به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین ، مرتضی جانی کارشناس برنامه مواد غذایی واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان البرز گفت: در نیمه اول سال ۹۷ حدود ۳۰ درصد نانهای سُنّتی نمونه برداری شده در شهرستان، دارای نمک بیش از حد مجاز بودند.
جانی افزود: این میزان امسال ۱۳ و نیم درصد کاهش یافته است.
به گفته او، بررسیها نشان میدهد ۵۰ درصد نمک مصرفی ایرانیها از طریق نانهای سُنّتی تامین میشود، از این رو لازم است شیوه پخت نانهای سُنّتی اصلاح شود.
کارشناس برنامه مواد غذایی واحد بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان البرز گفت: حد مجاز مصرف نمک در فرآیند پخت نان سُنّتی، در سالهای ۱۳۶۵ تا ۱۳۹۵ که آرد مصرفی از گندم وارداتی و داخلی تولید میشد، حدود دو درصد وزنی بر مبنای ماده خشک تعیین شده بود.
جانی افزود: این میزان در آخرین اصلاحیه در سال ۱۳۹۵که آرد و نان فقط از گندم داخلی تامین میشود، به عدد یک درصد، یعنی نصف میزان قبلی کاهش یافته است.
نمک، عامل بروز و ابتلا به برخی بیماریهای غیرواگیر از جمله فشار خون بالاست که خود، منجر به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
انتهای پیام/ک