او گفت: همکاران جامعه پزشکی باید توجه داشته باشند که تمایل به استفاده از داروهای گلوکوکورتیکوئیدی در درمان بیماری آنفولانزا به دلیل اثرات بالقوه آنها درکاهش التهاب بوده اما نتایج یک مطالعه علمی، نشان دهنده افزایش خطر مرگ و میر به دنبال استفاده از این داروها در درمان بیماری آنفولانزا می باشد.
او افزود: به علت آسیب های همراه با تجویز گلوکوکورتیکوئیدها این دسته دارویی نباید به عنوان درمان کمکی در بیماران مبتلا به آنفولانزا مورد استفاده قرارگیرد. مگر اندیکاسیون واضح جداگانه ای جهت تجهیز فرآورده های گلوکوکورتیکوئیدهی در این بیماران وجود داشته باشد.
او بیان کرد: مصرف طولانی مدت کوتیکواستروئیدها از جمله گلوکوکورتیکوئیدها امکان بروز عفونتهای ثانویه، فعال شدن عفونت نهفته و مخفی شدن علایم عفونتهای حاد(از جمله عفونتهای قارچی)را افزایش می دهد .
او افزود:همچنین طولانی شدن و تشدید عفونتهای ویروسی یا محدودیت پاسخ به واکسن های کشته شده یا غیر فعال نیز از عوارض این دسته دارویی می باشد.
خیر اندیش گفت: نارسایی آدرنال، ضعف و درد عضلانی ،تاخیر در ترمیم زخم ها ، پوکی استخوان ،شکستگی استخوان،افزایش خطر ابتلا به عفونتها، عوارض چشمی نظری کاتاراکت، عوارض گوارشی نظیر پپتیک اولسر، عوارض عصبی همچون نوروپاتی، تشنج، افسردگی و عوارض پوستی همچون پتشی، اکیموز، هایپر یا هایپوپیگمانتاسیون، آتروفی پوست، سارکوم کاپوزی و آنافیلاکسی را می توان از دیگر عوارض ناشی از مصرف گلوکوکورتیکوئیدها همچون دگزامتازون عنوان کرد.
او افزود:بدیهی است مصرف فرآورده های دارویی در موارد به جز اندیسکاسیون های مصوب دارو ، صرفاً بیمار را در معرض خطر ابتلا به عوارض دارویی قرار می دهد بدون اینکه اثر بخشی مفیدی دریافت نموده باشد.
انتهای پیام/ز