سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مهمترین نفربر ایرانی را بشناسید + عکس

نفربر بُراق که سیستم حرکتی آن مبتنی بر شنی است، از تحرک بالا، قابلیت عبور از موانع و راه‌های ناهموار در سرعت‌های بالا و قابلیت انجام مانور‌های سنگین در سرعت بالا برخوردار است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در سال‌های اخیر، نیرو‌های مسلح کشورمان ایران، از خودکفایی در سیستم‌های مهم سخت‌افزار‌های نظامی و سامانه‌های دفاعی برخوردار شده است. تهران در طول جنگ ایران و عراق برنامه توسعه تسلیحاتی خود را برای مقابله با تحریم‌های تسلیحاتی آمریکا و متحدان غربی‌اش آغاز کرد و از سال ۱۹۹۲، اقدام به تولید انواع تانک‌ها، نفربر‌های زرهی، موشک‌ها، رادارها، قایق‌ها، زیردریایی‌ها، وسایل نقلیه بدون سرنشین و هواپیما‌های جنگنده کرده‌است.

در این زمینه فعالیت ایران در زمینه نفربر‌ها امری است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. نفربر نوعی خودروی زرهی جنگی است که برای حمل‌ونقل سربازان در میدان جنگ به کار می‌رود. نفربر‌ها معمولاً تنها به مسلسل مسلح هستند، اما ممکن است به سلاح‌هایی همانند موشک ضدتانک هدایت‌شونده (ATGM) یا خمپاره‌انداز هم مجهز باشند. در واقع نفربر‌ها برخلاف تانک‌ها و خودرو‌های جنگی پیاده‌نظام برای جنگ مستقیم طراحی نشده‌اند؛ بلکه برای حمل ایمن نیرو‌های نظامی به خط مقدم نبرد ساخته شده‌اند و سلاح آن‌ها برای دفاع از خود است.

در بین نفربر‌های ایرانی، بُراق از قابلیت و توانایی خاصی برخوردار است. بُراق نوعی نفربر ایرانی است که توسط سازمان صنایع دفاع ایران تولید می‌شود. از جمله تجهیزات آن می‌توان به انواع توپ ها، موشک‌های ضد زره، خمپاره انداز و راکت‌ها اشاره کرد.
نام این نفربر از اسب پیامبر اسلام براق برگرفته شده که طبق احادیث داستان معراج، محمد بن عبدلله در شهر مکه در کشور عربستان با سوار شدن بر آن اسب از مسیر هوایی به مسجد الاقصی عروج کرد.

ویژگی‌‎های فنی براق

نفربر بُراق که سیستم حرکتی آن مبتنی بر شنی است، از تحرک بالا، قابلیت عبور از موانع و راه‌های ناهموار در سرعت‌های بالا و قابلیت انجام مانور‌های سنگین در سرعت بالا برخوردار است.

بدنه این نفربر از آلیاژ فولاد با قطر ۵ تا ۱۹ میلیمتری ساخته شده است که توان مقاومت در برابر گلوله‌های ۱۲.۷ میلی‌متری را دارد. براق با ۱۳ تن وزن از موتوری دیزلی با شکل وی-۸ با قدرت ۳۳۰ اسب بخار، نیروی پیشران خود را تامین می‌کند و سرعتی معادل ۶۵.۵ کیلومتر بر ساعت را در جاده‌های هموار برای آن تولید می‌کند. بُراق همچنین قابلیت حمل ۱۲ سرنشین را دارد که از این تعداد یک نفر راننده، یک نفر متصدی مسلسل ۱۲.۷ میلیمتری (دوشکا) و ۱۰ نفر نیز سرنشین هستند.

حداکثر برد نفربر بُراق در صورت پر بودن باگ‌های سوخت، ۶۲۵ کیلومتر است.

انواع مختلف بُراق

این نفربر در انواع مختلفی ساخته شده است که دارای مدل‌های مختلفی از جمله نفربر فرماندهی، آمبولانس، مهندسی، مهمات‌بر، حامل موشک ضدتانک، حامل خمپاره، توپدار و انواع مدل دریایی است.

بُراق فرماندهی
این نوع از بُراق می‌تواند در نقش یک ایستگاه فرماندهی سیار در میدان نبرد عمل کند. این نفربر که از زره حفاظتی بهتری نسبت به دیگر مدل‌ها برخوردار است، می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در جهت سناریو جنگ و حفاظت از فرماندهان میدان جنگ بازی کند.

بُراق خمپاره‌انداز
نمونه خمپاره‌انداز نفربر بُراق قابلیت حمل و شلیک خمپاره‌های ۱۲۰ میلی‌متری را دارد که می‌تواند در تمامی جهات معادل ۵۰ گلوله خمپاره را شلیک کند. قدرت تحرک و نرخ بالای شلیک خمپاره در نفربر خمپاره‌انداز براق، قابلیت منحصر به فردی را در نبرد‌های ناهم‌تراز و غیرمنظم ایجاد می‌کند.

بُراق با موشک‌انداز ضدتانک طوفان
نمونه بعدی نفربر بُراق قابلیت نصب و حمل موشک ضدزره طوفان را دارد و به دلیل دوزیست بودن نفربر، قابلیت تحرک بالا و عبور از موانع، نوعی سایت متحرک موشک ضدتانک محسوب می‌شود.

بُراق ضدهوایی
این نوع از نفربر بُراق با نام کبرا با امکان تجهیز به تیربار ضدهوایی ۲۳ میلی‌متری، توانایی عمل به عنوان یک واحد ضدهوایی را نیز دارد.

بُراق آمبولانس
نوع دیگر از این نفربر با کاربری آمبولانس است که برای حمل‌ونقل سریع و تخلیه مجروحان در پشت خطوط درگیری طراحی و ساخته شده است. این نوع از بُراق به امکانات درمانی مانند دستگاه تنفس مصنوعی، اکوقلب، تجهیزات ارتوپدی، کمک‌های اولیه و تهویه مطبوع مجهز شده است. البته در این نوع کاربری چهار تخت برای حمل مجروح نیز تعبیه شده است.

منبع: خبر فوری

انتهای پیام/

برچسب ها: نفربر ، سپاه
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.