سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

محققان دانشگاه کاشان نانوشیمی سبز برای ذخیره‌سازی گاز هیدروژن تولید کردند

پژوهشگران دانشگاه کاشان نانوساختارهایی تولید کردند که برای ذخیره‌سازی گاز هیدروژن استفاده می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دکتر مسعود صلواتی نیاسر، عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه کاشان و از محققان  طرح نانوشیمی سبزگفت: در این طرح، نانوساختار‌های Dy۲Sn۲O ۷ با استفاده از روشی سبز تهیه و شرایط بهینه تولید آن معرفی شده است.

او با اشاره به اینکه در این فرآیند، از عصاره موز به عنوان یک سوخت جدید، برای اولین‌بار استفاده شده است، افزود: در این کار تحقیقاتی با کاربرد روش‌های شیمی سبز، به تولید نانوساختار‌های سنتزشده موفق شدیم که این نانوساختار‌ها در جهت ذخیره سازی گاز هیدروژن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دکتر صلواتی، از مزایای این طرح را زمان‌بر نبودن این روش، عدم نیاز به دستگاه‌های خاص و گران‌قیمت و شرایط ویژه و سخت، بازده و خلوص بالای محصول عنوان کرد و افزود: از طرف دیگر نانوساختار‌های تولیدی دارای کارآیی بالا و قابل توجهی برای ذخیره هیدروژن هستند و هدف ما یافتن راهی آسان و قابل انجام برای تهیه نانوساختار‌های یکنواخت با اندازه مناسب با درجه تخلخل بالا و از همه مهم‌تر محصولی با کارآیی مطلوب برای استفاده در صنایع انرژی بوده است.

او با بیان اینکه بیشترین مصرف هیدروژن در صنایع نفت و پالایش گاز است، یادآور شد: این گاز به طور عمده به عنوان یک خوراک جانبی، ماده شیمیایی حد واسط و یا حتی به عنوان یک ماده شیمیایی خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد وهمچنین در سراسر دنیا، طراحی وسایل نقلیه‌ای که از هیدروژن به عنوان سوخت استفاده می‌کنند؛ مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است.

عضو هیات علمی دانشگاه کاشان تاکید کرد: کاهش هزینه (جهت تولید محصول)، افزایش سرعت (در فرآیند ذخیره هیدروژن) و کاهش آلودگی (حین تولید محصول با کارایی ذخیره هیدروژن به عنوان سوخت پاک) از ویژگی‌های بارز این فرآیند است.

دکتر صلواتی، ضمن اشاره به قابلیت تجاری سازی این طرح یادآور شد: هم‌اکنون طرح در مقیاس آزمایشگاهی انجام شده و برای دستیابی به تولید صنعتی، سرمایه‌گذاری بخش خصوصی لازم است.

او تصریح کرد: نتایج این کار تحقیقاتی که با همکاری وی به عنوان عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه کاشان، مریم سادات مرصعی و سحر زینت لو از دانشجویان این دانشگاه انجام شده، در Journal of Cleaner Production ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.