سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

«معصومه» برازنده‌ترین لقب کریمه اهل بیت (ع) است

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: «معصومه» به کسی اطلاق می‌شود که از کاستی‌ها و نواقص مصون است که حقیقتا این عنوان برازنده‌ترین لقب برای کریمه اهل بیت (س) است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حضرت معصومه (س) در اول سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مدینه چشم به جهان گشودند، پدرشان امام موسی کاظم (ع) هفتمین امام همام و مادرش نجمه بود، کریمه اهل بیت (ع) همانند پدر خود از علم بالایی برخوردار بودند و این موضوع سبب شد تا پس از شهادت هفتمین پیشوای شیعیان پاسخگوی سئوالات و شبهات دینی دوران خود باشند.

ولایت‌مداری یکی از مهم‌ترین خصوصیات اخلاقی این بانوی پرهیزگار است که این خصوصیت را نه در سخن بلکه در عمل اثبات کردند؛ حضرت معصومه (س) پس از شهادت امام موسی کاظم (ع) برای ملحق شدن به امام رضا (ع) کاروانی را آماده کردند و همراه بیش از ۳۰۰ نفر از شیعیان، شهر مدینه را به سوی خراسان ترک کردند.

حاکم ساوه که از نیرو‌های حکومت مأمون بود از حضور این کاروان در شهر خود مطلع شد و دستور حمله به آن داد که در این حمله بسیاری از شیعیان و امامزادگان به شهادت رسیدند که این موضوع شرایط بسیار سختی را برای کریمه اهل بیت (س) که قصد سفر به خراسان و ملحق شدن به برادر خود امام رضا (ع) را داشتند فراهم کرد و سبب شد که به سوی شهر قم بروند.

ورود حضرت معصومه (س) به شهر قم با استقبال مردم این شهر که از شیعیان و دوستداران خاندان اهل بیت (ع) بودند، همراه شد و کریمه اهل بیت (ع) ۱۷ روز در این شهر مهمان بودند. اما به دلیل بیماری روز دهم ربیع‌الثانی سال ۲۰۱ در سن ۲۸ سالگی دعوت حق را لبیک گفتند و این مهمان میزبان همیشگی مردم این شهر شد.

حضرت معصومه (س) دارای فضائل و ویژگی‌های بی‌نظیری بودند که این خصوصیات سبب شد امام جواد (ع) و امام رضا (ع) به زیارت بارگاه کریمه اهل بیت (ع) تأکید کنند و بهشت را پاداش شخص زیارت کننده بدانند؛ زنان و دختران جامعه باید «عفت و حیا» و همچنین «پاکدامنی و ولایت مداری» که از مهم‌ترین خصوصیات این بانوی بزرگوار است را سرلوحه خود قرار دهند و با الگوگیری از کریمه اهل بیت (س) در مسیر رضای الهی گام برداشته و سعادتمند شوند.

الگوگیری از حضرت معصومه (س)

یکی از نمایندگان مجلس خبرگان رهبری در زمینه شخصیت حضرت فاطمه معصومه (س) در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: افرادی که در شهر مقدس قم سکونت دارند این افتخار را دارند که زیر سایه دختر امام (ع) زندگی می‌کنند و این سعادت بسیار بزرگی است.

حجت الاسلام عسگر دیرباز با اشاره به خصوصیات اخلاقی حضرت معصومه (س)، افزود: نام این بانوی کرامت «فاطمه» است، ولی به دلیل دوری از گناه در درجه بالایی قرار داشتند و به همین دلیل لقب «معصومه» را برای ایشان گذاشتند که به حق برازنده‌ترین لقب برای کریمه اهل بیت (س) است.

وی گفت: معصومه به کسی اطلاق می‌شود که از کاستی‌ها و نواقص مصون است و دارای مقام عصمت است و این مقام شایسته انبیا الهی، ائمه و انسان‌هایی که از نظر مقام در رتبه عالی قرار دارند، است.

