سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

دارو‌های بدنسازی؛ بلای جان ورزشکاران

رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی با بیان اینکه فروش مکمل در مراکز ذیصلاح با نسخه پزشک تغذیه انجام می‌شود و در این صورت غیرقانونی است، گفت: فروش مکمل ورزشی در باشگاه‌های ورزشی خط قرمز هیئت بدنسازی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، باشگاه‌های بدنسازی از جمله مراکز مورد علاقه و اقبال جوانان است که طی سال‌های اخیر شاهد رشد چشمگیر این مراکز بوده‌ایم.

قطعا از گذشته و طی این روز‌ها که نظارت بر باشگاه‌های بدنسازی به عنوان لازمه سلامت ورزشکاران مطرح است، ضرورت ساماندهی و شناسنامه‌دار شدن تمامی باشگاه‌های پرورش اندام بر کسی پوشیده نیست.

در برخی نقاط شاهد هستیم جلوگیری از تهدید‌های موجود در این رشته و تبدیل آن به فرصت از جمله وظایفی است که بر دوش فدراسیون و هیئت‌های بدنسازی سنگینی می‌کند.

در حالی که فروش مکمل‌ها در باشگاه‌های بدنسازی ممنوع است می‌توان گفت این مواد در بسیاری از باشگاه‌های بدنسازی به فروش می‌رسند و هیچ نظارتی نیز بر آن نیست و جوانانی که وارد این باشگاه‌ها می‌شوند نیز به صورت روزانه از این مواد استفاده می‌کنند بدون اینکه بدانند این مواد ممکن است با سلامتی ان‌ها بازی کند.

برخی در پی قهرمان‌سازی کاذب هستند

در همین زمینه مهدی بکائیان، رئیس سابق هیئت بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: موضوع باشگاه‌های ورزشی و سلامت ورزشکاران بحث مهم و گسترده‌ای است که تاکنون توجه چندانی به آن نشده است و متأسفانه همواره برخی در پی قهرمان سازی کاذب هستند و از ورزشکاران و جوانان غافل شده‌ایم.

وی ضمن اشاره به ضرورت انجام امور زیرساختی در بحث ورزشکاران و سلامت آن‌ها افزود: در برخی باشگاه‌ها به محض ورود به باشگاه حتما برای ورزشکار نسخه مکمل‌های مربی پیچیده می‌شود تا مصرف شود که رقم‌های هنگفت و غیرقانونی برای ارائه چنین مکمل‌هایی نیز دریافت می‌شود.

عضو کمیسیون نظارت بر سلامت باشگاه‌های ورزشی استان گفت: عمده مکمل‌های دارویی موجود بازار اورجینال نبوده و ناسالم است و در نبود نظارت بر باشگاه‌های بدنسازی ۹۰ درصد آن‌ها مکمل فروشی دارند.

قانون نظارت بر مکمل‌های ورزشی منتظر اجرای مسئولان امر است

وی با بیان اینکه بخشی از این موضوع به اداره کل ورزش و جوانان و بخشی از آن نیز به هیئت بدنسازی و پرورش اندام مربوط است افزود: در باشگاه‌ها کمیسیون نظارت بر سلامت باشگاه‌های ورزشی استان تأثیرگذار است که پس از مدیریت جدید جلسات این کمیسیون تشکیل نمی‌شود.

بکائیان تصریح کرد: زیرساخت‌های ورزشی باید تقویت شود و باید باشگاه‌های ورزشی از هر نوع آلودگی از جمله مکمل‌های غیرمجاز پاک شوند.

وی با اشاره به اینکه قانون نظارت بر مکمل‌های ورزشی منتظر اجرای مسئولان امر است افزود: بیمه ورزشی در باشگاه‌های ورزشی اجباری است و باید توسط مدیران باشگاه‌ها رعایت شود، اما متأسفانه آمار کمتری از ورزشکاران لیست می‌شود.

امیرحسین اخوان، رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام طرقبه شاندیز نیز در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دو نهاد ورزشی اداره ورزش و جوانان، هیئت بدنسازی و پرورش اندام بر باشگاه‌های بدنسازی نظارت دارند و باید در زمان صدور پروانه فعالیت و تمدید باشگاه‌ها بازدید انجام شود.

فروش دارو‌های بدنسازی در باشگاه‌های ورزشی غیرمجاز است

وی افزود: در بازدید فنی هیئت بدنسازی، تعداد دستگاه‌های ورزشی، عمر دستگاه ها، سرویس‌های ادواری، مساحت باشگاه و بهداشت، مربیان دارای مجوز، بیمه شدگان بررسی می‌شود و در مجموع تقریبا ۱۷ عنوان در آن نظارت می‌شود.

این کارشناس رشته بدنسازی و پرورش اندام اظهار کرد: هزینه‌های ورزشی باشگاه‌ها بر اساس نرخنامه اداره کل ورزش و جوانان اعلام می‌شود و بر آن نظارت می‌کنند.

