در استاندارد ملی ایران کالیبراسیون یعنی مقایسه یک دستگاه اندازه گیری با یک استاندارد و تعیین میزان خطای این وسیله نسبت به آن و در صورت لزوم تنظیم دستگاه در مقایسه با استانداردهای مربوطه؛ به زبان ساده کالیبراسیون اندازه گیری و صحت وسیله اندازه گیری در مطابقت با مرجع تایید شده است.
او اضافه کرد: هدف کالیبراسیون، توزین دقیق است و این آزمونها به صورت دورهای و مستمر انجام میشود.
مدیرکل استاندارد استان همدان ادامه داد: مراکزی مانند میادین تره بار، صنف زرگرها و خواروبار فروشان که فراوانی ارائه خدمات بیشتری دارند، در اولویت پایش و ارزیابی هستند.
مددی افزود: فرآیند سنجش و آزمون دستگاههای توزین سبک و سنگین از سوی آزمایشگاههای سیار وابسته به سازمان استاندارد انجام و در صورت شناسایی نقص و مشکل، دستگاه به صورت موقت تا برطرف شدن ایرادهای اعلام شده از چرخه ارائه خدمات خارج میشود.
او گفت: چنانچه صاحبان دستگاههای توزین نسبت به اصلاح و برطرف کردن خطاهای وارده اقدام نکنند، برابر مقررات اعمال قانون میشوند.
مدیرکل استاندارد همدان با اشاره به اینکه به روی دستگاههای توزین پس از کالیبراسیون برچسبی حاوی نام وسیله، شماره شناسایی، تاریخ و انقضای آزمون و علامت استاندارد درج میشود، از شهروندان خواست برای حفظ حقوق خود و اطمینان از صحت عملکرد وسایل توزین به وجود این برچسب توجه کنند.
مددی تاکید کرد: برخی از این دستگاهها به صورت قاچاق و خارج از مجاری قانونی وارد بازار میشوند که استاندارد در این باره هم وظایف سنگینی به عهده دارد.
نظارت بر اوزان و مقیاسها یکی از وظایف سازمان ملی استاندارد است و براساس آخرین اعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان ۱۰هزار و ۴۲۴ دستگاه توزین در واحدهای صنفی استان موجود است.
انتهای پیام/ب