سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جزئیات ساماندهی سهمیه‌های موجود در کنکور/هیچ سهمیه دیگری به کنکور اضافه نمی‌شود

لایحه ساماندهی سهمیه‌های ورود به آموزش عالی توسط وزاری علوم و بهداشت تقدیم دولت شد.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،لایحه ساماندهی سهمیه‌های ورود به مقاطع مختلف آموزش عالی و اصلاح قوانین مرتبط با عنوان لایحه توزیع ناعادلانه فرصت‌ها و امکانات تحصیلی در آموزش عالی توسط وزرای علوم و بهداشت تقدیم دولت شد.

در این لایحه تمامی سهمیه های موجود در کنکور ساماندهی شده اند و بخش هایی نیز حذف شده است. همچنین قید شده است که جز سهمیه هایی که در ادامه می خوانید هیچ سهمیه ی دیگری به کنکور اضافه نخواهد شد. 

حد نصاب گزینش آزاد

گزینش علمی تمامی داوطلبان انتخاب شرکت کننده در هر آزمون، بدون هیچ‌گونه قیدی به میزان ظرفیت هر کد رشته محل، گزینش آزاد نامیده می‌شود. نمره کل آخرین فرد قبول شده در هر کد رشته محل به عنوان حد نصاب گزینش آزاد در آن کد رشته محل در نظر گرفته می‌شود.

سهمیه‌های موجود در کنکور

الفـ در آزمون سراسری برای پذیرش دانشجو در مقاطع کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد پیوسته و دکتری حرفه‌ای، سهمیه‌های پذیرش به صورت آزاد، مناطق یک، دو و سه و ایثارگران است.

بـ در آزمون‌های فنی و حرفه‌ای (کاردانی پیوسته)، کاردانی پیوسته و ناپیوسته علمی کاربردی، کاردانی به کارشناسی (کارشناسی ناپیوسته) و کارشناسی ارشد ناپیوسته و آزمون دکتری تخصصی و دستیاری گروه علوم پزشکی و دامپزشکی، سهمیه‌های پذیرش به صورت آزاد و ایثارگران است.


بیشتر بخوانید: اولین گفت‌وگوی برادر دکتر مسعود سلیمانی پس از آزادی پژوهشگر ایرانی


پ ـ در پذیرش‌ها صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، سهمیه‌های هر یک از این آزمون‌ها نیز مطابق بند‌های «الف» و «ب» همین ماده اعمال می‌شود.

ظرفیت سهمیه‌های موجود در کنکور در مقاطع مختلف

الف ـ ظرفیت هر کد رشته محل در آزمون سراسری در مجموع به میزان ۵۰ درصد به نسبت شرکت‌کنندگان به هر یک از مناطق (یک، دو و سه) و مابقی (۵۰ درصد) به صورت آزاد به تمامی داوطلبان متقاضی هر کد رشته محل اختصاص می‌یابد.

تبصره ۱: شورا (شورای سنجش و پذیرش دانشجو) مجاز است با توجه به امکانات آموزشی، پژوهشی، آزمایشگاهی و رفاهی مؤسسه و در جهت ارتقای سطح علمی پذیرفته‌شدگان و حفظ کیفیت آنها، نسبت به تعدیل سهم داوطلبان آزاد و مناطق حداکثر تا پنج درصد ظرفیت، اقدام کند.

ب ـ در سایر آزمون‌های مورد اشاره در بند «ب» ماده ۳، تمامی ظرفیت هر کد رشته محل به کلیه داوطلبان و به صورت آزاد و رقابتی اختصاص می‌یابد.

پ ـ در تمامی آزمون‌ها پنج درصد از ظرفیت تعیین شده در هر کد رشته محل به صورت اضافه بر ظرفیت (مازاد) به ایثارگران اختصاص می‌یابد.