وجود بارگاه کریمه اهل بیت (س) در قم آثار و برکات زیادی برای این شهر به همراه داشته است

رئیس دانشگاه قم با تأکید بر لزوم الگوگیری از خصوصیات اخلاقی و صفات حسنه حضرت معصومه (س)، بیان کرد: ما باید در زندگی خود با تأسی به چنین الگو‌هایی از گناهان و لغزش‌ها دوری کرده و با مطالعه زندگی چنین اشخاصی که توانستند در جامعه خود و حتی قرن‌های متمادی الگوی بی‌نظیری در زمینه اخلاق و عفت و پاکدامنی باشند سعادتمند و عاقبت به خیر بشویم.

وی با بیان اینکه حضرت معصومه (س) برای اثبات ولایت مداری و تبعیت از برادر خود رهسپار ایران شدند، گفت: کریمه اهل بیت (س) پس از حرکت امام رضا (ع) به سمت خراسان رهسپار ایران می‌شوند و پس از شهر ساوه به سمت شهر قم حرکت کرده و مورد استقبال بی‌نظیر مردم قم قرار می‌گیرد که پس از ۱۷ روز زندگی در شهر قم بر اثر بیماری دعوت حق را لبیک می‌گویند.

حجت الاسلام دیرباز با بیان اینکه وجود بارگاه کریمه اهل بیت (س) در شهر قم آثار و برکات زیادی برای این شهر به همراه داشته است، اظهار داشت: حضرت معصومه (س) به‌گونه‌ای زندگی کردند که امام (ع) لقب عصمت را به وی دادند، وجود حضرت معصومه (س) آثار و برکات زیادی را برای شیعیان و عاشقان مکتب اهل بیت (س) به همراه داشت و همواره میلیون‌ها شیعه برای گرفتن حاجت رهسپار حرم کریمه اهل بیت (س) می‌شوند.

حضرت معصومه از دانایان بی نظیر عصر خویش بودند

عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب و فضلای حوزه علمیه قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: آنچه موجب امتیاز زندگی سراسر نورانی حضرت معصومه (س) می‌شود و از ایشان یک الگوی مناسب برای ما می‌سازد، تبعیت این بانو از امام زمانشان است؛ حضرت معصومه (س) به دنبال امام زمان خود مشکلات را به جان خریدند و رهسپار کشوری دیگر شدند.

حضرت معصومه (س) اجازه ندادند تا دشمنان اندیشه امام موسی بن جعفر (ع) را برای جامعه به فراموشی بسپارند

حجت‌الاسلام سید جلال رضوی مهر با اشاره به اینکه حضرت معصومه (س) که امروز حرم امنشان از صبح تا شام محل مباحثات علمی و فقهی است، میعادگاه عاشقان دل‌بسته‌ای است که بندگی را کنار ایشان تجربه کردند، ادامه داد: اگر می‌بینیم مراجع تقلید، امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب اسلامی به حضرت معصومه (س) نگاه ویژه و ارادت خاصی دارند به دلیل شخصیت بی نظیر ایشان است.

وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: کریمه اهل بیت (ع) یک زن معمولی نبودند و به عنوان یک عالمه در منزل امام هفتم محسوب می‌شدند که در زمینه فقه و دانایی و بصیرت به علوم ائمه اطهار (ع) سرآمد زمانشان بودند.

این استاد حوزه علمیه قم افزود: حضرت فاطمه معصومه (س) در عصر خویش از دانایان بی نظیر بودند و با جهادی عظیم در کنار اهداف امام موسی بن جعفر (ع) از حدود و ارزش‌های اسلامی حفاظت می‌کردند، ایشان اجازه ندادند تا دشمنان پشت نقاب‌هایشان اندیشه موسی بن جعفر (ع) را برای جامعه به فراموشی بسپارند.

منبع: مهر

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.