انواع مختلف چربیها در بدن انسان وجود دارند - چربیهای سفید و قهوهای. اولی یعنی چربیهای سفید زیر پوست شکم و رانها قرار دارند و در نتیجه مصرف مواد غذایی سنگین و چرب به وجود میآیند.
چربیهای قهوهای با بالا بردن متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن باعث تولید گرما شده و به سوختن چربیهای سفید کمک میکنند.
بررسیهای پژوهشگران حاکی از این است که چاقی شکمی ممکن است باعث بروز بیماریهای مختلفی شود. محققان در این مورد سطح هورمون کورتیزل که به هورمون استرس مشهور است را مقصر میدانند و میگویند با بیشتر شدن فشارهای روانی، این هورمون در خون بیشتر میشود و نظم توزیع چربی در بدن به هم میخورد.
در چنین شرایطی سوخت وساز بدن دچار مشکل میشود و دست به دست دادن همه این عوامل، باعث میشود شکم بزرگ شود. برای رفع بزرگی شکم مصرف «فیبر» میتواند کمک کند.
مصرف به اندازه فیبر میتواند سلامت دستگاه گوارش را تضمین و از این طریق شکم را هم کوچک کند. پژوهشگران معتقدند کسانی که هر روز ۱۰ گرم فیبر میخورند - دو سیب کوچک، و یا نصف فنجان لوبیا قرمز، چربیهای احشایی بدن شان ۳/۷ درصد کمتر شده و صاحب شکمی تخت میشوند. بسیاری از سبزیهای برگ سبز مثل کاهو سرشار از فیبر هستند و مصرف هر روزه شان میتواند فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم کند.
محققان دانشگاه هاروارد دریافتند مردانی که دچار چربی شکم هستند، بیشتر در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار دارند. از نظر محققان هلندی کسانی که شکمی چاق دارند، فشار خون شان هم بالاتر است و بیشتر به مشکلات کلیوی دچار میشوند.
منبع: اسپوتنیک
انتهای پیام/