سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

یک مقام مسئول در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛

علت کمبود کپسول گاز در مناطق جنوبی کشور چیست؟ / ۴ هزار تن به ظرفیت گاز مایع اضافه شد

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت: در حوزه تامین و توزیع گاز مایع( ال پی جی) مشکلی وجود ندارد.

کرامت ویس‌کرمی مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کمبود گاز ال پی جی در برخی مناطق کشور از جمله استان‌های جنوبی و سیستان و پلوچستان و بوشهر، اظهار کرد: نظام توزیع گاز را می‌توان به ۳ بخش تولید، توزیع و نظارت تقسیم بندی کرد. در بخش تولید تمام پالایشگاه‌ها و شرکت‌های این حوزه به خوبی فعالیت کرده و هیچ کمبودی در تهیه و تامین گاز مایه در کشور وجود ندارد.

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران، بیان کرد: وظیفه توزیع گاز مایع برعهده ۷۴ شرکت حقوقی است که بر مبنای سهمیه تعیین شده از پالایشگاه دریافت کرده و به دست مصرف کننده می‌رساند.

ویس‌کرمی تاکید کرد: شاید مهم‌ترین بخش در حوزه توزیع گاز مایع در سطح کشور نظارت بر عرضه مناسب و بهینه و نظارت بر قیمت‌های مصوب شده از طرف سازمان حمایت از مصرف کننده و تولید کننده باشد و این نظارت‌ها در حیطه وظیفه سازمان حمایت از مصرف کنندگان و سازمان‌های صمت در استان‌ها قرار می‌گیرد.

او با تاکید بر اینکه مشکلی در زمینه تولید گاز مایع در کشور وجود ندارد بیان کرد: شرکت‌های پالایشی با تمام ظرفیت موضوع تولید را پیگیری می‌کنند؛ تعیین سهمیه و تحویل آن به شرکت‌های توزیع کننده در حیطه وظایف شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی قرار گرفته و هیچگونه مشکلی در آن وجود ندارد. این محصول بر مبنای برنامه روزانه از مبادی تولید تحویل شرکت‌های ذکر شده داده می‌شود و از این طریق به دست مصرف کنندگان در استان‌های مختلف کشور می‌رسد بنابراین مهم‌ترین بخش که باید علت اختلالات فعلی را در آن جست و جو کرد حوزه نظارت است.


بیشتر بخوانید: گاز مایع، کیلویی ۲۳۰ تومان/ سهمیه گاز شرکت‌های موزع گازی تعیین شد


مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فراورده‌های نفتی ایران گفت: در سبد انرژی کشور خانوار‌هایی که بهرهمند از گاز شهری نباشند و برای گرمایش خانه نیازمند به استفاده از نفت سفید باشند بر مبنای قانون مشترک مجاو و واقعی مصرف گاز ال پی جی محسوب می‌شود. آمار این خانوار‌ها ثبت شده و دولت برای سیستم‌های گرمایشی یارانه لازم را برای تهیه گاز مایع اختصاص می‌دهد.

ویس‌کرمی افزود: اگر مصرف ۳ کپسول در طول ماه را برای این مصرف کنندگان در ظر بگیریم که ماکسیموم میزان ممکن است سهمیه مشخصی برای هر استان تعیین می‌شود که از طریق ۷۴ شرکت ذکر شده به دست آن‌ها می‌رسد.

او با اشاره به در نظر گرفتن صنوف و سایر مصرف کنندگان گاز مایع برای اختصاص سهمیه به استان‌ها تاکید کرد: همواره بیش از نیاز محاسبه شده برای استان‌ها گاز مایع به دست آن‌ها می‌رسد برای مثال برای استانی مثل سیستان و بلوچستان سهمیه‌ای که برای آذر امسال به آن اختصاص پیدا کرده است حدود ۲۱ هزار تن است در حالی که در تاریخ مشابه سال گذشته این عدد حدود ۱۷ هزار تن بود.

با توجه به گسترش شبکه گاز رسانی در طول یک سال گذشته باید میزان گاز مایع اختصاص پیدا کرده به استان کاهش پیدا می‌کرد، اما ۴ هزار تن به این ظرفیت اضافه شد، اگر در حال حاضر ساکنین این استان با مشکل کمبود گاز دست و پنجه نرم می‌کنند علت آن اختلال در نظارت‌ها است.

مدیر تامین و توزیع شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به مصرف گاز ال پی جی در بخش‌های ممنوعه مثل خودرو گفت: استفاده از گاز مایع در خودرو روشی غیر قانونی، غیرمجاز و غیر استاندارد است که متاسفانه تقاضای بسیار زیادی دارد و می‌تواند خطرات جانی برای سرنشینان خودرو به همراه داشته باشد از طرفی اگر بنا باشد گازی که برای بهبود سیستم گرمایشی خانه در نظر گرفته شده است به جای رسیدن به دست مصرف کنندگان واقعی به عنوان سوخت خودرو قرار بگیرد اختلال و کمبود گاز مایع در منطقه دور از انتظار نخواهد بود.

