به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، در این گزارش جدیدترین دانستنیهای روز پزشکی که هر روز با آن سر و کار دارید را دنبال میکنیم.
اگر دفعات ادرار در طی روز بیش از ۸ بار و در طول شب بیش از ۲ بار باشد، فرد دچار بیش فعالی یا پرکاری مثانه شده است. پرکاری مثانه در زنان نسبت به مردان شایع است. بیش فعالی مثانه معمولا یک نشانه تنها نیست، بدین معنا که این بیماری اکثرا با یک عارضه جدیتر همراه است. تکرر بیش از حد ادرار و احساس دفع ناگهانی ادرار و بی اختیاری ادراری اورژانسی میتواند ناشی از پرکاری مثانه باشد. مثانه بیش فعال یک بیماری آزار دهندهای است که کیفیت زندگی اجتماعی بیماران را تحت تاثیر قرار میدهد.
کمبود هورمون استروژن لایههای کف لگن را نازک کرده و مثانه ضعیف شده و بیش فعالی رخ میدهد. همچنین مردانی بیش از ۵۰ سال که درگیر بزرگی پروستات هستند نیز در معرض خطر این عارضه قرار دارند. مشکلات دیگری چون دیابت، با تاثیراتی که روی حجم ادرار و عصب مثانه میگذارد، فرد را مستعد بیش فعالی مثانه میکند. مثانههای پرکار به دنبال صدمه به نخاع یا بیماریهای سیستم عصبی مانند ام اس، تومورهای سیستم عصبی، جراحیها بر روی سیستم عصبی و در برخی بیماریها مانند دیابت هم دیده میشود.
در برخی افراد، موادغذایی کافئیندار، پر ادویه، اسیدی و نوشیدنیها علائم را تشدید خواهد کرد، بنابراین محدودیتهای غذایی ممکن است سبب بهبود علائم شود. تغییر سبک زندگی، انجام تمرینهای مناسب، شیوه زندگی فعال و سالم همراه با اجتناب از نوشیدن مایعات و کنار گذاشتن سیگار و دخانیات از ابتلا به این عارضه جلوگیری خواهد کرد.
با خوردن بادام هندی پوستتان درخشندگی پیدا خواهد کرد. زیرا بادام هندی منبع مس و آنتی اکسیدان است و با خوردن آن افراد کمتر دچار بیماری های مختلفی خواهند شد. این آجیل در رشد مو بسیار مفید خواهد بود، زیرا دارای زینک است. بادام هندی به استحکام استخوان و بینایی افراد کمک خواهد کرد .
بادام هندی سرشار از لوتئین و زئاگزانتین است؛ آنتی اکسیدانهایی که برای حفظ سلامت چشم خیلی مهم هستند. به دلیل منیزیم موجود در این نوع بادام، برای رفع سردردهای میگرنی، توصیه میشود. با خوردن بادام هندی دندان های سالمی خواهید داشت. یکی از عناصر مفید بادام هندی آناکاردیک اسید است؛ این اسید میتواند باکتریهایی که باعث پوسیدگی دندان می شود را نابود کند. البته بادام هندی را نباید روزانه بیشتر از ۵ عدد مصرف کرد.
کرفس با توجه به خواص و فواید زیادی که دارد اگر بی رویه مصرف شود زمینه ساز بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک در بدن خواهد شد. استفاده از رژیمهای غلط کرفس، عوارضی مانند: گود رفتن زیر چشم ها، لاغر شدن صورت، بالا رفتن چربی خون، عصبی شدن، زود رنج شدن، کم شدن آب زیر پوست را در پی دارد.
استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمیشود چرا که کرفس از سبزیهایی است که (اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، میتواند باعث به وجود آمدن یا بزرگتر شدن سنگهای اگزالاته شود. دریافت بیش از اندازه اگزالات عاملی مهم در از بین رفتن عناصر ۲ ظرفیتی مانند کلسیم، روی، فسفر، منیزیم و منگنز بوده که برای بدن بسیار ضروری هستند و کمبود آنها نیز بسیار خطرناک است. افرادی که مبتلا به صرع هستند نباید کرفس مصرف کنند. افرادی که دچار اسهال هستند باید از خوردن کرفس خودداری کنند. مصرف کرفس و تخم کرفس برای زنان باردار نیز توصیه نشده است و موجب سقط جنین خواهد شد. حتی ممکن است منجر به صرع کودک شود.
بیشتر بدانید: معجونی طبیعی برای درمان سرفه
فیبر موجود در بامیه خورشتی باعث بهبود حساسیت به انسولین میشود و می تواند قند خون را کاهش دهد. آنتی اکسیدانها و فیبر موجود در بامیه باعث کاهش کلسترول خون در افراد دیابتی میشود.
گیاه بامیه میتواند سطح قند خون افراد را کاهش داده و مشکلات دیابت را بهبود ببخشد. بامیه حساسیت به انسولین را بهبود میبخشد و با افزایش تولید انسولین در پانکراس باعث کاهش قند خون و درمان دیابت خواهد شد. افراد مبتلا به دیابت میتوانند حتی از نوشیدنی های بامیه نیز استفاده کنند. بامیه حاوی فولات است که مواد مغذی آن برای زنان باردار مفید خواهد بود. زنان در دوران بارداری میتوانند از بامیه مصرف کنند، زیرا از سقط جنین و زایمان زودرس پیشگیری خواهد کرد. بامیه سبز حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان و ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی هم کمک خواهد کرد. علاوه بر این ویتامین C موجود در بامیه به پاکسازی ریهها کمک کرده و علائم آسم و حملات آن را کاهش میدهد.
برخی افراد شب و روز بیدارند و کار می کنند، اما این افراد نمی دانند که بیدارماندن طولانی مدت در طول شب به سلامتی آسیب می زند. بعضی از مشاغل نیاز به بیدار ماندن در طول شب دارد، اما این تغییر الگوی خواب بایدها و نبایدهایی خو اهد داشت.
شبكارها معمولا در معرض ابتلا به بیماریهای جسمی و روحی قرار می گیرند. شب بیداری و روز خوابی سبکی از زندگی است كه موجب تخریب عصب مغز و باعث ایجاد حالت اضطراب و افسردگی خواهد شد. این حالت، فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای جسمی میكند، بروز افسردگی نیز میتواند سیستم ایمنی بدن را دچار اختلال كند.
تغییر الگوی خواب، تغییر خلق، تحریكپذیری، عصبانیت، مشكل در تعامل با محیط، فراموشی، اختلال هوشیاری و ایجاد مشكلات جسمی مانند دردهای مبهم گوارشی و عضلانی، مشكلات هورمونی، حالت كوفتگی، سرگیجه و بروز برخی از دردهای عصبی مانند سردرد هم با این تغییر الگوی خواب افزایش مییابد. از این رو شیفتهای شبكاری، باید متفاوت و دورهای باشند و فرد خواب كافی داشته باشد. برخی افراد شبكار به علت گرفتاری روزمره، به جای استراحت كافی در روز و تجدید قوا، بخشی از روز را هم سركار میروند که این كار باعث فرسودگی روانی و جسمی در آنها میشود.
شبكارها باید خواب خوبی در طول روز داشته باشند و حداقل شش تا هشت ساعت بخوابند. اتاق خوابشان پرده ضخیم داشته باشد تا نور درون اتاق نتابد. در و پنجره اتاق را ببندند و شرایط خواب مانند شب باشد. بعد از بیدار شدن هم برای جلوگیری از خمودگی و حالت خوابآلودگی، به فعالیت لذت بخشی مثل ورزش و نگهداری از گیاهان بپردازند.
انتهای پیام/