به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، سرهنگ کاووس محمدی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس با بیان اینکه رانندگی در حالت مستی ممنوع و جرم است، اظهار کرد: الکل و مواد مخدر توانایی راننده را در هنگام رانندگی کم و قدرت هماهنگی و تصمیم گیری را کاهش میدهند.
او با اشاره به اینکه در بیشتر کشورهای دنیا سختگیرانهترین جریمهها در قوانین راهنمایی و رانندگی برای رانندگی در شرایط نامتعادل است، تصریح کرد: جریمه رانندگی در حالت مستی، ۴۰۰ هزار تومان یعنی بیشترین مبلغ برای یک تخلف رانندگی در قانون کشور ما است.
این مقام انتظامی با تاکید بر اینکه مصرف الکل از عوامل موثر در تصادفات محسوب میشود، اضافه کرد: استفاده از مشروبات الکلی و روان گردانها، خطر ریسک پذیری وقوع تصادف را افزایش میدهد و در این شرایط اعتماد به نفس کاذبی به راننده دست میدهد.
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی فارس با بیان اینکه برابر ماده ۱۰ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی، در صورت مثبت بودن تست الکل راننده؛ پلیس با جدیت و بدون چشم پوشی با فرد متخلف برخورد میکند و علاوه بر جریمه قانونی، پروندهای مبنی بر رانندگی پرخطر و شرب خمر برای راننده تشکیل و به مراجع قضایی معرفی میشود.
او اظهار کرد: علاوه بر این، گواهینامه راننده به مدت ۶ ماه ضبط و برابر ماده ۷ قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی برای خودروهای عمومی و سنگین ۲۰ نمره منفی و برای سواری شخصی ۱۰ نمره منفی تعلق میگیرد.
سرهنگ محمدی با بیان اینکه به استناد ماده ۷۱۸ قانون مجازات اسلامی، در صورتی که راننده در هنگام رانندگی مست باشد به بیش از دو سوم حداکثر مجازات محکوم خواهد شد، تصریح کرد: مثبت بودن استفاده از الکل بوسیله راننده از عوامل مشدده جرم محسوب میشود و دادگاه علاوه بر مجازات فوق، مرتکب را به یک تا ۵ سال از رانندگی محروم خواهد کرد؛ چرا که مستی در هنگام رانندگی در عین حال که یک تخلف محسوب میشود از دیدگاه قانون مجازات اسلامی نیز جرم است.
او افزود: نظارت نکردن والدین بر رفتار فرزندان و معاشرت با دوستان بزهکار، از عوامل مهم گرایش به مصرف مشروبات الکلی است که مصرف آن بسیار زیان بار بوده و در بسیاری از موارد باعث مرگ و آسیبهای جبران ناپذیر به افراد میشود.
انتهای پیام/