سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهانگیری:

همکاری با کشور‌های منطقه اصلی‌ترین اولویت سیاست خارجی ایران است

معاون اول رئیس جمهور گفت: ایران آماده است تا دانش، دستاورد‌ها و تجربیات خود را در اختیار کشور‌های همسایه قرار دهد.

به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  اسحاق جهانگیری عصر پنجشنبه در دیدار وزرا و مقامات عالی رتبه کشور‌های عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران هیچ محدودیتی برای همکاری با کشور‌های منطقه قائل نیست و معتقدیم که مهمترین هدف و رسالت این گونه اجلاس‌ها و توافقات منطقه‌ای فراهم کردن زمینه برای اجرای طرح‌هایی به نفع ملت‌های منطقه است.

وی با بیان اینکه موضوع مورد بحث اجلاس ملی شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب یکی از اصلی‌ترین مسایل منطقه است، تصریح کرد: آب در گذشته محور اصلی تمدن شکل گرفته توسط بشریت در کل دنیا بوده و تمام تمدن‌هایی که در مناطق مختلف خاورمیانه شکل گرفته نیز با محوریت آب ایجاد شده است.

معاون اول رییس جمهوری افزود: امروز یکی از منازعات مهمی که در بین اقوام در مناطق مختلف و نیز در سطح ملی و منطق‌های شکل گرفته پیرامون مسئله آب است.

تعامل و گفتگو مهمترین راهکار برای حل منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی است

جهانگیری با تأکید بر این که یکی از مهمترین و دقیق‌ترین راهکار‌ها برای حل منازعات منطقه‌ای و بین المللی تعامل و گفتگو است، خاطرنشان کرد: مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری و دیگر مراکز از این دست می‌تواند بر اساس پیش بینی‌هایی که نسبت به این منازعات دارد راهکار‌های مناسبی پیدا کند.

وی تصریح کرد: کشور‌های ما عمدتاً در مناطق خشک و نیمه خشک هستند و ما با مسایلی نظیر خشکسالی و مخاطرات زیست محیطی روبرو هستیم. علاوه بر این مشکل دخالت‌هایی در این منطقه اتفاق افتاده که مسئله آب را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.

معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: جنگ‌هایی که در دهه اخیر در این منطقه رخ داده و گروه‌های تروریستی که درگیری‌هایی را در کشور‌های مختلف ایجاد کرده‌اند، به زیرساخت‌ها و تأسیسات کشور‌های منطقه آسیب‌های زیادی وارد کرده‌اند و این تغییرات چه آن‌هایی که در اثر دخالت انسان مانند جنگ و یا اجرای پروژه‌های غیرعلمی بوده و چه آن‌هایی که در اثر مسایل اقلیمی نظیر پدیده ریزگرد‌ها ایجاد شده، محیط زیست کشور‌های منطقه نظیر ایران، عراق و سوریه را تحت تأثیر قرار داده اند.

جهانگیری اضافه کرد: دولت ایران با آگاهی نسبت به این مسئله که آب یکی از اصلی‌ترین موضوعات کشور است و در آینده نیز از مهمترین مسایل ایران و منطقه خواهد بود، اقدامات مهمی را در بخش آب به انجام رسانده است که در اثر همین اقدامات به توانمندی‌های خوبی از نظر فنی، مهندسی و علمی دست یافته است.

وی ساخت سازه‌های مهم برای آب، احداث سد‌های بزرگ، ایجاد شبکه‌های آبرسانی و تأسیسات آب شرب و فاضلاب را از جمله اقدامات اجرایی دولت در اکثر شهر‌ها و روستا‌های ایرانی برشمرد و گفت: دولت فعلی ایران که بیش از ۶ سال از عمر آن می‌گذرد، در نخستین مصوبه خود به مسایل زیست محیطی و آب توجه کرد و مصوبه‌ای را برای احیاء دریاچه ارومیه به تصویب رساند چرا که این دریاچه تأثیر تعیین کننده‌ای بر زندگی میلیون‌ها انسان در شمال غرب ایران دارد.

