سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

چرا کاهش قیمت مواد اولیه نفتی تاثیری بر نرخ روغن موتور، لاستیک و دیگر فرآورده‌ها ندارد؟

به محض اینکه قیمت نفت کاهش می‌یابد، قیمت دیگر محصولات وابسته به آن نیز روند نزولی خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بازار طلای سیاه در کشور با تلاطمات سخیف و گاه ناجوانمردانه ای همراه است. فروش های کم و بیش کشورها اگر با اندکی جا به جایی انجام شود؛ مشکلات متعددی از جمله افزایش نرخ گریبان گیرشان می شود. اما یکی از فواید و یا فرصت های کاهش میزان فروش نفت خام، افزایش تولیدات فرآورده های نفتی و پالایشگاهی است.

محصولاتی نظیر وکیوم باتوم، لوب کات که مواد اولیه تولید قیر و روغن موتور است، از زمره همین فرآورده هایی هستند که باید این روزها در قبال کاهش قیمت نفت و کاهش میزان فروش آن، افزایش تولید را تجربه و با افزایش تولید و عرضه در بازار نرخ آن شکسته و کاهشی می شد. این بین نیز عده ای معتفد بودند دلیل گرانی روغن موتورها کمبود میزان مواد اولیه از جمله لوب کات بوده است.

اما حال با افزایش میزان تولید این محصول، بازار هیچ واکنش کاهش قیمتی به خود ندیده است، البته این مصداق در سایر کالاها با مواد اولیه محصولات پالایشگاهی نیز دیده می شود به همین دلیل به سراغ مسئولان امر رفتیم تا دلیل این روند پر خلاء را جویا شویم؛

حمید حسینی سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مدتیست قیمت نفت کاهش پیدا کرده، اما این کاهش قیمت چشمگیر نبوده است. نفت تأثیر زیادی بر قیمت کالاها از جمله روغن، لاستیک و غیره ندارد و بیشتر قیمت فرآورده‌های نفتی تأثیرگذار است.

او ادامه داد: قیمت محصولات پایین دستی بر اساس قیمت فرآورده‌های نفتی تعیین می‌شود که اکنون بازار فرآورده‌های نفتی مناسب است و باعث می‌شود شاهد افزایش قیمت این دست از کالاها نباشیم. روابط تجاری ایران و چین اکنون در حال بهبودی است و این خوشبینی بوجود می‌آید که جنگ تعرفه‌ها حل شود.

حسینی ادامه داد: اکنون که آمریکا با موضع‌گیری که هونگ کونگ کرده است احتمال دارد آمریکا و چین نتوانند با یکدیگر بر سر تعرفه‌های اقتصادی به توافق برسند و باعث می‌شود چشم انداز رشد اقتصادی چین کاهش پیدا کند در نتیجه تقاضا برای نفت نیز کاهش پیدا می‌کند.

سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی بیان کرد: توافق پیش‌رو عامل تعیین کننده کاهش و افزایش قیمت نفت خواهد بود اکنون قیمت نفت را اوپک تعیین می کند و اوپک با مانور کاهش تولید توانسته‌اند کف قیمت نفت را نگه دارند و اکنون تأثیری در سقف قیمت نفت ندارد.

او گفت: اگر قیمت مواد اولیه محصول کم شود قیمت نهایی آن کاهش خواهد یافت به طور مثال در تولید روغن، لوب کات استفاده می‌شود که اگر قیمت آن کاهش یابد قیمت روغن نیز روندی نزولی خواهد داشت اما اگر در این بین قیمت مابقی محصولات مانند ورق و هزینه‌های جانبی آن کاهش نداشته باشد قیمت کالا شاهد افت زیادی نخواهد داشت چرا که عوامل زیادی از جمله حقوق و دستمزد، حمل و نقل و عوامل جانبی تأثیرگذار است.

حسینی با اشاره به اینکه مشکلی از لحاظ میزان عرضه وجود ندارد ادامه داد: جزو معدود کشور‌هایی هستیم که روغن پایه را تولید می‌کنیم که علاوه بر آن مازاد نیز داریم و آن را صادر می‌کنیم که درسال ۴۰۰ هزار تن روغن پایه را صادر می‌کنیم.

