سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

احتمال برکناری مدیرعامل اتوبوسرانی بعد از مطرح شدن فروش صندلی اتوبوس‌ها

بعد از مطرح‌شدن موضوع فروش صندلی اتوبوس‌های شهری در تهران، حالا خبر برکناری مدیرعامل اتوبوسرانی به گوش می‌رسد.

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بعد از آن که موضوع فروش صندلی اتوبوس‌های شهری در تهران مطرح و با واکنش شهروندان روبرو شد و مسئولان شهری هم نسبت به آن واکنش منفی داشتند، حالا خبر برکناری پیمان سنندجی، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی به گوش می رسد.

موضوعی که در شورای شهر تهران مطرح شده و به احتمال زیاد منجر به برکناری سنندجی در آینده ای نزدیک می شود.

پیمان سنندجی از معدود مدیرانی است که در زمان قالیباف در شهرداری تهران پست گرفت و توسط نجفی، افشانی و حناچی از سمت خود برکنار نشده بود.

ماجرای فروش صندلی اتوبوس ها در تهران چیست؟

شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از اجرای برنامه‌ای خبر داد که شهروندان می‌توانند با نصب آن بر روی گوشی های همراه خود به صورت روزانه صندلی اتوبوس مورد نظر خود را در خطوط پرتردد رزرو کنند تا بدون هیچ‌گونه نگرانی از تأخیر حرکت و در شرایط بهتر از سفر های قبل (ازدحام روزانه) به مقصد خود سفر درون شهری داشته باشند.

اگرچه از سوی شرکت واحد اتوبوسرانی زمان مشخصی برای اجرای این طرح (خطوط DRT) هنوز اعلام نشده و در گفت‌وگو‌های انجام شده برنامه‌های تکمیل زیرساخت‌های آن اعم از جایگاه و مسیر مبدأ و مقصد مشخص نشده است، اما اجرای این طرح چالش‌هایی را برای مدیریت شهری به دنبال دارد.


بیشتر بخوانید: فروش صندلی اتوبوس صحت ندارد 


شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران درصدد است با اجرای این طرح (خطوط DRT) به نوعی سفر ویژه و بدون توقف در ایستگاه‌های طول مسیر را برای شهروندان رقم بزند که مصداق این چنین سفر‌هایی را می‌توان در خط متروی صادقیه، گلشهر مشاهده کرد که در بازه زمانی ۳۰ دقیقه‌ای قطار بدون توقف در ایستگاه‌های میانی مسیر به صورت تندرو اعزام می‌شود.

نکته قابل تأمل این است اگر هدف شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تسهیل سفر شهروندان است، چرا در این بازه زمانی (روز‌های پس از افزایش نرخ بنزین) که نیاز شهروندان به ناوگان اتوبوسرانی بیشتر است تصمیم به اجرای این طرح گرفته است؟

تمام شهروندان و مسافران که حتی سررشته‌ای از حوزه حمل ونقل درون شهری ندارند می‌دانند که اجرای این چنین طرح‌هایی مستلزم توسعه ناوگان اتوبوسرانی است.


بیشتر بخوانید: عضو شورای شهر تهران به وزارت کشور کارت زرد داد/ لزوم تخصیص هر چه سریعتر اتوبوس به شهرداری 


اجرای این طرح (خطوط DRT) در حالی که رئیس شورای شهر تهران خبر از توقف روزانه ۳۰۰ دستگاه اتوبوس به دلیل خرابی می‌دهد و اعلام می‌کند در کنار کمبود اتوبوس نیمی از اتوبوس‌های فعال در خطوط اتوبوسرانی بیش از عمر متوسط خود در ناوگان به کار گرفته شده‌ است (به سن فرسودگی رسیده‌اند) جای پرسش است که تأمین اتوبوس برای پیش‌فروش بلیت و ایجاد خطوط DRT از چه محلی انجام می‌شود؟

پیمان سنندجی مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی در این باره اعلام کرد که شکل اجرای این طرح تنها در بخش خصوصی و با استفاده از اتوبوس های مازاد انجام می‌شود و پرسش قابل تأمل این است که آیا ناوگان حمل ونقل عمومی و اتوبوسرانی، اتوبوس مازاد دارد؟!

چالش دیگری که پیش روی مدیران شهری (شرکت واحد اتوبوسرانی ) این است که آیا در مبدأ و مقصد سفر جانمایی مناسب برای توقف اتوبوس جهت مسافرگیری انجام شده است یا خیر؟به زبان ساده اگر قرار است یکی از مبادی سفر میدان ونک در شمال پایتخت باشد، در کدام نقطه از این میدان قرار است جانمایی ایستگاه برای دپوی اتوبوس انجام شود که موجب بار و ایجاد گرای ترافیکی نشود؟!