تبصره ۲: در استفاده از سهمیه فوق، اولویت با همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثران، جانبازان ۲۵ درصد به بالا و همسر و فرزندان ایشان، آزادگان و همسر و فرزندان ایشان، رزمندگان با شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه و جانبازان زیر ۲۵ درصد است. در صورتی که این ظرفیت تکمیل نشود، خالی‌مانده ظرفیت به خانواده شهدا (پدر، مادر، خواهر و برادر)، همسر و فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان رزمندگان با ۶ ماه حضور داوطلبانه در جبهه، اختصاص می‌یابد و در صورت تکمیل این ظرفیت در هر کد رشته محل، سایر ایثارگران با داوطلبان غیرایثارگر رقابت می‌کنند.

ت ـ سهمیه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص المپیاد‌های دانش‌آموزی جهانی به قوت خود باقی است و پذیرش در هر کد رشته محل توسط سازمان انجام می‌شود.

ث ـ سهمیه مصوب شورای هدایت استعداد‌های درخشان در خصوص المپیاد‌های دانش‌آموزی داخلی دارای مدال طلا، نقره یا برنز، حداکثر به میزان ۵ درصد ظرفیت و به صورت مازاد، صرفاً در رشته‌های مرتبط که شورا تعیین می‌کند، توسط سازمان تخصیص داده می‌شود.

ج ـ در تمامی آزمون‌ها برای تأمین نیاز مناطق محروم (کم برخوردار) با توجه به نیازسنجی‌های وزارتین، در صورت نیاز حداکثر ۵ درصد ظرفیت هر کد رشته محل به صورت مازاد بر ظرفیت، در دانشگاه‌های استان مربوطه اختصاص می‌یابد. در صورت عدم وجود رشته در همان استان، وزارتین می‌توانند در نزدیک‌ترین مؤسسه‌های واقع در استان‌های همجوار این ظرفیت را اختصاص دهند.

چ ـ در آزمون‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری تخصصی و نیز دستیاری گروه پزشکی و دامپزشکی حداکثر سقف ظرفیت پذیرش دانشجوی استعداد درخشان که مشمولین آن توسط شورای هدایت استعداد‌های درخشان تعیین می‌شود، حداکثر تا ۵ درصد مازاد بر ظرفیت هر کد رشته محل می‌باشد که حسب مورد با نظارت کامل سازمان یا مرکز انجام می‌شود.

ح ـ سهمیه‌های مصوب برای بلایای طبیعی در آزمون سراسری مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی به قوت خود باقی است. این سهمیه به صورت مازاد بر ظرفیت توسط سازمان تخصیص داده می‌شود.

الف ـ حد نصاب مربوط به ایثارگران در تمامی آزمون‌ها ۸۵ درصد حد نصاب گزینش آزاد است.

ب ـ حد نصاب مربوط به المپیاد‌های دانش‌آموزی داخلی دارای مدال‌های طلا، نقره و برنز ۹۰ درصد حد نصاب گزینش آزاد در کد رشته محل مورد تقاضا است.

تبصره ۱: اگر پذیرش دانشجو در چندین مرحله صورت می‌پذیرد، حد نصاب‌های فوق در تمامی مراحل لازم‌الاجرا است.

ماده ۶ ـ شمول این قانون برای پذیرش دانشجو در تمامی مؤسسه‌هایی می‌باشد که با مجوز قانونی از دفاتر گسترش وزارتین، اقدام به جذب دانشجو در هر یک از دوره‌های دایر (شامل روزانه، نوبت دوم، پردیس، ظرفیت مازاد، مجازی، غیرانتفاعی، فنی و حرفه‌ای، پیام‌نور، علمی ـ کاربردی، دانشگاه آزاد اسلامی و ...) می‌نمایند و پذیرش برای تمامی دوره‌ها حسب مورد توسط سازمان یا مرکز انجام می‌شود.

ماده ۷ ـ حداکثر سه ماه بعد از تصویب این قانون، آئین‌نامه اجرایی آن حسب مورد توسط شورا، تدوین و به تصویب هیئت وزیران خواهد رسید. هر گونه تغییر در آئین‌نامه اجرایی، یک سال پس از تصویب آن برای اجرا اعتبار می‌یابد.

سهمیه فرزندان هیات علمی حذف شد

تبصره ۱: شورا می‌تواند دستورالعمل اجرایی را به صورت کلی و یا برای هر آزمون، به صورت جداگانه تدوین نماید. شرایط و ضوابط استفاده‌کنندگان از سهمیه‌ها، گزینش علمی، تعداد دفعات مجاز شرکت مجدد پذیرفته‌شدگان در هر آزمون و ... در دستورالعمل اجرایی تعیین می‌شود.