سخنگوی اتحادیه فرآورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی افزود: در نهایت قیمت فرآورده‌های نفتی بسته به قیمت جهانی نفت دارد اما ارتباط مستقیمی بین این ۲ وجود ندارد و اینگونه نیست که اگر قیمت نفت کاهش یابد بگوییم قیمت بنزین نیز به سرعت کاهش خواهد یافت.

او گفت: هم اکنون مدتی است قیمت گازوئیل از قیمت بنزین بیشتر است و دلیل آن نیز افزایش تقاضا برای این نوع سوخت است، اکنون قیمت هر بشکه بنزین A۹۵ سوپر  ۷۵ دلار و قیمت گازوئیل ۷۷ دلار است. عوامل زیادی از جمله عرضه و تقاضا در قیمت محصولات تأثیرگذار است.

نرخ ارز نیمایی تعیین کننده قیمت خوراک است

حمیدرضا خلیلی دبیر انجمن پالایشگاه‌های روغن سازی ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره کاهش قیمت نفت و اثرات آن در قیمت روغن، گفت: قیمت روغن تابع دو متغیر اصلی است، یکی قیمت مازوت ۱۸۰ خلیج فارس که به آن HSO ۱۸۰ میگویند، و نرخ ارز نیمایی تعیین کننده قیمت خوراک است.

او بیان کرد: هر کدام از موارد گفته شده تغییر کند، قیمت خوراک به صورت ماهیانه اعلام می‌شود، تغییر می‌کند که نرخ HSO ۱۸۰ را نشریه پلت اعلام می‌کند.

خلیلی گفت: اکنون این پلت حدود ۲۰۰ دلار است که در گذشته این عدد خیلی بیشتر بود در نتیجه باعث می‌شود قیمت خوراک کاهش پیدا کند. اکنون خوراک ما از ۵ هزار و ۴۰۰ تومان به ۲ هزار و ۷۰۰ تومان کاهش پیدا کرده است.

دبیر انجمن پالایشگاه‌های روغن سازی ایران  ادامه داد: نیمی از خوراک روغن‌سازی تبدیل به روغن شده که موجب کاهش قیمت این کالا شده و علاوه بر این نیمی دیگر از این خوراک که به محصولات دیگر تبدیل می‌شود افت قیمت داشته است.

او افزود: در نتیجه می‌توان گفت زمانی که قیمت خوراک کاهش می‌یابد قیمت محصول نیز روند نزولی خواهد داشت. اما باید به این نکته توجه داشت که قیمت خوراک تنها تعیین کننده قیمت محصولات نیست، چرا که برخی از این محصولات صادرات می‌شود که ارزآوری خوبی برای کشور دارد، اما اگر دچار افت قیمت شود این ارزآوری کم خواهد شد.

خلیلی با اشاره به افزایش قیمت بنزین و تأثیرات آن بر قیمت کالا گفت: به دلیل اینکه بنزین کالای مکمل ساخت روغن است، اما اکنون قیمت کالا‌ها هیچ افزایشی نداشته است علاوه بر این میزان تولید نه تنها کاهش داشته بلکه افزایش پیدا کرده است و نگرانی بابت کمبود این کالا وجود ندارد.

کاهش قیمت نفت و اثرات آن در قیمت لاستیک

سید محمد میر عابدینی دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ایران در گفت وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  درباره کاهش قیمت نفت و اثرات آن در قیمت لاستیک، گفت: هم اکنون با توجه به کاهش قیمت نفت، قیمت محصولات ممکن است کاهش داشته باشد اما زمانی این کاهش قیمت را مشاهده می کنیم که مدت زمانی بگذرد. با توجه به کاهش قیمت نفت در هفته گذشته پس از گذشت یک تا ۲  ماه کاهش قیمت محصولات دیگر را خواهیم دید.

او بیان کرد: به دلیل اینکه هر کارخانه ای برای تولید محصولات خود، حداقل تا ۲ ماه مواد اولیه را در کارخانه دارد از این رو این زمان باید سپری شود تا کاهش قیمت در بازار مشهود شود. قطعا پس از کاهش قیمت بنزین شاهد کاهش قیمت مابقی محصولات از جمله لاستیک خواهیم بود.