بیشتر بخوانید: واکنش هاشمی به خبر پولی شدن صندلی‌های اتوبوس شهری 


نکته قابل تأمل و کارشناسی دیگر این است که ساز و کار رزرو صندلی (پیش‌فروش آن) به چه شکل است؟ آیا مدیران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران تنها به این موضوع می‌اندیشند که اجرای این طرح را می‌تواند هم‌سو با ظرفیت ۴۰ نفر (نشسته) اتوبوس اجرا کرد و برای هر اتوبوس در خط تنها ۴۰ بلیت صادر کرد و یا می‌خواهند گام را فراتر بگذارند و تحت تأثیر تهران شهری هوشمند برای هر شهروند که قصد سفر با اتوبوس را دارد، صندلی مشخصی در نظر بگیرند، که مشخص است اولین گام در اجرای این چنین طرحی شماره‌دار کردن صندلی‌های اتوبوس است که در حال حاضر خبری از آن نیست.


بیشتر بخوانید: واکنش مدیران شهر تهران به خبر فروش صندلی اتوبوس در پایتخت 


پیمان سنندجی مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران اعلام کرد: شرکت واحد اتوبوسرانی در اجرای این طرح (ایجاد خط بی‌آر‌تی) از مینی‌بوس استفاده می کند، اما نکته قابل تأمل این است که چندی پیش در رونمایی از تعدادی مینی بوس و اتوبوس دو کابین شرکت واحد اتوبوسرانی که در بوستان گفتگو با حضور مدیران شهری انجام شد قرار بر این بود که مینی‌بوس‌های رونمایی شده در خطوط کم تقاضای اتوبوسرانی به کار گرفته شود و از آن سو اتوبوس‌های دو کابین موجود در این خطوط به خطوط پرتردد اضافه شود.

مدیران شهری به ویژه شرکت واحد اتوبوسرانی اگر در پاسخ به این سوال که چرا ناوگان اتوبوسرانی توسعه پیدا نمی‌کند، در پاسخی هماهنگ و کوتاه اعلام می‌کند که از زمان دو دولت گذشته تا به امروز دولت یک دستگاه اتوبوس نیز به ناوگان اتوبوسرانی اضافه نکرده و این قصور از سوی دولتمردان است که به خوبی به وظیفه خود عمل نکرده‌اند، باید به این سوال پاسخ دهند که چگونه می‌خواهند با کسری ۳ هزار دستگاه اتوبوس در پایتخت این چنین طرح‌هایی را ( ایجاد خطوط DRT و پیش‌فروش صندلی اتوبوس) را اجرا کنند؟!

اگر قرار به اجرای این طرح (ایجاد خطوط DRT و پیش‌فروش صندلی اتوبوس) باشد فشار اجرای این طرح به دوش دیگر شهروندان نیست که تا دیروز باید تنها ازدحام جمعیت را تحمل می‌کردند و فردای اجرای طرح‌ اتوبوس‌های DRT در کنار ازدحام جمعیت، کمبود شدید اتوبوس و تأخیر در رسیدن به ایستگاه را تحمل کنند.

به طور حتم اجرای این دست طرح‌ها برای مدیریت شهری هزینه دارد و پرسش این است که شرکت واحد اتوبوسرانی چگونه می‌خواهد هزینه انجام شده برای اجرای طرح را جبران و آن را به سود تبدیل کند؟ پاسخ مشخص است، زیرا شرکت واحد اتوبوسرانی با قیمتی فراتر از قیمت مصوب بلیت اتوبوس در سال ۹۸ این طرح را اجرا می‌کند و شهروندان که تمایل به استفاده از این سرویس (خطوط بی‌آر‌تی اتوبوس) را دارند باید بلیت آن را با قیمتی فراتر از قیمت مصوب خریداری کنند اما چه نهادی اجازه افزایش نرخ بلیت اتوبوس را به شرکت واحد اتوبوسرانی می‌دهد؟

آیا شورای شهر تهران که مرجع قانون‌گذاری در مدیریت شهری است، اجازه افزایش نرخ بهای بلیت به شرکت واحد اتوبوسرانی و شهرداری تهران را می‌دهد؟

موضوعات مطرح شده فوق تنها گوشه‌ای از مسائل و سوال‌هایی بود که مدیران شهری به ویژه مدیران شرکت واحد اتوبوسرانی باید به آن پاسخ دهند، اما نکته قابل تأمل را می‌توان در صحبت‌های محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران پیدا کرد که چندی پیش در صحن علنی شورای شهر تهران گفت: باید کاری کنیم قشر مرفه جامعه نیز از حمل ونقل عمومی استفاده کنند.

