او افزود: هشدارهایی که دلسوزان نظام میدادند و از مذاکره کنندگان میخواستند که با دقت بیشتری مذاکرات را پیش ببرند ناشی از همین مشهود بودن انواعی از فریبکاری و بی تعهدی غربیها بود که بخشی از آن ریشه در تجربه قبلی جمهوری اسلامی در تعامل با کشورهای اروپا و آمریکا داشت.
مقتدایی تصریح کرد: آنچه که امروز از سوی فرانسه به عنوان تهدید برای بازگشت به قبل از برجام مطرح میشود، چیز جدیدی نیست، بلکه آخرین تیر در ترکش غربی هاست، اظهارات اخیر مقامات فرانسوی نشان میدهد که دست اروپا خالی است و این اتحادیه لبه دیگر قیچی آمریکا در برابر ایران است، در نتیجه رئیس جمهور کشورمان باید با قاطعیت جواب فرانسه را بدهد.
کارشناس مسائل بین الملل گفت: به نظر میرسد که کوتاه آمدن جمهوری اسلامی ایران کم بودن فشاری که گامهای چندگانه ایران در برابر نقض برجام داشت و ناکافی بودن اقدامات کشور ما سبب شده تا کشورهایی نظیر فرانسه و اتحادیه اروپا حساسیت ایران در برابر نقض برجام را به نحو شایسته درک نکند.
او افزود: اکنون با توجه به اینکه در فصل بودجه و ارائه آن به مجلس شورای اسلامی قرار دارذیم، ه نظر میرسد که دولت باید از یک سو مفاهیم اقتصاد مقاومتی را محقق، معرفی و تقدیم مجلس کند، از سوی دیگر سایر ارکان نظام نظیر مجلس شورای اسلامی باید با توجه و تاکید ویژه بر مقابله با دشمن و تاب اوری داخلی و اقتصاد مقاومتی به گونهای برنامه ریزی کنند تا دولتهای غربی از اینکه تیر آنها به هدف خواهد خورد نا امید شوند و از سوی دیگر در بالاترین سطح در دو بعد گفتاری و اعمالی باید پاسخ فرانسه که میتواند نشانهای از اقدامات هماهنگ اروپا در آینده باشد، داده شود.
بیشتر بخوانید:فرانسه و انگلیس درپی سرپوش نهادن بر مشکلات داخلی خود هستند
ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه روز چهارشنبه با اشاره به احتمال اعمال مکانیسم ماشه علیه ایران گفت: ایران هر دو ماه یکبار یک شکاف جدید ایجاد میکند و اوضاع به جایی رسیده است که من به صراحت میتوانم بگویم که ما به فعالسازی مکانیسم ماشه تحریمهای اقتصادی فکر میکنیم.
مکانیسم ماشه یا سازوکار رسیدگی به اختلاف در برجام که در توافق هستهای گنجانده شده است تاکید دارد اگر ایران از برجام سرپیچی کرد، تحریمهایی بینالمللی که با برجام، برچیدهشده، دوباره بازگردانده میشوند.
انتهای پیام/