سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سوریه بازار هدف محصولات صادراتی فارس

نشست تخصصی توسعه تجارت با سوریه و اعزام هیئت‌های تجاری از فارس به این کشور با حضور فعالان بخش‌های مختلف اقتصادی در شیراز برگزار شد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، امید ماهرانی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در نشست تخصصی توسعه تجارت با کشور سوریه، گفت: ۱۵ بازار را به عنوان بازار‌های بین المللی برای حضور کالا‌ها و محصولات استان فارس پیش بینی کردیم که رصد و بررسی کارشناسی و تدوین برنامه‌های مشخص استان از برنامه‌های ما برای این بازارهاست.

ماهرانی افزود: به دنبال حضور با ثبات کالا‌ها و محصولات استان در بازار‌های هدف صادرات استان هستیم بنابراین پتانسیل ها، ظرفیت‌ها و راهکار‌های ورود به بازار سوریه را به خوبی شناسایی و تبیین می‌کنیم.

او ادامه داد: متاسفانه تاکنون حضور محصولات استان فارس در بازارکشور سوریه بسیار کم بوده لذا تلاش می‌کنیم شرایط حضور بیش از پیش فعالان اقتصادی و محصولات فارس در این کشور به خوبی مهیا شود و سهم مناسبی از بازار این کشور را به محصولات استان اختصاص دهیم.

رضوان نماینده تسهیلگر فعالین اقتصادی ایران و سوریه نیز با اشاره به جمعیت ۱۸ میلیونی سوریه، گفت: بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات نقش محوری در اقتصاد این کشور دارد که با توجه به پتانسیل‌های فارس، این استان می‌تواند سهم خوبی در تجارت و صادرات به این کشور داشته باشد.

او با یادآوری اینکه ایران امتیاز‌های ویژه‌ای در سوریه دارد و بنا داریم از این فضا برای گسترش مبادلات تجاری بین دو کشور استفاده کنیم، اضافه کرد: یکی از امتیاز‌های ویژه ایران این است که تمام کالا‌هایی که واردات آن‌ها به کشور سوریه آزاد است تعرفه چهار درصد گمرک وارد این کشور شود که این امتیاز قابل توجهی است.

رضوان با اشاره به اینکه علاوه بر بازار عمومی تجار و بازرگانان ایران در بازار خصوصی این کشور نیز حضور قوی و کارآمدی دارند، افزود: اعطای مجوز‌های فوق العاده شامل تشریفات مناقصه، مجوزات پزشکی، مجوزات دارویی، مجوزات گردشگری و سیاحت و ... از دیگر ویژگی‌های کشور سوریه به ایران است که به هیچ کشور دیگری داده نشده است.

نماینده تسهیلگر فعالین اقتصادی ایران و سوریه ادامه داد: در حال حاضر واردات ۸۸ قلم کالا به کشور سوریه ممنوع است که با رایزنی‌هایی که انجام شده برخی از کالا‌ها آزاد می‌شود و در یک ماه آینده تعداد کالا‌های صادراتی از ایران به این کشور تنها به ۲۴ قلم و در شش ماه آینده به ۴ قلم کالا می‌رسد.

رضوان بیان کرد: کشور سوریه ۸۰ درصد نیاز به بازسازی دارد لذا این فرصت خوبی برای حضور در بازار این کشور است که بر اساس اولیت بندی‌های این کشور مواد غذایی و دانش فنی در بسیاری از حوزه‌هاست.

او ادامه داد: همچنین زمینه‌هایی نظیر کشت فراسرزمینی، سیمان، بسته بندی و فرآوری مواد غذایی جز اولویت‌های مناسب برای حضور در بازار کشور سوریه است.

رضوان افزود: در بخش مالی نیز مبادلات تجاری این کشور بر اساس لیر و دلار انجام می‌شود که با همکاری دو بانک ایرانی و سوری؛ بانک مشترک بین ایران و سوریه راه اندازی شده و هم اکنون در مرحله جانمایی شعبه این بانک قرار دارد.

نماینده تسهیلگر فعالان اقتصادی ایران و سوریه با بیان که صرافی‌های ایرانی نیز در سوریه فعالند و اقدامات مالی را برای تجار و بازرگانان انجام می‌دهند، در خصوص بحث حمل و نقل نیز گفت: در حال حاضر عمده ارسال و انتقال کالا به کشور سوریه با استفاده از سیستم حمل و نقل دریایی و هوایی انجام می‌شود که در بحث حمل و نقل زمینی نیز اقداماتی درحال انجام است.

رضوان در بحث امنیتی نیز ادامه داد: امروز شرایط حضور در کشور سوریه مناسب است و نگرانی از جمله در بعد امنیتی وجود ندارد و برای فعالان اقتصادی کشور ما می‌توانند در سوریه جایگاه بسیار مناسبی داشته باشند و سهم خوبی از بازار این کشور برخوردار شوند.

او تصریح کرد: عمده حمایت‌های ما از تجار و بازرگانان ایرانی بر اساس قوانین و چارچوب‌های کشور سوریه خواهد بود که آماده همکاری همه جانبه با فعالان اقتصادی برای انجام صادرات با کمترین مشکل هستیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.