ویس‌کرمی با تاکید بر مشخص بودن خانوار‌ها و تعداد مصرف کنندگان گفت: در توزیع گاز مایع در سطح کشور با مشکل مواجه نخواهیم شد مگر در صورتی که این گاز در بخش‌های نا مربوط به خصوص به عنوان سوخت ودرو مورد استفاده قرار بگیرد توزیع باید بر مبنی شبکه مشخص شده باشد در غیر این صورت می‌توان این موضوع را به اختلال در توزیع نسبت داد.

او با اشاره به تخلفاتی مثل گران فروشی در حوزه توزیع گاز مایع گفت: همانطور که پیش از این اشاره شد میزان گازرسانی افزایش پیدا کرده است؛ برای رفع مشکل در گازرسانی به مناطق مختلف کشور بهتر است تمرکز ویژه‌ای به بخش نظارت داشته باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۳
در انتظار بررسی: ۰
اسماعیل
۱۴:۲۱ ۰۳ شهريور ۱۳۹۹
خدایا یا مارو بکش یا کسانی که دارن این مردمو اذیت میکنن و مثل زالو دارن خون این مردمو میمکن بکش تاکی دروغ تا کی خجالت بکشین برین جلوی اینه خودتونو نگاه کنین ببین روتون میشه خودتونو نگاه کنین
حسین
۱۷:۳۲ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
واسه محرم ازکجا کپسول بگیریم واسه دادن نزری به مردم توی قزوین ۶۰هزارتومن هست که هیچ اونم دیگه یک هفتس پیدانمیشه لطفایکی حواب گو باشه
مهران
۱۷:۲۴ ۳۰ مرداد ۱۳۹۹
این چه وضعشه یک هفتس کپسول پیدانمیکنیم طلا شده قزوین یه کپسول 60هزارتومن شده اونم نیست اصلاواسه آشپزی محرم چه بایدکردنزری هم ندیم جواب گوباشید
ناشناس
۲۲:۱۰ ۱۰ مرداد ۱۳۹۹
چی بگیم روی نفت و گاز خوابیدیم ولی فقط امانت داریم کسی اگه ب فکر ما بود مرده ، زنده ها بفکر منافع خودشونن
ناشناس
۲۰:۰۱ ۱۲ بهمن ۱۳۹۸
کو من نمیبینم .گاز ال پی جی دیروز یک دونه کفسول قرض کردم.کی میخواد جواب منو بده .خسته شدیم بابا ................
نیما
۰۲:۱۳ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
شما که میگید گاز کم نیست پس این همه مردم صف نگه داشتید مردم بیکارن تو نوبت بمونن...یا نظارت شما مشکل داره..این نشد جواب مردم
ناشناس
۱۷:۱۰ ۲۲ دی ۱۳۹۸
کسی هم به فکر مشکلات نیست
ناشناس
۱۱:۱۱ ۲۱ دی ۱۳۹۸
دارندصادرمیکنند افغانستان باقیمت
بالا
وحید
۰۸:۵۳ ۰۹ دی ۱۳۹۸
سلام خسته نباشی به قرآن گناه اون کسی که فقط داره واسه گرم کردن آب خانه اش برای حموم رفتن از کپسول مایع استفاده میکنه چون گاز نداره من تو محلمون یکی رو میشناسم که اداره گاز بهش گفته شما توی طرح نیستی و گاز بهت تعلق نمیگیره و اونم تو شرایط باید تو خونش یه چیزی روشن کنه کپسول ۱۱ کیلیویی رو به ۲۵هزار تومان میفروشن
علی
۲۰:۳۹ ۲۱ آذر ۱۳۹۸
خواهش میکنم پیگیری بشه چرا گاز ل پی جی کمیاب و انقدر گران شده تکلیف مردم چیه تو روزهای سرد زمستان چرا کسی پیگیر این مسئله مهم نیست مسولین چرا پیگیری نمیکنن
رامین
۱۷:۱۵ ۲۰ آذر ۱۳۹۸
این آقا بجای اینکه مشکل مردم رو پیگیری و رفع کنه فقط توپ رو میندازه تو زمینه حریف..بیا ببین گاز مایع داره میره افغانستان و عراق قاچاق میشه کاملا قانونی و بدون هیچ جلوگیری..خجالت بکش..لیتری 380 تومنو الان اگه پیدا کنی 800 یا 900
اونم اگه پیدا کنی در تهران که به ندرت بشه پیدا کرد
خجالت بکشین
حسین
۰۱:۳۲ ۰۷ بهمن ۱۳۹۸
اینجوری میکنن بنزین ۳هزاری بزنیم من گازبرای پیک نیکمم پیدانشد
ممد
۱۶:۳۰ ۱۴ آذر ۱۳۹۸
گاز توی خراسان شمالی پیدا نمیشه چرا ...گلخانه ها نابود شدن