مردانی دشتی عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا در ابتدا با تاکید بر اینکه شستشوی دستان باعث قطع اولیه انتقال ویروس از فرد مبتلا به سایر افراد میشود گفت: استفاده از ماسک n ۹۵ میتواند از ذرات ریز جلوگیری کند لذا به کسانی که در معرض ابتلا به ویروس آنفولانزا هستند توصیه میکنیم تا واکس تزریق کنند.
او با اشاره به اینکه در ایران مشکل مقاومت به ویروس نداریم خاطرنشان کرد: آمارها زیر یک درصد را نشان میدهد یکی از کشورها در دنیا داروی آنفولانزا را به صورت بدون نسخه و آزاد در دسترس عموم مردم قرار داده است لذا مردم این کشور یعنی ژاپن بالاترین میزان مقاومت به دارو را پیدا کرده اند.
مردانی دشتی با اشاره به اینکه خیلی از همکارانم اعتقادی به زدن واکسن ندارند گفت: بنده و اعضای خانواده ام هر سال واکسن آنفولانزا را تزریق میکنیم لذا از روزی که اولین دوز واکسن به ایران وارد شد مرتب این واکسن را استفاده میکنم.
عضو کمیته کشوری آنفلوآنزا با اشاره به اینکه 'شستوشوی دست با آب معمولی به مدت ۳۰ ثانیه میتواند ویروس آنفولانزا را از بین ببرد افزود: توصیه میکنیم که افراد در طول روز مدام دستان خود را بشوند و واجدین شرایط میتوانند سالی یکبار واکسن تزریق کنند.
او گفت: گونههای ویروس ممکن است هر سال تغییر پیدا کند افراد در معرض خطر باید محافظت شوند و تا حد امکان از ورود به اماکنی که بیماری امکان انتشار آن وجود دارد جلوگیری کنند.
مردانی تصریح کرد: تشخیص سرما خوردگی از آنفلوآنزا کار سادهای نیست، اما انتقال آنفلوآنزا بسیار سریعتر از سرماخوردگی رخ میدهد و تنها با یک دست دادن ساده این ویروس به فرد دیگری انتقال پیدا میکند.
او با اشاره به اینکه مصرف خودسرانه آنتیبیوتیکها برای درمان آنفلوآنزا نه تنها کمکی به درمان این بیماری نمیکند بلکه ممکن است عوارض آن را تشدید کند خاطرنشان کرد: تزریق دگزامتازون در موارد ابتلا به آنفلوآنزا اصلا توصیه نمیشود، دگزامتازون باعث کاهش قوای سیستم ایمنی فرد میشود و وضعیت آنفلوآنزا را در بیمار وخیمتر کند، بنابراین توصیه میکنیم که افراد مبتلا به آنفلوآنزا حاد به هیچ عنوان به تزریق دگزا بهویژه به صورت خودسرانه اقدام نکنند.
عضو کمیته کشوری آنفولانزا عنوان کرد: همه افراد به ویژه افراد بالای ۶۵ سال و کودکان زیر ۶ سال مجاز به دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند و کسانی که بیماریهایی مانند پرفشاری خون، دیابت و به نوعی با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی سروکار دارند و زنان باردار بهتر است این واکسن را تزریق کنند.
او با تأکید بر لزوم پیشگیری و رعایت بهداشت گفت: افراد مبتلا از دست دادن، روبوسی کردن و حضور در جمع بپرهیزند، همچنین شستوشوی مداوم دستها بسیار مورد تأکید است، این موج حدود دو هفته دیگر ادامه دارد، اما بعد از دو هفته فروکش خواهد کرد.
حسین عرفانی رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: تب بالای ۳۸ درجه به همراه سرفه، سر درد و بدن درد شدید، از علائم ابتلا به آنفلوانزا است البته تشخیص دقیق آنفلوانزا فقط با آزمایش ترشحات گلو امکان پذیر است، هیچ متخصصی نمیتواند سرماخوردگی و آنفلوانزای خفیف را تشخیص دهد و باید از طریق آزمایش ترشحات گلو صورت بگیرد.
عرفانی ادامه داد: بر اساس برنامه مراقبت سازمان جهانی بهداشت، نیازی نیست که همه موارد آنفلوانزا تشخیص داده شود، از طریق پایگاه دیده ور نمونهها مورد آزمایش قرار میگیرد.
