امیر آرمین سازگار، فلوشیپ جراحی پلاستیک صورت و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: نازیبایی در هر جامعهای مورد ایراد است که این نازیبایی میتواند، ذاتی یا بر اثر جراحی اتفاق افتاده باشد.
وی با اشاره به میزان زیادی از شکایات از پزشکان به دنبال جراحیهای صورت، افزود: گاهی اوقات تکرار عمل جراحی اجتناب ناپذیر است و میبایست بیمار به خاطر شرایطی که دارد، مجدد تحت عمل جراحی قرار بگیرد.
سازگار ادامه داد: اما، موارد متعددی از جراحیهای بی مورد داریم که میخواهند ایرادهای کوچک را بهتر کنند که بدتر میشود و این یک فاجعه است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، در واکنش به آمار بالای جراحی زیبایی بینی در کشور، گفت: در مورد زندگی شخصی افراد نمیتوان قانونی را وضع کرد. سطح فرهنگ جامعه ما نسبت به کشورهای همسایه و منطقه بسیار بالاتر است و در حال حاضر، توریست درمانی در ایران یک قدرت تلقی میشود.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک صورت، تاکید کرد: برای انجام یک عمل زیبایی بینی میبایست به سه نکته توجه داشت. نخست، انتخاب بیمار است که باید توسط پزشک متخصص صورت بگیرد و اینگونه نباشد هر کسی که تمایل به جراحی دارد، حتما عمل شود. دوم، اینکه جراحی هم حدی دارد و برای بهتر شدن است نه ایده آل شدن فرد.
سازگار افزود: نکته سوم، این است که باید بدانیم جراحیهای بی مورد هیچ کمکی به زیباتر شدن نمیکند و باید این قبیل جراحیهای مجدد با تحقیق انجام شود.
در همین حال، سید علی رضا مصباحی، فوق تخصص جراحی پلاستیک صورت، اظهار داشت: آمار بالای جراحی زیبایی بینی نمیتواند امتیاز منفی تلقی شود. اگر نیاز به عمل وجود دارد، این ایراد نیست بلکه انتخاب بیمار باید درست صورت بگیرد.
وی افزود: انسان سالم، یعنی اینکه سلامت جسم و روح هر دو با هم وجود داشته باشد. زیبایی و زیبایی شناسی بسیار مهم است و قطعا بینی هم از این قاعده مستثنی نیست. اما، یک سری قانونهای علمی بر آن حاکم است که باید رعایت شود.
مصباحی اظهار داشت: در حوزه زیبایی، بیمار نظر نمیدهد که چه فرم بینی داشته باشد. بلکه این پزشک مجرب و صلاحیت دار است که باید به بیمار بگوید و تشخیص دهد بینی او چگونه باید عمل شود.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک صورت، با اشاره به تقاضاها و خواستههای بعضا غیر معقول برخی بیماران برای جراحی زیبایی بینی، افزود: یکی از مشکلات ما و تفکر غلط در جامعه این است که دخترها و پسرها فکر میکنند هر چقدر بینی آنها کوچک تر، قوس بیشتر و نوک بالاتر داشته باشد، قشنگتر میشوند. در حالی که اصلا این طور نیست. از نظر علم زیبایی، بینی و صورتی زیبا است که تناسبها در آن رعایت شده باشد. یعنی، به سلامت بینی آسیب نزند.
وی ادامه داد: بینی را تا حدی میتوان کوچک کرد، اما مسئله مهم این است که در این عمل، برای بیمار عارضه ایجاد نشود. یعنی غضروف و پوست بینی از بین نرود و همچنین وضعیت تنفسی بیمار نیز دچار مشکل و اختلال نشود.
مصباحی با عنوان این مطلب که بالا بودن آمار جراحی زیبایی بینی اشکال تلقی نمیشود، گفت: باید به این نکته توجه داشت که چه تعداد از این جراحیها درست انجام میشود و انتخاب بیماران تا چه اندازه، صحیح و علمی است. این وظیفه پزشک است که با توجه به تبحر و صلاحیتی که دارد، نسبت به انجام یک جراحی درست و علمی، اقدام کند.
وی افزود: بیمار باید بداند که اگر فرم بینی او تغییر کرد، دیگر نمیتوان آن را اصلاح کرد و قابل درمان نخواهد بود. روز به روز جراحانی که بر اساس اصول علمی، کار زیبایی بینی را انجام میدهند، در حال افزایش است. اما، باید بگویم که هنوز با استانداردهای جهانی فاصله داریم و این مسئله متوجه بیمار و پزشک است.
این فوق تخصص جراحی پلاستیک صورت، گفت: از دست رفتن زیبایی و عملکرد بینی، دو عارضه مهم جراحیهای زیبایی بینی به روش غیر علمی و نادرست است.
منبع: مهر
انتهای پیام/