او، گفت: فارغ از اینکه شیراز بتواند عنوان پایتختی کتاب را کسب کند یا نه؛ مهم این است که کتابخوانی در بین مردم توسعه یابد.
گشتاسبی راد با اشاره به سابقه این شهر در عرصه نویسندگی و کتابخوانی، بیان کرد: از زمان عضدالدوله دیلمی در بیش از یک هزار و ۱۰۰ سال پیش کتابخانه بزرگی ایجاد کرد و امروز، شاهد هستیم که فرهیختگان اهل کتاب در فارس همچنان به گسترش این امر فرهنگی اهتمام دارند.
معاون شهرداری شیراز، کتابخوانی را محور توسعه و نشانه توسعه یافتگی ملتها دانست و افزود: مردم در کشورهای توسعهیافته در همه حال، مشغول کتابخوانیاند و فرهنگ به همراه داشتن کتابهای جیبی رواج دارد.
گشتاسبی راد ادامه داد: امروز شاهد آن هستیم که نسل جدید با خواندن انواع کتابها اعم از کاغذی یا غیر آن، در این زمینه گامهایی برداشته است.
او، با اشاره به عصر انفجار اطلاعات، اضافه کرد: دسترسی به اطلاعات زمینه پرسشگری را در جوانان فراهم میکند و از این منظر هم، فرصت به شمار میرود و هم تهدید. دریافت اطلاعات فاقد ارزش تهدیدی برای دانش و آگاهی عمومی فرصت جهان اطلاعات محسوب میشود و در چنین شرایطی، اینکه چه کسی باید پاسخگوی پرسشهایی باشد که بعد از دسترسی به این شبکه اطلاعات رخ میدهد، همچنان مشخص نیست.
روحالله منوچهری مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس نیز در این مراسم، کار باغبانان و پاکبانان را ستود و زدودن گرد از رخسار شهر را با زدودن زنگار نادانی از روان، به یکدیگر شبیه دانست.
او، اظهار کرد: کتاب گنجینهای از دانش الهی و بشری است که نتیجه اندیشهورزی فرهیختگان است و میتواند درباره گذشته، حال و آینده مسائل روز راهگشا باشد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی فارس با اشاره به تعبیر رهبری که از کتاب با عنوان جویبار یاد کرده اند، گفت: کتاب همچون جویباری روان است که به اطراف نشاط میبخشد، اطلاعات عمومی را افزایش میدهد و باعث برنامهریزی در امور زندگی میشود.
در این مراسم تعدادی از پاکبانان به معرفی کتابهای دلخواه خود همچون، بخارای من،ایل من؛ بیشعوری؛ دیوان حافظ و راز پاکزیستن پرداختند.
با پیوستن پاکبانان به شبکه دوستدار کتاب، همه آنها میتوانند بهصورت رایگان به عضویت کتابخانههای عمومی در آیند.
پیش از این گروهها و اصناف مختلف نظیر سالمندان، آتشنشانان، دانشآموزان، نابینایان، نامهرسانان، رستورانها و کافهداران و دیگر گروهها نیز از طریق معاونت فرهنگی شهرداری به این شبکه پیوستهاند.
طرح انتخاب پایتخت کتاب ایران از سال ۱۳۹۳ آغاز شد و تا کنون چهار دوره متوالی آن برگزار شده است.
انتهای پیام/ت