سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هیچ کمبود داروی آنفلوآنزا در کشور وجود ندارد

چند روزی است خبر‌هایی درباره کمبود داروی آنفلوآنزا در کشور منتشر می‌شود، اما واقعیت این است که توزیع این دارو به صورت کنترل شده در حال انجام است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، داروی معروف برای درمان بیماران آنفلوآنزا بستری در بیمارستان ها، «اسلتامیویر» (Oseltamivir) با نام تجاری «تامیفلو» (Tamiflu) است که برخی رسانه‌ها مدعی کمبود آن هستند. اسلتامیویر یک داروی ضد ویروس برای درمان آنفلوآنزای تیپ A و B است در مواردی که بیش از ۴۸ ساعت از شروع بیماری نگذشته باشد.

نیاز حدود ۵ درصد بیماران آنفلوآنزا به اسلتامیویر
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت درباره کمبود داروی آنفلوآنزا در کشور اظهار کرد: توزیع دارو تابع سیاست‌هایی است که براساس مطالعات بالینی انجام می‌شود و داروی آنفلوآنزا صرفا برای بیماران بستری تجویز می‌شود. کیانوش جهانپور افزود: بیش از ۸۰ درصد بیماران آنفلوآنزا نیازی به این دارو‌ها ندارند. ۹۵ درصد این بیماران نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند و فقط ۲-۳ تا ۵ درصد بیماران نیاز به بستری شدن دارند. وی ادامه داد: توزیع داروی آنفلوآنزا به صورت کنترل شده انجام می‌شود و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد.

وجود ذخیره داروی آنفلوآنزا تا پایان سال
جهانپور اظهار کرد: تا هفته گذشته بیش از دو میلیون کپسول «اسلتامیویر» در کشور توزیع شده است و یک میلیون دیگر نیز تا هفته آینده (هفته جاری) توزیع می‌شود. وی با بیان این که ذخیره داروی آنفلوآنزا در کشور بسیار فراتر از نیاز بازار دارویی ماست، افزود: حتی اگر در بهمن ماه نیز شاهد موج بیماری آنفلوآنزا و نیاز به داروی آن در کشور باشیم، مشکلی وجود ندارد و به اندازه نیاز واقعی، این دارو تا پایان سال در کشور موجود است. بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در صورت نیاز می‌توانند از طریق معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی داروی آنفلوآنزا را تحویل بگیرند و تاکنون نیز هر جا که بیمار بستری وجود داشته و درخواست کرده، دانشگاه دارو را در اختیار قرار داده است.

مقاومت ویروسی و استفاده بی رویه
وی یادآور شد: اگر توزیع داروی آنفلوآنزا در کشور به صورت کنترل شده نباشد، مشکلاتی به وجود می‌آید. مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: اگر توزیع کنترل شده رها شود، بسیاری از بیماران مبتلا به سرماخوردگی یا آنفلوآنزای خفیف نیز تقاضای استفاده از این دارو را خواهند داشت و ممکن است شاهد پیامد‌های مصرف بی رویه این دارو در کشور باشیم. وی ادامه داد: بسیاری از بیماران لزوم و ضرورتی برای استفاده از این دارو ندارند. جهانپور اظهار کرد: بیماران سرپایی که طبق تجویز پزشک نیاز به استفاده از این دارو دارند، می‌توانند آن را از طریق داروخانه‌های منتخب دولتی دریافت کنند. در کشور‌هایی که استفاده از این دارو کنترل نشده است، گزارش شده که مقاومت ویروس بیشتر دیده می‌شود. وی یادآور شد: مصرف بی رویه داروی آنفلوآنزا می‌تواند منجر به بی اثر شدن آن در سال‌های بعد با ایجاد مقاومت ویروسی شود.

منبع:خراسان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.