دبیر انجمن واردکنندگان لاستیک ایران معقتد است به دلیل اینکه رقابت جهانی بین عرضه کالا وجود دارد، به محض اینکه قیمت جهانی نفت کاهش یابد، قیمت دیگر محصولات نیز روند نزولی خواهند داشت.

انتهای پیام /

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۹
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۵۷ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
پتروشیمی ها ساختار پیچیده تری دارند یا پالایشگاه ها؟؟؟!!!
ناشناس
۱۳:۵۲ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
حالا به جان پتروشیمی افتادید.
ناشناس
۱۲:۵۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
چون فقط‌ افزایشش تاثیر‌داره که همه چی رو گرون کنن
وقتی هم قیمت میاد پایین نباید انتظار داشته باشیم بیاد پایین چون اقتصاد ما مریض هست
ناشناس
۱۲:۱۴ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
مسؤلان با اقتصاد دنیا قهر کردند .....رکود تورمی خنده دار و گریه دار ترین حرفهای مسؤلان است و اقتصاد ایران مریض ودر حال مرگ است
ناشناس
۱۲:۱۱ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
آخرش که چی؟! الان غیر لاستیک علت ارزون نشدن چی بود؟! لاستیک هم بشین تا ارزون شه!
هادی
۱۱:۵۴ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
چطور تا دلار یه تکونی به بالا می خوره تاثیرش رو همه چی آنیه ولی وقتی صحبت از کاهش قیمته تاثیرش رو سه ماه دیگه نشون میده؟؟؟
ا
۱۱:۵۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
عجب
ali
۱۰:۴۶ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
همین یکی دو سه سال پیش دلار لحظه ای بود .کالایی می خریدی هر لحظه فروشنده زنگ میزد و قیمت جدید کالا را میگرفت .دلار کمی ارزان شدو راکت شد قیمت کالا تغیری نکرد وارزون نشد ،مردم سوال کردند ،وزیر صمت تشریف اوردند صدا سیما،توضیح دادند .توضیحی به این منوال.ببینید به هر حال این بیچارها هم حق دارند، با دلار گرون خریده اند به هر حال نمی تونند ضرر بدند که مکه نه.؟؟؟ما مردم هم قانع شدیم و گفتیم راست میگه وا چرا خودمون متوجه نشدیم!!!اما وزیر صمت عزیز و خدمتگذار نفرمودند چرا انروز که دلار قیمتش بالا میرفت فروشنده بیچاره جنسی که یک تومن خریده بود به پنج تومن هم فروخت.باز ما اینرا متوجه نشده ایم انشالله یک مسئول دیگه تشریف بیارند اینرا به ما بفهمونند.
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
دو دوتا میشه......
شهروند
۱۰:۲۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
چون نظارت نیست
چون قانون ضعیف است
چون ناظر بی خیال است
باز هم بگویم یا کافیست
ناشناس
۱۰:۱۶ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
تو این کشور گرانی سودش میره تو جیب تولید کننده و دلال وارزون هم بشه همینطور ما در هر حال با گرونی مواجهیم .
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
گرون نخر
ناشناس
۱۰:۰۶ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
هر چهار ماه که روغن و... عوض می کنم قیمت افزایش پیدا کرده
ناشناس
۱۰:۰۵ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
به دلیل اینکه هر کارخانه ای برای تولید محصولات خود، حداقل تا ۲ ماه مواد اولیه را در کارخانه دارد از این رو این زمان باید سپری شود تا کاهش قیمت در بازار مشهود شود.
پس چطوره که تا قیمت نفت بالا میره فورا همه چی بالا میره؟ یعنی اون موقع مواد اولیه نداشت که بعد 2 ماه قیمت بالا بره و لی الان داره و بعد 2 ماه قیمت پایین میاد؟عجب استدلالی
ناشناس
۱۰:۰۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
هیچ نظارتی نیست چرا واقعا
ناشناس
۱۳:۵۶ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
چرا تو نظارتی نمیکنی
ناشناس
۰۹:۴۶ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
چرا کاهش قیمت مواد اولیه نفتی تاثیری بر نرخ روغن موتور، لاستیک و دیگر فرآورده‌ها ندارد؟ آقا اجازه !
ناشناس
۰۹:۲۴ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
چون اینجا ایرانه تاثیری نداره
ناشناس
۰۸:۳۵ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
احتمالاً به خاطر چسبندگی قیمته!!!!!!!!!!