وی افزود: در مورد فروش دارو در برخی باشگاه‌ها هیئت پزشکی ورزشی استان، اداره تربیت بدنی، اداره بهداشت و هیئت بدنسازی دخیل هستند که دوبار در سال نظارت بر باشگاه‌ها انجام می‌شود.

اخوان با بیان اینکه فروش دارو‌های بدنسازی در باشگاه‌های ورزشی غیرمجاز است تصریح کرد: ورزشکاران باید دارای بیمه ورزشی باشند و مدیران باشگاه‌ها نظارت لازم را باید داشته باشند.

فروش دارو‌های بدنسازی در باشگاه‌های ورزشی خط قرمز هیئت بدنسازی است

سروش پورآزاد، رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی نیز در گفتگو با صبح توس، پیرامون تبلیغات دارو‌های بدنسازی توسط برخی مدیران باشگاه‌های ورزشی اظهار کرد: فروش مکمل ورزشی در باشگاه‌های ورزشی خط قرمز هیئت بدنسازی است و موضوع را بصورت جدی پیگیر هستیم.

وی افزود: نظارت بر باشگاه‌های ورزشی به ادارات ورزش و جوانان واگذار شده و در هر شهرستان اداره ورزش و جوانان مسئول بازدید و پیگیری تخلفات هستند.

رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی گفت: هیئت بدنسازی بخش تأییدیه فنی باشگاه‌ها را برعهده دارد که از لحاظ فنی باشگاه‌ها قبل از صدور مجوز تأیید شوند.

فروش دارو‌های بدنسازی، فقط با نسخه پزشک تغذیه

وی با اشاره به بازدید مستمر از باشگاه‌های ورزشی همراه با نماینده بهداشت و نماینده اماکن ورزشی و اینکه بازرسی و رسیدگی به تخلفات توسط ادارات ورزش و جوانان همان منطقه صورت خواهد گرفت افزود: در صورت مشاهده تخلف، اخطار و پلمپ باشگاه‌ها در دستور کار قرار دارد و مراحل آن با هماهنگی اداره اماکن انجام می‌شود.

پورآزاد تصریح کرد: با تیم‌های ۵ نفره طی دو ماه تمام باشگاه‌های ورزشی مشهد را بازدید خواهد شد و نتایج گزارشات را ارائه خواهند داشت.

وی ضمن اشاره به تخلفاتی مانند گران فروشی در باشگاه‌های ورزشی افزود: تأکید داریم که هزینه خدمات ورزشی افزایش نداشته باشد.

رئیس هیئت بدنسازی و پرورش اندام خراسان رضوی خاطرنشان کرد: فروش مکمل در مراکز ذیصلاح با نسخه پزشک تغذیه انجام می‌شود و در این صورت غیرقانونی است و به مشکل خواهند خورد.

وی افزود: نرخ نامه وزارت ورزش و جوانان بر اساس رتبه بندی‌ها اعلام و مصوب شده و اداره تعزیرات نیز پیگیر این موضوع شده و جریمه سنگین لحاظ شده است.

پورآزاد با اعلام این مطلب که ورزش در تمام اماکن ورزشی خصوصی و دولتی نیازمند بیمه ورزشی است گفت: سال گذشته هیئت بدنسازی بیش از ۲ هزار ورزشکار سازمان یافته داشت که با پیگیری‌های صورت گرفته و ارائه عواقب نداشتن بیمه ورزشی برای ورزشکاران و مدیران باشگاه‌های ورزشی استان، افزایش ۶ برابری ورزشکاران بیمه شده را شاهد بودیم، اما با آمار واقعی هنوز فاصله داریم.

وی با بیان اینکه ۹ هزار ورزشکار سازمان یافته تا شش ماهه اول امسال آمار داریم افزود: زمانی که اتفاقی رخ داد مدیران باشگاه‌های ورزشی مسئولیت دارند و باید پاسخگو باشند و مسائلی مانند بیمه باشگاه، بیمه فرد ورزشکار و کارت رسمی مربی گری بررسی می‌شود.

علاوه بر اجرای قانون و نظارت بر اجرای صحیح آن، شایسته است آیین نامه و قانونی مبتنی بر شرایط باشگاه‌ها و ورزشکاران اعلام شود تا در مورد دارو‌هایی که سلامت ورزشکاران را به خطر می‌اندازد و سود حاصل از آن را به جیب سودجویان و دلالان می‌برد، فصل الخطاب و لازم الاجرا باشد.

در پایان به نظر می‌رسد باتوجه به رشد باشگاه‌های بدنسازی و علاقه‌مندان این عرصه بیش از پیش نیازمند نظارت بر امورات آن‌ها با همکاری نهاد‌های متولی و دست اندرکار است چراکه سلامت ورزشکاران و جوانان موضوعی است که نباید مغفول بماند.

منبع: راه دانا

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.