اگرچه مدیریت شهری از زمان انتشار خبر ایجاد خطوط DRT و پیش‌فروش صندلی اتوبوس در چرخشی ۳۶۰ درجه از مواضع مطرح شده عقب نشینی کرده و  خبر مطرح شده را غلط دانسته اما شاید مطرح شدن این موضوع در این برهه از زمان آماده سازی افکار عمومی برای اجرای این طرح باشد.

رئیس شورای شهر تهران در آخرین اظهار نظر در خصوص احتمال برکناری مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی، گفت: هنوز چیزی مشخص نیست.


بیشتر بخوانید: تکذیب ادعای فروش صندلی اتوبوس‌ها از زبان معاون شهردار/ بلیت اتوبوس یک ریال هم گران نمی‌شود 


به هر حال اگر قرار است مدیریت شهری از ناوگان اتوبوسرانی نیز به نام ترغیب شهروندان به استفاده از حمل ونقل عمومی بهره ببرد و درآمدزایی کند باید منتظر موج اعتراض‌های قشر ضعیف جامعه نسبت به ازدحام جمعیت و تأخیر در رسیدن اتوبوس‌ها به ایستگاه باشد، شاید این تلنگری باشد تا مدیران شهری از ناوگان پیر و فرسوده اتوبوسرانی به دنبال کسر درآمد پایدار نباشد.

پیمان سنندجی مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به اظهار نظر محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران مبنی بر انجام برخی تغییرات در سطوح مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی با اشاره به اینکه از روز گذشته به دلیل تحریف یک مصاحبه با یک خبرگزاری من پاسخگوی بسیاری از افراد بودم، گفت: موضوع مطرح شده مبنی بر تغییرات در سطوح مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی تا امروز به من اعلام نشده است و اطلاعی از این موضوع ندارم.

مدیر عامل شرکت واحد اتوبوسرانی شهرداری تهران ادامه داد: به دلیل آن که تا امروز با من درباره جابجایی در سطح مدیریت شرکت واحد اتوبوسرانی صبحت نشده است، این احتمال می‌رود که این موضوع در همان جلسه هم‌اندیشی برای اولین بار مطرح شده باشد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۶
در انتظار بررسی: ۰
منصور
۰۹:۱۶ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
ادم باید همیشه یه کاری کنه که برا پدرش خدا بیامرزی درست کنه؟؟ قبول دارید ؟؟
شهروند گمنام
۰۷:۵۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۸
برخي پدرشونو دوست ندارند!
بی غم
۰۸:۴۸ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
این جور مدیران بر کنار بشوند بهتر است چون عمل شان مردم را به شدت تحریک و آشوب به پا خواهد کرد.
ناشناس
۰۷:۱۷ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
اقای شهردار اکنون شما خیابان فروشی میکنید در محله ما خیابان اصلی را میبندید و به دستفروشان شنبه بازار متری 25000 تومان میفروشید و به 1888 شکایت میکنیم و میگویند تصمیم درستی است و به شما ربطی نداره بعد اگر فرد دیگری جای دیگری بساط کنه به نام سد معبر پدرش را در میاورید خدایا تو شاهدی و شهادت تو کافی است
شهروند گمنام
۰۶:۰۲ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
هر روز بدتر از ديروز!
ناشناس
۰۰:۱۵ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
با سلام
لطفا پیگیر سهمیه بنزین رانندگان تاکسی های اینترنتی باشید ببینید جریان چیه که مرحله دوم هنوز واریز نشده
ممنون
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
یکی از این بابا بپرسد که چقدر پول داده تا از پژوهشگاه منحله... پژوه مدرک خرید؟ چرا کسی پیگیری نمی‌کند؟؟؟
شهروند گمنام
۰۶:۰۳ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
«شاخص»
ناشناس
۱۸:۵۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
بیچاره مردم؟؟!!!
شهروند گمنام
۰۶:۰۳ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
آري بيچاره مردم!
ناشناس
۱۸:۱۱ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
نفس کشیدن هم چند سال دیگه پولی می شود براتون اکسیژن خالص میارن تو خانه با لوله کشی، و باید پول بدهی
شهروند گمنام
۰۶:۰۴ ۱۸ آذر ۱۳۹۸
براي از تو بهتران با تانکر هم مي‌آورند!
ناشناس
۱۷:۲۴ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
چه خبرهایی که آدم نمی شنوه
ادریس
۱۵:۲۶ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
چرخش ۳۶۰ درجه که برمیگرده سر جای اول.چرخش ۱۸۰ درجه در این خصوص درست است.
ناشناس
۱۴:۳۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
دولت گردن کلفت ها
ناشناس
۱۳:۴۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
برکناری مدیر عامل. این درسته.
اگر با همه ی شایعه برکنان اینطوری برخورد بشه ، غلط می کنند که استرس ایجاد کنن.