تبصره ۲: هر داوطلب فقط یکبار مجاز به استفاده از سهمیه (به استثناء سهمیه مناطق) در هر مقطع تحصیلی است.

ماده ۸ ـ مصوبه تسهیلات فرزندان اعضای هیئت علمی از زمان اجرای این قانون لغو می‌شود.

ماده ۹ ـ سنجش و پذیرش دانشجو در کلیه مقاطع و دوره‌های آموزش عالی بر اساس این قانون و قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی مصوب شهریور سال ۱۳۹۲ (به استثناء ماده ۷ آن) و قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب اسفند سال ۱۳۹۴ (به استثنای ماده ۶ آن)، مجلس شورای اسلامی انجام می‌شود.

تبصره ۱: تصمیم‌گیری در خصوص سایر شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو از قبیل تعیین حد نصاب نمره علمی در مراحل مختلف آزمون‌ها که در قوانین مندرج در ماده ۹ درج نشده است، بر عهده شورا خواهد بود.

ماده ۱۰ ـ تمامی قوانین و مقررات مصوب ابلاغی مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و کمیته‌های مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای هدایت استعداد‌های درخشان در خصوص نحوه اعمال سهمیه‌ها در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی (شامل بومی‌گزینی، قانون عدالت آموزشی، سهمیه‌های مندرج در قانون خدمات‌رسانی به ایثارگران و اصلاحات بعدی آن، قانون ورود رزمندگان به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، سهمیه‌های مربوط به کارگر نمونه، قهرمانان ورزشی، حافظان قرآن، دانشجوی نمونه کشوری، بهیاری و ...) لغو و این قانون جایگزین آن‌ها می‌شود و پس از آن امکان ایجاد هیچ‌گونه سهمیه جدیدی به جزء موارد مندرج در این قانون وجود ندارد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۳
در انتظار بررسی: ۰
انسان
۱۱:۵۸ ۱۶ آبان ۱۳۹۹
همه سهمیه ها رو ذکر کردین ولی از سهمیه پسرا که از سال 86 اعمال میشه و امسال هم 30درصد افزایش داده شده نگفتین. حق دخترا داره خورده میشه چرا اصلا ازش حرف نمیزنین؟؟!! درسته که زحمتی که دخترا میکشن رو دو دستی تقدیم پسرا کرد؟؟؟؟؟
...
۰۹:۰۵ ۰۶ دی ۱۳۹۸
میدونستم که برای دلخوش کردن بود اعلام کردن به امسال که هیچ به سال دیگه هم نمیرسه کلا هیچ وقت تغییری که خوب باشه انجام نمیشه
ناشناس
۱۹:۱۸ ۳۰ آذر ۱۳۹۸
ایشاالله که این لایحه پذیرفته بشه وکشورمون ازین روکود خارج شه
رئیس کل
۲۱:۰۴ ۲۹ آذر ۱۳۹۸
اهای شماهایی که میگید چهار یا پنج ساله داریم کنکور میدیم ولی هیچی نمیشیم....
ali
۱۲:۰۵ ۲۹ آذر ۱۳۹۸
مشخصا اجرایی نمیشه
حتی اگه به تصویب هیئت دولت و مجلس برسه
باید شورای فرهنگی انقلاب تصویب کنه تا ضمانت اجرایی داشته باشه
که متاسفانه بعیده شورای انقلاب تصویب کنه
فقط در حد شعارِ این اقدامات
تبعیض پابرجاست
مظلوم
۰۸:۱۹ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
سلام این لایحه تا حدی عادلانه است چون از ورود افراد با سطح علمی
پایین به مدارج بالای علمی انهم فقط بخاطر داشتن سهمیه که برای جامعه بسیار خطرناک است جلو گیری می کنه فرصت برای همه مخصوصا در رقابت علمی باید یکسان باشد تا کسی که لیاقت دارد
به جایگاهش برسد باید سهمیه ها رو از طریق دیگه جبران کرد چه
مالی یا مسکن و زمین و نظایر ان نه با تضصیع حقوق دیگران
ما برای عدالت از خودمان در برابر دنیا جنگیده ایم نه بی عدالتی.
يك المپيادي
۱۷:۳۱ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
