به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، آمریکا در ادامه تحقیر آل سعود و توهین مداوم به این کشور، سعی دارد تا از خاندان سعودی باج بگیرد. تیراندازی محمد سعید الشمرانی در پایگاه دریایی ارتش آمریکا و کشته شدن چهار آمریکایی و عذرخواهی سریع ملک سلمان از ترامپ بهانهای برای بررسی سریال تحقیرهای آمریکا علیه عربستان و همچینین چرایی این مسئله شده است.
محمد سعید الشمرانی به عنوان یک سعودی که برای گذراندن دوره آموزش خلبانی به آمریکا رفته بود، روز جمعه در پایگاه دریایی ارتش آمریکا در پنساکولا اقدام به تیراندازی کرد و چهار آمریکایی را کشت. بلافاصله پس از این تیراندازی، ملک سلمان پادشاه عربستان با سراسیمگی و عجله به دونالد ترامپ پیام تسلیت و عذرخواهی فرستاد تا قهر ترامپ شامل حال وی نشود. دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا جمعهشب در پیامی توئیتری از تماس تلفنی «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان درباره حادثه تیراندازی در پایگاه هوایی ایالت فلوریدا خبر داد. ترامپ نوشت: «سلمان پادشاه عربستان لحظاتی پیش تماس گرفت تا تسلیت صمیمانه و همدردی خود را با خانوادهها و دوستان جنگجویانی که در حمله [پایگاه هوایی]پنساکولا در فلوریدا کشته و زخمی شدند، ابراز کند». رئیس جمهوری آمریکا افزود: «ملک [سلمان]گفته که مردم [عربستان]سعودی به شدت از اقدام وحشیانه عامل تیراندازی خشمگین هستند و این فرد به هیچ شکل و نحوی نماینده احساسات مردم عربستان که دوستدار مردم آمریکا هستند، نیست». دبیرخانه هیئت علمای عربستان نیز این جنایت را محکوم کرد و گفت: «این اتفاق جنایتی فجیع و ناسازگار با اسلام است که ریختن خون را حرام میشمرد. علامه عبدالسلام الوجیه دبیر کل انجمن علمای یمن در واکنش به این مسئله اعلام کرده، علمای دربار سعودی دین اسلام را تحریف میکنند که آخر و عاقبت فتواهایشان گرفتن هزاران قربانی است. آنها عالمان ارشد نیستند بلکه کاهنان معبدند».
۱. بحران مشروعیت: حکومت آل سعود در شرایط کنونی با بحران مشروعیت داخلی دست و پنجه نرم میکند. این رژیم به دلیل ضعف مشروعیت داخلی به دنبال این است تا بقای خود را وابسته به یک قدرت بزرگ کند. به همین دلیل عربستان در شرایط کنونی زیر چتر امنیتی آمریکا قرار گرفته و به اصطلاح بقای خود را وابسته به حمایتهای امریکا میداند. به همین دلیل مقامات سعودی بقای آل سعود را بر واکنش به تحقیرهای ترامپ مقدم میدانند.
۲. لطف ترامپ به بن سلمان: عربستان این چتر امنیتی را از سال ۱۹۳۰ در ابتدا انگلیس و سپس آمریکا قرار داده و به همین دلیل مطیع سیاستهای آمریکا است. طبق گزارش المانیتور، ثبات در عربستان همزمان با افزایش فزاینده تردیدها درباره تصمیمات ولیعهد این کشور بسیار شکننده شده است. بن سلمان هم بهخوبی به این نتیجه رسیده که مخالفان وی در دربار سعودی بهویژه احمد بن عبدالعزیز رقیب جدی این روزهای وی در حال افزایش قدرت خود هستند. حادثه مرگ خاشقجی نیز جایگاه و توان بنسلمان را بیشازپیش تضعیف کرده است. به همین دلیل در تابستان امسال خبرهایی منتشر شد که بنسلمان همهوقت خودش را در کشتی تفریحی در حدفاصل جده و شهر نیوم در دریای سرخ میگذراند و اگر مجبور به حضور در جشنها و مراسم یا دیدار با مسئولان خارجی شود، این کار را در جده انجام دهد، زیرا از شدت ترس نمیخواهد از دریا دور شود تا بتواند در صورت احساس خطر سریع فرار کند. درواقع این احساس خطر باعث شده که وی در برابر توهینهای ترامپ منفعل باشد.
