در واقع این وقایع طرح جدید غرب را آشکار ساخته است. آمریکا و اروپا به این بهانه که گروه ”یپگ“ (یگانهای مدافع خلق) با داعش مبارزه میکند، مایل نیست یپگ را «گروه تروریستی» اعلام کند. اگر این گروه در اسناد ناتو به عنوان گروه تروریستی توصیف شود، این موضوع پیامدهای حقوقی و سیاسی خواهد داشت. این مسئله موجب نگرانی کشورهای مذکور شده است. ترکیه در واکنش به این اقدام آمریکا، طرحی را که روسیه به عنوان تهدید معرفی و به منظور دفاع از کشورهای منطقه بالتیک و لهستان تهیه شده است، وتو کرد.
روزنامه ترکیه میافزاید: درک این موضوع که آمریکا، فرانسه و آلمان مایل نیستند از یپگ به عنوان تهدید تروریستی نام برده شود، بسیار دشوار است. زیرا چنین چیزی به مفهوم نادیده انگاشتن ترکیه و مخاطب قرار دادن این گروه تروریستی و حتی قرار دادن آن در جایگاه یک دولت است.
مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز پنجشنبه در اینباره هشدار داد که ناتو باید به نگرانیهای همه متحدانش توجه کند. اگر برخی کشورها به این موضوع اعتراض کنند این بار اتحاد در درون ناتو مفهومی نخواهد داشت. وی این موضوع را نیز گوشزد کرد که تصمیمات در ناتو با اتفاق آرا گرفته میشود. وی تاکید کرد که ترکیه مخالف طرح دفاع ناتو از کشورهای بالتیک نیست، اما آنچه که برای این کشورها میخواهد باید برای ترکیه نیز بخواهد.
بیشتر بخوانید:
اردوغان: مکرون ابتدا باید مرگ مغزی خود را کنترل کند
بر اساس خبری که بخش ترکی بیبیسی به نقل از منابع دیپلماتیک منتشر کرد، دبیرکل ناتو برای جلوگیری از تشدید مسئله و حل آن پیش از اجلاس سران ناتو وارد عمل شده است و تلاش میکند ترکیه و ۸ کشور معترض به ویژه آمریکا را در خصوص طرح دفاعی که برای ترکیه تهیه شده است، به توافق برسند. ینس استولتنبرگ ۲۷ نوامبر در سخنانی با تاکید بر اینکه این مسئله داخلی ناتو است، گفت: ما هم طرحهایی برای دفاع از همه متحدانمان داریم و هم قابلیت آن را داریم. گفته میشود، دبیر کل ناتو مصمم است تا پیش از برگزاری اجلاس لندن این مسئله را حل کند.
روزنامه ترکیه در ادامه این مطلب مینویسد: با توجه به خبرها، علت دیگر بروز مسائلی میان ترکیه و ناتو، موضوع سامانههای اس ۴۰۰ است. ترکیه این سامانهها را امتحان میکند و گویا این اقدام ترکیه موجب برخی پرسشها در ناتو شده است. این در حالی است که اگر ناتو گروه یپگ را «گروه تروریستی» اعلام کند، مسئله حل خواهد شد.
ناتو به صورت آشکار این گروه را از اقدامات تروریستی تبرئه میکند و آن را دوست خود محسوب میکند. ناتو خواستار آن است که ترکیه نیز این را بپذیرد. حتی اگر ترکیه سامانههای اس ۴۰۰ را خریداری نمیکرد، آمریکا همین موضع را در خصوص یپگ اتخاذ میکرد. بی تردید حتی اگر ترکیه از خرید سامانههای اس ۴۰۰ منصرف شود، آمریکا و غرب این گروه را گروه تروریستی اعلام نخواهند کرد.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، چندی پیش گفته بود ناتو دچار مرگ مغزی شده است. به نظر میرسد غرب نیز از ناتو قطع امید کرده است. صدر اعظم آلمان به تازگی با تاکید بر اهمیت ترکیه برای ناتو، گفته است ترکیه به عنوان عضو ناتو به حاشیه رانده شده است و آمریکا نیز زمانی که مسائل منطقه پیچیدهتر میشود از پذیرش مسئولیت خودداری میکند. وی تاکید کرد به رغم همه اختلاف نظرها کشورش از عضویت ترکیه در ناتو حمایت میکند. مرکل تاکید کرد، ترکیه باید عضو ناتو باقی بماند. این کشور برای ناتو دارای اهمیت راهبردی است. در واقع نگاه مرکل به روسیه با دیدگاه دیگر کشورهای غربی متفاوت است. وی اهمیت ترکیه برای ناتو را نیز درک میکند.
روزنامه ترکیه در انتهای این مطلب مینویسد: به نظر میرسد اختلاف نظرهای ترکیه و ناتو بر سر مسئله یپگ و سامانههای اس ۴۰۰ تشدید خواهد شد. اگر هدف بیرون راندن ترکیه از ناتو باشد، کشورهای غربی بازنده خواهند بود. اگر غرب ترکیه را از دست بدهد امنیتش با خطر مواجه خواهد شد و تانکهای روسیه بار دیگر مانند وقایع سال ۱۹۵۶ میلادی کشورهای پیمان سابق ورشو را تهدید خواهد کرد. احتمال نمیرود آمریکا حاضر به پذیرش چنین خطری باشد.
انتهای پیام/
تموم شد دیگه
بلوچ و سیستانیا و اهوازیا
کسی بفکر ما نیس قبلا نبودن الانم نیستن خودمونوهم بکشیم ن ادمین جواب مارو میده ن پیگیر اینترنت ما میشن
با احترام به دغدغه شما به عرض میرسانیم وظیفه سرویس بینالملل انتشار اخبار و وقایع جهانی است. همکاران ما در دیگر سرویسهای باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر مشکلات شما هستند.