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از انجام ۲۵۰ مورد بازرسی از مراکز عرضه مکمل‌های ورزشی خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه،کیومرث رحیمی رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : مکمل‌ها ورزشی تابع قوانین دارو است و عرضه باید توسط شرکت‌های توزیع کننده دارویی که از وزارت بهداشت و درمان مجوزدارند، انجام و به داروخانه‌ها تحویل شود.

او با بیان اینکه در مواردی عرضه مکمل‌های ورزشی به صورت مخفیانه انجام می‌شود، گفت : ۶۰ درصد مکمل‌های ورزشی در باشگاه‌ها عرضه می‌شود و نظارتی برآن نیست.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه ترکیبات این دارو‌ها مشخص نیست و اکثرا تقلبی هستند، گفت: همچنین برند‌های مختلف جعل و در باشگاه‌ها عرضه می‌شود.

این مسئول گفت: مکمل‌های ورزشی با دارو‌های نیروزا و کورتن ترکیب شده که برای سلامت جوانان و نوجوانان علاقه‌مند به ورزش که شمار آن‌ها در استان کرمانشاه زیاد است، مشکلات عدیده‌ای ایجاد کرده است.

رحیمی افزود: به منظور بازرسی از این مراکز مکررا با همکاری اداره کل ورزش و جوانان، پلیس اماکن و .. نظارت می‌شود، به گونه‌ای که طی نیمه نخست امسال ۲۵۰ مورد بازرسی از شرکت‌های توزیعی، داروخانه‌ها و باشگاه‌های ورزشی انجام شده و ۱۵ مورد کشفیات داشته ایم که برای تعیین تکلیف به مراجع قضایی معرفی شدند.

او با بیان اینکه برنامه‌های عملیاتی عرضه مکمل‌های ورزشی توسط سازمان غذا و دارو کنترل می‌شوند، گفت: رویه مصرف بهینه و منطقی این مکمل‌ها از طریق داروخانه‌ها و با دریافت مشاوره از پزشک امکان پذیر است.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اعلام اینکه به منظور پیگیری موضوع عرضه مکمل‌های ورزشی درصدد برگزاری جلسات هستیم، گفت: مصرف مکمل‌های ورزشی شبیه یک فرهنگ شده که باید تغییر کند و به این دلیل روند آن طولانی است، بنابراین بستر آموزشی- فرهنگی خاص خود را می‌طلبد که در این زمینه در حال انجام آن هستیم و امیدواریم طی ماه‌های آینده به نتیجه برسد.

رحیمی گفت: در تلاش هستیم رویکرد مردم، جوانان و نوجوانان تغییر کنند و مکمل‌های ورزشی را از مراکز مورد تائید وزارت بهداشت تهیه و تحت نظر کارشناس یا متخصص تغذیه مصرف کنند تا دچار مشکلات عدیده نشوند.

او افزود: مصرف مکمل‌های ورزشی مشکلات زیادی ایجاد می‌کند، از جمله اینکه مصرف دارو‌های نیروزا و کورتن اعتیاد زا است هرچند قبلا باور بر این است که اعتیاد زا نیست همچنین مکمل‌های ورزشی سبب ایجاد ناباروری می‌شود، برخی ترکیبات آن سرطان زا است و با مصرف دز بالا منجر به مرگ می‌شود.

رئیس اداره نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و بازرسی ویژه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اینکه بازرسی از باشگاه ها، مراکز عرضه و شرکت‌های توزیعی هر هفته در دستور کار قرار دارد، افزود: شمار بازرسان و توان ما محدود است بنابراین باید بستر فرهنگی- آموزشی ایجاد شود تا نوجوانان و جوانان رویکرد خوبی داشته باشند.

این مسئول گفت: درصدد رصد و شناسایی افرادی هستیم که به صورت غیرقانونی نسبت به توزیع مکمل‌های ورزشی اقدام می‌کنند و خارج از حیطه نظارتی به صورت مخفیانه مکمل‌ها را عرضه می‌کنند، البته امسال یکی دو مورد باند توزیع مکمل‌های ورزشی شناسایی و در تلاش برای شناسایی دیگر باند‌ها هستیم.

او با بیان اینکه استان کرمانشاه در رده‌های اول مصرف مکمل‌های ورزشی قرار دارد، افزود: کرمانشاه، استانی قهرمان پرور است و جوانان مشتاق ورزش‌های استقامتی هستند همچنین مکمل‌ها در همه رشته‌های ورزشی قابل مصرف هستند بنابراین با توجه به موقعیت خاص فرهنگی و جغرافیایی از نظر مصرف مکمل‌های ورزشی در رده‌های اول هستیم که باید ساماندهی شود و به رویه‌ای اصولی و منطقی برگردیم.

رحیمی گفت: با همراهی ورزش و جوانان و اماکن به بازرسی جدی می‌پردازیم و در صورت مشاهده تخلف برخورد جدی انجام خواهد شد.

این مسئول گفت: باشگاه‌هایی که مجوز دارند کمتر مرتکب تخلف می‌شوند، اما باشگاه‌هایی که مخفیانه و غیرقانونی فعالیت می‌کنند و در تیررس ما نبوده اند بیشتر عرضه کننده مکمل‌های ورزشی هستند که درصدد شناسایی و برخورد با آن‌ها هستیم .

 

 

انتهای پیام/د

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.