۳. شکستهای منطقهای عربستان: آل سعود را میتواند بازندهترین کشور در جریان تحولات ۸ سال اخیر موسوم به انقلابهای عربی دانست. این کشور در سوریه و عراق تمام تلاش خود را به کار گرفت تا حکومتهای این دو کشور را ساقط کند، اما در نهایت شکست خورد. در یمن نیز آل سعود با شکست از انصارالله با وجود هزینه ۳۰۰ میلیارد دلاری، اکنون پرچم سفید را بلند کرده و به دنبال مذاکره با انصارالله است. در واقع هدف قرار گرفتن آرامکوی عربستان توسط انصارالله یمن آل سعود را به این نتیجه رسانده که این کشور نمیتواند در خاورمیانه به ماجراجوییهای خود ادامه دهد و به همین دلیل قدرت نرم و سخت این رژیم در بین کشورهای اسلامی به شدت روند نزولی داشته است. به همین دلیل عربستان و ملک سلمان به شدت خود را نیازمند حمایتهای ترامپ میدانند.
۴. ناتوانی عربستان در برابر ترامپ: «محمد بن سلمان»، ولیعهد سعودی تنها جوابی که به توهینهای ترامپ داده این است که باید بپذیریم که هر دوستی، هم حرفهای خوب میزند و هم حرفهای بد. این مسئله نشاندهنده این است که وی صراحتا اعلام کرده که توان پاسخگویی به توهینهای ترامپ را ندارد. دونالد ترامپ نیز با درک این مسئله سعی دارد تا قراردادهای بیشتری را بر عربستان تحمیل کند.
سخن پایانی
تحقیر آل سعود توسط آمریکا و به ویژه ترامپ تبدیل به یک امر عادی شده است. شکستهای منطقهای در کنار نیاز شاهزادههای سعودی به حمایتهای ترامپ، باعث شده تا هیچ اعتراضی نسبت به این مسئله از سوی عربستان صورت نگیرد. در نتیجه ترامپ روز به روز هم باج خواهیهای خود از آل سعود را بیشتر میکند و هم به صورت مرتب سران عربستان را تحقیر میکند. اوج تحقیر آل سعود نیز پس از تیراندازی اخیر در آمریکا توسط یک تبعه عربستان اتفاق افتاد که ملک سلمان به صورت سراسیمه و از ترس ترامپ، این اقدام را محکوم و از آمریکا عذرخواهی کرد. حتی علمای وهابی نیز در این مسیر با ملک سلمان همصدا شدند. آل سلمان به دلیل شکستهای پیدرپی مجبور به زانو زدن در برابر ترامپ شدهاند تا بتوانند بقای خود را حفظ کنند.
انتهای پیام/
فقط راه آنتاليا بازه
راستی دلار هم داره میره بالا این رو هم بگید دیگه
ولی اقتصاد امریکا را با همین دیونه بازیهاش شکوفا کرده است
یه خواهشی داریم ازتون ما قشر زحمت کش تاکسی دارها هستیم
اولش گفت بنزینی به ون ها ماهی 700لیتر میدیدم ولی وقتی موقع عمل شد به ما 400لیتر در ماه میدن با قیمت 1500 که این حجم تا وسط ماهم نمیکشه الان سهمیه بنزین هممون تموم شده و نمیصرفه بخوایم ازاد بزنیم چون بیشتر از اینکه کار کنیم باید پول بنزین بدیم
تو رو خدا پیگیری کنید ما دستمون بجایی بند نیست هیچکس صدای مارو نمیشنوه
بیشتر تاکسی دارها مستجرن دارن عقل و هوش خودشون رو از دست میدن نمیتونن کار کنن پولی در نمیاد
تازه لیتری 1500با همان کرایه ی قبلی اینجوری داریم بیشتر هزینه میکنیم تا پول دربیاریم
خواهش میکنیم پیگیری کنید سهمیه بنزین هارو برای تاکسی ها در ماه افزایش بدن اگر کرایه تاکسی ها رو افزایش نمیدن لااقل قیمت سهمیه بنزین برای تاکسی ها1000 تومن باشه