با اين لايحه منتظر باشيد بازم تو المپياداي جهاني مقام بياريد. يعني واقعا سهميه دانش آموز المپيادي كه درساي دانشگاهي مطالعه كرده و ده برابر يه دانش آموز كنكوري زحمت كشيده نا عادلانه تر از سهميه شهدا و جانبازا است؟
زهرا
۰۰:۰۸ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
ما بهیارا که هیچ کدوم درس های تخصصیه تجربی رو نخوندیم .گفتن باید سه سال سابقه کار داشته باشید تا بتونین از سهمیه تون استفاده کنید حالا ک سه سالمون رو با بدبختی گرفتیم میخان کلا برش دارن واقعا که
آرین
۲۳:۵۷ ۲۰ آذر ۱۳۹۸
بنظرم حذف سهمیه ی ایثارگران یا کم کردن ان بزرگترین ناعدالتی من پسر جانبازی ام که دست راستش بخاطر این مملکت قطع شده باید در هر کاری به پدرم کمک بکنم چون یک دست نداره پس کمتر میتونم به درس هایم برسم اگر کمی تحقیق بکنید به این نتیجه میرسی که جامعه ی سهمیه بین خودشون رقابت میکنن و حق هیچ کس ضایع نمیشه
احسان
۰۰:۵۰ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
برای پدرتون آرزوی توفیق دادم.
سهمیه چیزی جز بی عدالتی نیست.
من رتبه 8 کنکور دکتری برق هستم. الان شریفم. یکی از همکلاسیها رتبه 180 و با سهمیه اومده. چه چیزی برای دفاع کردن داره.
مریم
۱۰:۱۳ ۲۰ آذر ۱۳۹۸
بنظر من کاهش سهمیه المپیاد کشوری خیلی بی عدالتی است
دانش آموز منطقه محروم
۰۱:۰۷ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
منی که یکبار میکروسکوپ از نردیک ندیدم چطور میتونم تا مراحا جهانی المپیاد زیست جلو برم؟! پس اینجا هم امکانات نقش داره آزمایشگاه خوب معلم خوب... خیلی هم این طرح عادلانه هست
مهری
۲۳:۲۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
انصافا و بحق باید تعدیل سهمیه ها به کنکور ۹۹ برسد تا حق هیچ کسی ضایع نشه چون بچه هایی که نمره بیشتری میارن واقعا زحمت بیشتری میکشند وباید به حقشون برسند غیر ازاین باشه تبعیض آشکار و ظلم به جوانان سخت کوش هست در رقابت علمی و این مسئله حق الناس هست
بیتا
۲۳:۰۱ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
سلام... ببخشید این لایحه امسال اجرا می شه؟
نوید
۰۴:۰۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
ماده ۷ میگه این اصلاح سهمیه برای کنکور ۱۴۰۰ به بعد هستش یعنی اگه همین الان هم تصویب بشه باید آذر ۹۹ شروع به اجرا بکنه که یعنی بعد کنکور ۹۹
ناشناس
۲۰:۲۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
تو را خدا برای 99 اجرایی کنید
حسین
۲۰:۰۲ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
این تعقییر برای سال 99 اصلا نمیرسه اگه تازه دولت موافقت کنه تازه میره مجلس تازه مجلس همین تعقییر سال قبل رای گیری کردن که رای نیاورد فکر نکونم تصویب بشه اگر هم بشه شاید برای 1400 برسه
ناشناس
۱۵:۵۰ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
به قرآن قسمتون میدم واسه ۹۹ اجراش کنین..........خواهش......
نماینده ملت
۱۱:۰۳ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
بنظرم این لایحه نباید الان اجرایی بشه باید بزارن بعد از برنامه ششم توسعه . چون اجرای این قانون خلاف برنامه ششم توسعه هستش.
محمد
۱۰:۳۹ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
