۵۰ درصد از مردان با ریزش مو مواجه میشوند. اصلیترین دلیل ریزش مو برای زنان کمبود آهن است، اما برخی از شرایط نیز میتواند منجر به بروز چنین شرایطی شود.
تغذیه ضعیف
تغییرات هورمونی
سابقه خانوادگی
داروها
تابش درمانی
بارداری
اختلالات تیروئیدی
کم خونی
بیماری خودایمنی
سندرم تخمدان پلی کیستیک
شرایط پوستی
استرس
کاهش وزن شدید
ترومای فیزیکی
آلوپسی ارهتا
این شرایط به عنوان بیماری خود ایمنی شناخته میشود که در آن سیستم ایمنی به اشتباه به فولیکولهای مو حمله مینماید. فولیکولهای مو تحت تاثیر قرار گرفته کوچکتر میشوند و تولید آنها کمتر میشود. محققان بر این باورند برخی از موارد همچون ویروس و کمبود ویتامین ممکن است باعث بروز چنین حملهای شود.
ریزش موی الگوی مردانه
این نوع ریزش مو به عنوان آلوپسی آندروژنیک نیز شناخته شده است. این شرایط در مردان رایجتر است. محققان بر این باورند که چنین ریزش مویی مرتبط با آندروژن هاست که برای تنظیم رشد مو کار میکنند.
ریزش موی الگوی زنانه
این نوع ریزش مو زمانی رخ میدهد که فولیکولها با گذشت زمان کوچکتر میشوند. هر بار که فولیکول مو کوچکتر میشود اندازه آن کاهش پیدا میکند. برای زنان چنین ریزشی به معنای تولید موی جدید نازکتر است. چنین تغییری میتواند به خاطر پیری، تغییر در سطح آندروژن یا سابقه خانوادگی رخ دهد.
Telogen Effluvium – Telogen effluvium دومین گزینه رایج از انواع ریزش مو است و به عنوان مراحل مختلف چرخه رشد مو شناخته میشود. فاز Telogen زمانی است که پوست سر، مو تولید نمیکند. به طور معمول، ۸۰ تا ۹۰ درصد فولیکولهای مو در یک زمان رشد میکنند، اما در این شرایط، تعداد فولیکولهای ایجاد کننده مو به طور قابل ملاحظهای در فاز استراحت قرار میگیرند و منجر به ریزش مو میشوند.
یک عامل مهم برای ریزش مو، تغذیه نامناسب است که منجر به کمبود ویتامین میشود.
مطالعات نشان میدهد که زنان مبتلا به کمبود آهن در معرض خطر بالای ریزش مو هستند و سطح فریتین سرم کمتر از ۳۰ میلی گرم / میلی لیتر به شدت با ریزش مو در ارتباط است. سطوح پایین روی در سرم خون نیز به موارد آلوپسی آره تا مرتبط است.
روغنهای غنی از انواع مختلف اسید چرب به طور گسترده در هر دو مطالعات حیوانی و انسان برای ارزیابی اثرات آن بر سلامت پوست و مو مورد استفاده قرار گرفته است. شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد برخی از ویتامینها از رشد مو پشتیبانی میکنند.
آسیبهای رادیکال آزاد میتواند باعث ایجاد پیری مو شود، و ویتامین C میتواند به محافظت از پوست سر و فولیکولها در این شرایط کمک کند.
بیوتین و پانتوتنیک اسید (ویتامین B۵) به عنوان درمانهای جایگزین برای ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرند. بیوتین به بازسازی مو کمک میکند و ویتامین B۵ از غدد آدرنال پشتیبانی میکند.
تحقیقات نشان میدهد که کمبود ویتامین D در انواع بیماریهای خودایمنی، از جمله آلوپسی آره تا دخیل است.
منبع: مجله سلامت
انتهای پیام/