او تاکید کرد: باتوجه به اینکه کارشناسان میراث فرهنگی استان در زمان بازدید از اثر قطعات شکسته شده را جمع آوری کرده بودند، به سرعت پرونده مرمت آن را تشکیل دادیم و به وزارت میراث فرهنگی ارسال کردیم با مساعدتهای وزارت میراث فرهنگی، هفته گذشته یک تیم مرمتی متشکل از کارشناسان خبره این وزارتخانه به کرمانشاه اعزام شدند تا کار مرمت اثر را انجام دهند.
او بیان کرد: باتوجه به شرایط نامناسب محل و صعب العبور بودن منطقه، به سختی توانستیم این گروه را در منطقه اسکان دهیم و در گام ابتدایی کار مستندنگاری و تهیه عکسهای سه بُعدی از آن را آغاز کردیم.
برشاهی یادآور شد: تهیه این عکسهای سه بعدی کمک کرد تا بتوانیم تصویر نقوش روی کتیبه را با وضوح بیشتری ببینیم و پس از آن کار مرمت را با بهترین مواد اولیه مخصوص مرمت بناهای تاریخی انجام دادیم.
او بااشاره به پایان کار مرمت این بنای باستانی، یادآور شد: هم اکنون کارشناسان میراث فرهنگی استان درحال تهیه پرونده ثبت ملی کتیبه چهار هزار ساله ثلاث باباجانی هستند و بزودی آن را به وزارتخانه ارسال میکنیم تا با ثبت ملی این اثر توجه بیشتری به آن شود.
معاون میراث فرهنگی استان اضافه کرد: همچنین نتایج پژوهشهای باستان شناسی در خصوص این اثر توسط کارشناسان این اداره کل و اعضای هیات علمی دانشگاه رازی زیرچاپ است و بزودی در سطح بین المللی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام/ز