وی افزود: با توجه به قیمت مرغ زنده، فروش مرغ گرم با نرخ بالای ۱۳ هزار تومان اجحاف در حق مصرفکننده است.
چهارآیین متوسط قیمت جوجه یک روزه ۳ هزار و ۶۰۰ تا ۳ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: باتوجه به تقاضای مرغداران پیشبینی میشود که قیمت جوجه در هفته آینده روند نزولی به خود بگیرد.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره آخرین تحولات بازار نهادههای دامی بیان کرد: هماکنون در بحث کنجاله سویا مشکلی وجود ندارد و همواره این نهاده با نرخ مصوب در بازار عرضه میشود.
وی قیمت کنونی هر کیلو کنجاله سویا را ۲ هزار و ۳۵۰ تا ۲ هزار و ۴۰۰ تومان اعلام کرد و گفت: پشتیبانی امور دام قیمت مصوب کنجاله سویا را از ۲ هزار و ۷۰۰ تومان به ۲ هزار و ۵۰۰ تومان کاهش داده است.
چهارآیین نرخ فعلی هر کیلو ذرت را در بازار آزاد را یک هزار و ۷۰۰ تا یک هزار و ۷۵۰ تومان اعلام کرد و گفت: هماکنون هر کیلو ذرت در بندر امام یک هزار و ۴۵۰ تومان و از سوی پشتیبانی امور دام با نرخ یک هزار و ۶۰۰ تومان عرضه میشود.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی درباره آخرین وضعیت جوجهریزی در آذر، گفت: برآوردها حاکی از آن است که در آذر ۱۰۷ تا ۱۰۸ میلیون قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغداری صورت گیرد که باتوجه به مصرف ماهانه کمبودی در عرضه وجود ندارد.
او با اشاره به اینکه خبری از صادرات رسمی مرغ به بازارهای هدف نیست، بیان کرد: با توجه به تصمیمات خلقالساعه مسئولان ذیربط مبنی بر ممنوعیتهای یکباره و افزایش تعرفهها، بازارهای هدف را از دست دادهایم و به همین خاطر با ظرفیت خالی واحدهای مرغداری در تولید روبرو هستیم.
عضو هیئت مدیره کانون سراسری مرغداران گوشتی با انتقاد از تصمیمات ناگهانی دولت پیرامون صادرات مرغ اظهار کرد: از سال گذشته تاکنون، صادرات مرغ به سبب صدور بخشنامهها و تصمیمات ناگهانی دولت، یک خط در میان ممنوع و آزاد بوده است که این امر پیام ناامیدکنندهای برای تجار بازارهای هدف در بر دارد به طوریکه آنها ترجیح میدهند به سراغ دیگر کشورها همچون ترکیه روند که صادرکنندگانشان به تعهدات خود پایبند هستند و در نهایت این تصمیمات یکباره همانند افزایش ناگهانی قیمت بنزین در پی تصمیمات غیرکارشناسی مسئولان موجب شده تا صادرات رونق چندانی به سبب عدم اعتماد طرفهای خارجی به تجار ایرانی نداشته باشد.
حجت با تاکید بر آزادسازی قیمت در بازارهای رقابتی بیان کرد: براساس تجربه سنوات گذشته، دخالت دولت در بازارهای رقابتی منجر به برهم زدن تعادل بازار میشود که این امر زیان تولیدکننده و مصرف کننده را در بردارد و بخش خصوصی معتقد است به سبب تعداد بالای تولیدکنندگان، قیمت مرغ بر مبنای عرضه و تقاضا باید در بازار تعیین شود.
این مقام مسئول متوسط قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه را ۳ هزار تومان اعلام کرد و افزود: قیمت فعلی با هفته گذشته نوسان چندانی نداشته است.
او مجموع جوجه ریزی واحدهای مرغداری در ماه گذشته را حدود ۱۱۴ میلیون قطعه اعلام کرد و گفت: با توجه به نیاز ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه برحسب مصرف سرانه ۲۸ کیلوگرم و متوسط وزن ۲.۷۰۰ تا ۲.۸۰۰، کمبودی در عرضه وجود ندارد.
چهارآیین درباره آخرین وضعیت شیوع بیماری نیوکاسل در واحدهای مرغداری بیان کرد: اگرچه شیوع بیماری نیوکاسل، تلفات مرغ در واحدهای مرغداری را به سبب عدم تامین به موقع واکسن و خرید از سوی برخی مرغداران به سبب بالا بودن قیمت به همراه داشته که به سبب بالا بودن میزان جوجه ریزی بیش از نیاز کشور، تلفات ناشی از شیوع این بیماری تاثیر چندانی بر بازار مرغ ندارد.
این مقام مسئول درباره اینکه آیا خرید تضمینی مرغ از سوی پشتیبانی امور دام تأثیری در تعادل بازار دارد، بیان کرد: بنابر ماده ۵ و ۶ اساسنامه شرکت پشتیبانی امور دام موظف است مرغ زنده را به طور مستقیم از مرغداران مطابق با نرخ روز بازار خریداری کنند و خود اقدام به کشتار و انجماد آن نمایند این در حالی است که پشتیبانی از کشتارگاهها اقدام به خرید میکند که این امر به معنای حمایت از کشتارگاهها است.
وی ادامه داد: باتوجه به هزینههای انجماد، خرید مرغ با نرخ ۱۳ هزار تومان از مرغداران صرفه اقتصادی ندارد، از اینرو انتظار میرود پشتیبانی امور دام هر کیلو شیرینگ پک شده را با نرخ ۱۴ هزار تومان خریداری کند تا مرغداران نسبت به تحویل مرغ تولیدی خود به پشتیبانی امور دام رغبت کنند.
چهارآیین در پایان تصریح کرد: با توجه به فروش مرغ کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار و گرفتاریهای متعدد تولیدکنندگان انتظار میرود که پشتیبانی امور دام حمایت جدی از تولیدکنندگان داشته باشد، در غیر این صورت پشتیبانی هیچگاه به وظایف خود مبنی بر حمایت از تولیدکنندگان عمل نکرده است.
انتهای پیام/