رئیس جمهور با اشاره به اینکه با تلاش مسئولان ایران و عمان، همواره روابط دوستانه و برادرانهای میان دو کشور برقرار بوده است، افزود: خوشبختانه امروز تحرک خوبی در مناسبات اقتصادی فیمابین به وجود آمده و امیدواریم با برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای دو کشور، گامهای خوبی در راستای توسعه و تقویت روابط و همکاریهای تهران – مسقط برداشته شود.
آقای روحانی توسعه روابط و همکاریهای تجاری، افزایش ارتباط میان بازرگانان دو کشور، تلاش در راستای تسریع در اجرای توافقات فیمابین و تسهیل در روابط بانکی دو کشور را حائز اهمیت دانست و خاطر نشان کرد: عمان میتواند به عنوان مرکزی برای تجارت ایران در منطقه باشد.
رئیس جمهور با اشاره به ضرورت تلاش برای توسعه بیش از پیش روابط ایران و عمان در بخشهای مختلف از جمله علمی و فرهنگی، روابط مردم با مردم و کشتیرانی و گردشگری، تصریح کرد: فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران دو کشور میتوانند با استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای موجود، همکاریهای مشترک خود را گسترش دهند.
آقای روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران معتقد است کشورهای منطقه باید در تأمین امنیت منطقه حضور و نقشآفرینی فعال داشته باشند و در این راستا طرح صلح هرمز را نیز ارایه کرده است، گفت: باید با گسترش همکاریها ، امنیت منطقه بویژه در خلیج فارس و تنگه هرمز را برقرار کرده و به بیگانگان اجازه دخالت ندهیم.
رئیس جمهور بحران یمن را یکی از مسایل و معضلات مهم منطقه، عنوان کرد و افزود: جنگ یمن جز ویرانی، کشتار مردم، ایجاد عداوت و کینه میان مردم دو کشور و تهدید تمامیت ارضی یمن هیچ دستاورد دیگری نداشته است.
آقای روحانی ادامه داد: متأسفانه اروپا و آمریکا علیرغم اظهارنظرهای ظاهری خود، علاقهای به برقراری صلح در یمن ندارند، چرا که به این واسطه توانستهاند، سلاح بسیار زیادی را به فروش برسانند.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه راهی جز برادری و دوستی میان کشورها و ملتهای منطقه وجود ندارد، گفت: همه باید تلاش کنیم تا جنگ در یمن هر چه سریعتر به پایان رسیده و ثبات و امنیت در این کشور در سایه مذاکرات صلح یمنی – یمنی ایجاد شود.
آقای روحانی با اشاره به ضرورت تلاش در راستای ارسال کمکهای انساندوستانه به مردم یمن اظهار امیدواری کرد، تلاشهای صلحطلبانه ایران و عمان منجر به برقراری صلح، ثبات و امنیت در منطقه و گسترش دوستی، برادری و اخوت میان ملتها شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه معتقدیم باید گذشته را پشت سر گذاشته و به آینده بنگریم و با همکاری مشکلات منطقه را حل و فصل کنیم، گفت: سیاستهای دولت عربستان سعودی در سوریه، عراق و لبنان هیچ دستاوردی برایشان نداشته و امیدواریم مسئولان این کشور مسیر سیاست خود را تغییر دهند.
آقای روحانی با اشاره به اینکه از منظر جمهوری اسلامی ایران هیچ مشکلی برای توسعه روابط با همسایگان و تجدید روابط با عربستان سعودی وجود ندارد، گفت: معتقدیم در راستای تامین امنیت و ثبات در منطقه باید همه کشورها در کنار یکدیگر قرار داشته باشند.
یوسف بن علوی وزیر امور خارجه عمان نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از ملاقات با رئیس جمهور کشورمان و ابلاغ سلام سلطان قابوس پادشاه عمان به وی، توسعه روابط و همکاریهای ایران و عمان را در راستای منافع همه کشورهای منطقه دانست و افزود: عمان نسبت به توسعه روابط و همکاریها با جمهوری اسلامی ایران اهتمام ویژهای دارد.
وزیر امور خارجه عمان با اشاره به برگزاری هجدهمین کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و عمان با حضور فعالان اقتصادی و نمایندگان بخش خصوصی دو کشور، گفت: تقویت روزافزون مناسبات و همکاریهای فیمابین موجب خرسندی دو ملت خواهد بود.
بن علوی با بیان اینکه ایران و عمان در بسیاری از موضوعات منطقهای و بینالمللی دیدگاهها و مواضع مشترکی دارند، خاطر نشان کرد: ابتکار جمهوری اسلامی ایران در ارایه طرح صلح هرمز مطمئناً به نفع همگان و توسعه ثبات و امنیت کشورهای منطقه خواهد بود.
او با اشاره به اینکه ایران و عمان میتوانند با توسعه همکاریها راهحلهای مناسبی برای مسایل و معضلات منطقهای بویژه در موضوع یمن ارایه دهند، گفت: خوشبختانه امروز نشانههای امیدوارکنندهای برای حل بحران یمن پدیدار شده و مطمئناً ایران با توجه به جایگاه و مسئولیت حساس خود در منطقه از هیچ تلاشی در این راستا دریغ نخواهد کرد.
بیشتر بخوانید: دیدار بن علوی وزیر خارجه عمان با ظریف
انتهای پیام/