در همه ی جای دنیا افرادی که از جان و مال خود گذشتند و برای کشورشان ایثار و فداکاری نمودند امتیازاتی به آنها تعلق می گیرد، اگر جانبازان و شهدا نبودند امروز همه ی ما این امنیت و آسایش را نداشتیم، عراق و سوریه را مشاهده کنید که تبدیل به ویرانه شده است و به گفته کارشناسان سازمان ملل کشور سوریه 60سال به عقب رفته است.اگر ایثار و فداکاری جانبازان و شهدا نبود ایران چند تکه میشد و داعش و گروه های تکفیری وهابی نسل ایرانی را منقرض می نمودند، یک سهمیه هم در کنکور ایثارگران داشتند که متأسفانه با تبلیغات دروغینی که یکسری از افراد مغرض انجام داده اند یکسری افراد فکر می کنند که باعث بی عدالتی آموزشی ایثارگران هستند در صورتی که اینگونه نیست و سهمیه هیأت علمی باید حذف شود که غیر منطقی و ناعادلانه بود نه سهمیه ایثارگران مازاد بشود. فراموش نکنیم که همه ما تا ابد مدیون شهدا و ایثارگران هستیم.
احسان
۰۰:۵۳ ۲۳ آذر ۱۳۹۸
جناب صحبت شما چیزی جز قضاوت یک طرفه نیست.
چرا اونی که بیشتر زحمت کشیده به دلیل بالا بودن سهمیه ها نمیتونه به مطلوبش برسه؟
Mz
۰۹:۱۷ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
دست مریزاد
واقعا این سهمیه ها در حق دیگران ظلم آشکار بود
ایثارگرانی هم که اعتراض دارید
میگم یه سوال اگه سهمیه خوبه چرا توی المپیک و ورزش هم سهمیه قرار نمیدین
بگن شما سهمیه ایثارگری داری بفرما برو المپیک وزنه ۲۰۰ - ۳۰۰ کیلویی بزن
یا برو به جای حسن یزدانی با جردن باروس کشتی بگیر
خودتون هم میدونید نمیشه طرف شکست میخوره بر میگرده حق او کسی هم که میتوتسته بره پیروز بشه رو ضایع کرده
کنکور هم همینه نباید از حق دیگران بگیرن بدهند به ایثارگرا (اینجوری که خودش بی عدالتی میشه)
دولت باید فقط از لحاظ مالی ایثاگران رو تامین کنه نه چیز دیگه ای.
Ali
۰۰:۳۵ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
این لایحه رو باید سه فوریتی میکردن.
#نه به تبعیض
کل ایران
۲۲:۰۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
توروخدا زودتر تصویب کنی ک به ۹۹برسه
ناشناس
۲۱:۴۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
تو سهمیه ی ایثار گران وازادگان تغیری ایجاد شده است یا نه
ناشناس
۱۶:۱۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
دوستان خواهشا جواب بدید الا یعنی سهمسه مناططق محروم به میزان 50 درصد کاهش یافته یا نه ؟
احمد
۱۴:۴۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
خدایا کمک کن این طرح تصویب شود به خدا چهار ساله با رتبه های خوب نتونستم اون رشته ای که میخوام قبول شم ولی بعضی ها با رتبه های نجومی قبول شدن‌ این بی عدالتی هست عمرمون رو با این بی عدالتی تا کی باید نابود کنید
ناشناس
۱۳:۰۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
اصلاح سهمیه های کنمور باید از سال 99 اجرایی بشه نه 1400
Amin
۱۲:۵۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
تو را به خدا سریع تر اجراش کنید برای سال ۹۹ باید اجرا شه.
ناشناس
۰۶:۳۰ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
کنکور مثل مسابقه دو باید برگزار شود نه اینکه عده ای جلوتر بایستند
ناشناس
۰۶:۲۸ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
دیگه جای تبعیض ندارید؟
Amin
۰۱:۳۳ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
تو را به خدا این مصوبه رو برای سال ۹۹ اجرایی کنید ۵ ساله عمر مارو با این حق خوری ها تباه کردند
محمد
۲۰:۳۳ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
ببخشید یه سوال در این لایحه کدوم سهمیه هاحذف میشن
ناشناس
۰۰:۴۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
خوبه