بلومبرگ در گزارشی نوشت: آمریکا این هفته ریاست دورهای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده میگیرد. رئیس این شورا به مدت یک ماه فرصت دارد مباحثی را برای بحث انتخاب کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هشدار داده است که این سازمان با بدترین بحران مالی خود در حدود یک دهه اخیر و با خطر عدم پرداخت بدهی به کارکنان خود مواجه است. کسری بودجه فقط بخاطر لغو کمکهای مالی آمریکا نیست- حدود ۶۰ کشور هنوز معوقه دارند-، اما هر گونه تاخیر یا کاهش از سوی واشنگتن شدیدتر احساس میشود زیرا آمریکا بزرگترین کمککننده به این سازمان است.
ترامپ از کسری بودجه برای یک تقاضا که برای متحدان ناتو بسیار آشناست، استفاده کرده است و آن اینکه «سایر کشورها را مجبور کنید بیشتر بپردازند».
«کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل برخلاف رسوم سنتی شورای امنیت، مانند نمایندگانی که کشورشان ریاست دورهای را برعهده میگیرد و به طور معمول انجام میدهند، در اولین روز ماه کنفرانس خبری برگزار نکرد. وی در عوض، بیانیهای کوتاه صادر کرد و متعهد شد مسئولیت پاسخگویی شورا را تقویت کند. وی همچنین افزود که به جای آن یک کنفرانس مطبوعاتی رسمی در روز جمعه برگزار میشود. این کنفرانس یک روز پس از آن برگزار میشود که وی اعضای شورای امنیت را برای ضیافت ناهار با ترامپ به واشنگتن میبرد.
کرافت ممکن است گزینهای جز این نداشته باشد که درباره برخی از موضوعات حساس که از چین شروع میشود، در سازمان ملل هیاهو کند. فشارها در واشنگتن علیه او در حال افزایش است تا او بتواند پکن را در قبال اقدامات خود در هنگ کنگ و استان سین کیانگ غربی مسئول کند. ترامپ هفته گذشته با تصویب قوانینی مبنی بر حمایت از معترضین هنگ کنگی، چین را به اقدام تلافی جویانه تهدید کرد.
چین با بیانیهای که به امضای ۵۴ کشور از جمله روسیه، مصر، بولیوی و پاکستان رسید به بیانیه مشترک آمریکا و ۲۲ متحد آن پاسخ داد. در بیانیه مشترک چین از «دستاوردهای قابل ملاحظه چین در زمینه حقوق بشر» تقدیر شده است.
کرافت، نماینده آمریکا در سازمان ملل همچنین قرار است از تصمیمات ترامپ برای تعدیل موضع آمریکا در مورد شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و تشدید تحریمهای ایران پس از خروج واشنگتن از توافق هستهای دفاع کند.
انتهای پیام/