رئیس اداره مراقبت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: پایه اصلی کنترل این بیماری، شستشوی دستها است. گفته میشود که حداقل ظرف ۳۰ دقیقه این ویروس از طریق دستهای آلوده میتواند به فرد دیگری منتقل شود، آنفلوانزا در تمام طول سال اتفاق میافتد، اما در فصول سرد سال شرایط انتقال ویروس بیشتر فراهم میشود که با رعایت بهداشت فردی و عمومی، میتوان از انتقال این بیماری جلوگیری کرد.
رئیس اداره مراقبت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بیشتر کسانی که بر اثر بیماری آنفلوانزا فوت شدند بیماری زمینهای داشتند
ادامه داد: کودکان زیر ۵ سال، افراد سالمند بالای ۶۵ سال، خانمهای باردار، افرادی که چاقی مفرط دارند، کسانی که بیماری قلبی عروقی و بیماریهای مزمن ریوی، کبدی و کلیوی و دیابت و یا سرطانی دارند و کسانی که بیماریهای عفونی مانند HIV دارند؛ از جمله افرادی هستند که در معرض خطر بیشتری در مبتلا به بیماری آنفلوانزا قرار دارند.
عرفانی افزود: حدود ۹۸ درصد موارد آنفلوانزا، عفونت تنفسی ساده است و با استراحت در منزل و بدون نیاز به آنتی بیوتیک و بدون نیاز به مراجعه با پزشک، درمان شوند، این همه گیری از شهریور آغاز شد و تا هفته گذشته در کل کشور، ۳۷ مورد فوتی داشت و در هفته گذشته هم ۱۹ مورد به آن اضافه شد.
او اظهار داشت: این بیماری با توجه به اینکه واگیردار است به راحتی میتواند اشاعه یابد، لذا این بیماری در مقایسه با پارسال تغییر آن چنانی نداشته است و فعلاً قضاوت در این باره زود است، امسال هوا زودتر سرد شد از اواخر مهر شاهد شروع شیوع آنفلوانزا در کشور به تبعیت از دیگر کشورهای نیمکره شمالی بودیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در ارتباط زنده تلفنی گفت: استان مازندران هم مانند دیگر استانها به علت سرمای زودرس و موج جدیدی که امسال درباره آنفلوانزا داشتیم، این بیماری زودتر از سالهای گذشته آمده و تعدادی از مازندرانیها هم درگیر بیماریهای تنفسی از جمله آنفلوانزا بودند و هستند، امسال تعداد مبتلایان مازندرانی به بیماری حاد تنفسی در مقایسه با پارسال حدود ۲ تا ۳ برابر شده است که بخشی از آنها بیماران آنفلوانزایی هستند.
روحانی زاده با بیان اینکه بخش زیادی از آنها به صورت سرپایی و در منزل درمان میشوند و تعدادی از آنها هم به مراکز سرپایی و بستری مراجعه میکنند و امکانات بستری برای آنها فراهم است گفت: دارو به میزان کافی برای بیماران این بیماری در استان مازندران فراهم است، تاکید کرد: از این لحاظ مشکلی نداریم.
قلیان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم در ارتباط تلفنی با اشاره به اینکه اپیدمی بیماری آنفلوانزا در مشهد هم وجود دارد گفت: با وجود زائران فراوان در مشهد، جمعیت مبتلا در این شهر مشابه بقیه استانها است.
او با اشاره به اینکه در مشهد آموزشهای همگانی به صورت مداوم در برنامههای تلویزیون در حال انجام است افزود: با همکاری شهرداری مشهد و آستان قدس رضوی هم آموزشهایی برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزا در دست اجرا است.
چنگیز رئیس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه برنامه با بیان اینکه استان اصفهان هم مانند اکثر استانهای کشور درگیر همه گیری آنفلوانزاست گفت: بیمارستانها آمادگی کامل دارند و ۶ بیمارستان دولتی و بیمارستانهای سازمان تامین اجتماعی و برخی از بیمارستانهای خصوصی با آمادگی کامل برای پذیرش بیماران آنفلوانزا در خدمت مردم هستند لذا مشکلی از نظر کمبود تخت بیمارستان و مشکلی از نظر امکانات درمانی و تجهیزات نداریم.
او ادامه داد: کمتر از ۵ درصد بیمارانی که مبتلا به آنفلوانزا میشوند نیاز به درمان جدی دارند و بیش از ۹۵ درصد با مراقبت در منزل و استراحت و درمان غیر دارویی میتوانند بهبودی کامل یابند.
انتهای پیام/