معاون اول رییس جمهوری افزود: با این که در ابتدای کار بسیاری از مردم نگران بودند که آیا دریاچه ارومیه قابل احیا است یا خیر، امروز با تلاش‌های متخصصان و مدیران ذیربط وضعیت دریاچه نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته و امید فراوانی در مسوولان برای احیا کامل آن ایجاد شده است.

جهانگیری با اشاره به تشکیل کارگروه سازگاری با کم آبی به عنوان دیگر مصوبه دولت تصریح کرد: با تصویب این کارگروه موضوع کم آبی برای ایران به یک موضوع جدی تبدیل شد تا برنامه‌ای متناسب با کم آبی برای مدیریت منابع آب تدوین شود.

وی مدیریت مصرف منابع آب را از اصلی‌ترین وظایف کارگروه سازگاری با کم آبی برشمرد و اظهار داشت: انتخاب بهترین روش‌ها و فناوری‌ها که بر اساس آن با مصرف کمتر آب بازدهی بیشتری در مصارف مختلف کشاورزی، صنعت و حتی شرب ایجاد شود از جمله موضوعات در دستور کار این کارگروه است.

صددرصد جمعیت شهری و ۷۶ درصد جمعیت روستایی ایران از شبکه آب سالم برخوردار هستند

جهانگیری ادامه داد: ترویج فرهنگ مصرف صحیح آب در میان مردم از دیگر وظایف کارگروه ملی سازگاری با کم آبی است و هدف این است که همه مردم قدر منابع آب که نعمت خدادادی است را بهتر بدانند و استفاده صحیحی از آن داشته باشند.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در بخش آب شهری و روستایی گفت: در بخش آب شهری کار‌های مهمی انجام شده به گونه‌ای که صد در صد جمعیت شهری ایران و ۷۶ درصد جمعیت روستایی از شبکه آب مطمئن، بهداشتی و سالم برخوردار هستند.

جهانگیری اظهار داشت: انتظار ما از سازمان‌های بین المللی و سازمان‌های فعال در حوزه آب این است که حمایت‌ها و پشتیبانی‌های خود را از اجلاس ملی شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری افزایش دهند تا طرح‌ها و پروژه‌های تصویب شده در این اجلاس به نحو مطلوب اجرا شود.

رضا اردکانیان وزیر نیرو هم در این مراسم با اشاره به این که ۱۶ کشور در سطوح مختلف در دهمین اجلاس ملی شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در ایران حضور یافته اند، گفت: علاوه بر این کشور‌ها تعدادی از نهاد‌های بین المللی، آژانس‌های سازمان ملل و سازمان‌های کمک دهنده و فعال در زمینه آب نیز در این اجلاس حضور دارند.

وی بهبود کیفیت آب در منطقه، استفاده از تکنولوژی‌های جدید برای آب و فاضلاب و موضوع افزایش آگاهی‌های عمومی در ارتباط با سیل و خشکسالی را از جمله محور‌های این اجلاس برشمرد و گفت: تغییرات اقلیمی و بهبود توانایی‌های دست اندرکاران موضوع آب شهری از موضوعاتی بود که مورد بررسی قرار گرفت.

در ادامه این دیدار‌ها وزیر آب و انرژی تاجیکستان و نماینده مدیرکل یونسکو هم هر کدام در سخنانی ضمن قدردانی از میزبانی ایران برای دهمین اجلاس ملی شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری، به بیان نظرات و دیدگاه‌های خود در خصوص اهمیت مدیریت منابع آب و اهمیت توسعه همکاری‌های عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری پرداختند.

دهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری به ریاست وزیر نیروی کشورمان با حضور عثمانعلی عثمان زاده وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان، حسین عرنوس وزیر منابع آبی جمهوری عربی سوریه و معاونان و مقام‌های مسئول بخش آب ۱۳ کشور منطقه اکنون در سالن اجلاس سران برگزار شد.

گفتنی است؛ جمهوری اسلامی ایران مبتکر اصلی برگزاری این اجلاس بوده است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.