سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از دستاورد‌های بومی پهپادی/ ۲۲

سفره ماهی؛ اولین پهپاد دلتای بومی با قابلیت بمباران هوایی + تصاویر

فناوری پهپاد‌ها به قدری گسترش یافته که به طور گسترده در زمینه‌های گوناگون به کار گرفته می‌شوند.

به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پرنده هدایت‌پذیر از دور (پَهپاد) که به آن هواپیمای بدون سرنشین نیز می‌گویند؛ امروزه به قدری گسترش یافته‌اند که به طور گسترده در زمینه‌های مخابرات، ناوبری جهانی، تحقیقات هواشناسی، جغرافیایی و جاسوسی به کار گرفته می‌شوند.

در حال حاضر ۳۲ کشور در حال ساخت و گسترش ۲۵۰ مدل پهپاد‌های اکتشافی هستند.

پهپاد‌ها انواع مختلفی دارند که عبارتند از پهپاد‌های بسیار کوچک که حتی در حد چند گرم وزن دارند MAV، پهپاد‌های مkنیاتوری که کمتر از ۲۵ کیلوگرم وزن دارند و پهپاد‌های سنگین، البته این سه نوع در دو دسته کلی بال متحرک و بال ثابت تقسیم‌بندی می‌شوند.

کاربرد‌های گوناگون هم از دیگر شاخصه‌های تقسیم بندی پهپاد‌ها هستند که پهپاد‌های نظامی با امکان حمله به اهداف زمینی یا هوایی، پهپاد‌های تجسسی و جاسوسی، پهپاد‌های پشتیبانی و لجستیکی، پهپاد‌های غیرنظامی و تجاری چهار شاخه اصلی در این تقسیم بندی به شمار می‌رود.

نخستین بار که از این محصول استراتژیک در جهان استفاده شد به سال ۱۸۴۹ میلادی در اتریش باز می‌گردد که به مرور و با گذشت زمان به تدریج پیشرفت کرده و به نقطه کنونی رسیده است.

ساخت پهپاد در ایران

ایده ساخت پهپاد در کشورمان به سال‌های پیش از انقلاب بازمی‌گردد، اما ایده با وقوع انقلاب اسلامی به اجرا نزدیک و نزدیک‌تر شد، نیرو‌های مسلح در سال‌های اول انقلاب قصد داشتند پهپاد شناسایی صدف را تولید کنند، اما به نتیجه نرسید تا این که خبر رسید جوانان انقلابی در جهاد دانشگاهی اصفهان کار را برای ساخت یک پهپاد شناسایی را آغاز کردند.

این موضوع موجب شد تا در سال ۱۳۶۴ فرماندهان سپاه هم وارد کار شوند و با همکاری این جوانان اولین پهپاد ایرانی با نام تلاش ساخته شد و در نتیجه آن گردان رعد سپاه پاسداران در جبهه‌ها برای عملیات‌های شناسایی کار خود را آغاز کرد. تلاش، پهپادی ساده با سرعت ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت بود که با رادیو کنترل هدایت می‌شد و با کار مداوم بعد از مدتی تلاش ۲ هم با سرعت ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت، شعاع عملیاتی ۵ کیلومتر، سقف پروازی ۲۷۰۰ متر و مداومت پروازی ۴۵ دقیقه ساخته شد.

ایده طراحی و ساخت تلاش منجر شد تا در بازه زمانی بسیار کوتاه پهپاد مهاجر ساخته شود و این عامل به تشکیل صنایع هوایی قدس در سپاه منجر شد که در سال‌های بعد شد مرکزی برای ساخت پهپاد‌های پیشرفته در کشورمان. البته صنایع هواپیماسازی ایران (هسا) هم بعد‌ها به سوی ساخت پهپاد‌ها رفت و روند توسعه‌ای را در پیش گرفت.

رزمایش اخیر پهپادی سپاه هم سال گذشته با نام «الی بیت المقدس ۱» با حضور پهپاد‌های تهاجمی - رزمی در منطقه عمومی هرمزگان و خلیج فارس با حضور جمعی از فرماندهان عالی رتبه سپاه اجرا و مجموعه متنوعی از پهپاد‌های نیروی هوافضای سپاه در این رزمایش شرکت داشتند.

این رزمایش تنها گوشه‌ای از توان و قدرت پهپادی سپاه بود که همه رسانه‌های جهان از آن با عنوان قدرت پهپادی سپاه یاد کردند. در جریان برگزاری این رزمایش شرکت همزمان ۵۰ فروند پهپاد تهاجمی ۱۷۰ RQ ایرانی همراه با تعدادی دیگر از پهپاد‌های تهاجمی و رزمی برای نخستین بار در منطقه بود که به طور همزمان عملیات تهاجمی انجام دادند.

این رزمایش و همچنین نمایشگاه شکار کرکس‌ها که در هفته دفاع مقدس سال جاری برگزارشد نیز بر اهمیت این موضوع تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان هم قصد دارد تا مجموعه گزارش‌هایی دستاورد‌های حوزه پهپادی کشور را که به صورت بومی طراحی و ساخته شده‌اند را بررسی و تحلیل کند.

ما در گزارش‌های قبلی از این مجموعه، پهپاد‌های شاهد ۱۲۹،  مهاجر ۱، سیمرغ،  مهاجر ۲، صاعقه، مهاجر ۳ و ۴ ، صادق، مهاجر ۶ و کرار، یسیر، حماسه، ابابیل، سریر ، ابابیل ۲، کمان ۱۲ ، کیان ، حازم، مهاجم ۹۲ و فرپاد را بررسی کردیم. در گزارش بیست و دوم پهپاد سفره‌ماهی را بررسی می‌کنیم که متن آن را در ادامه مطالعه می‌کنید.

سفره ماهی اولین تجربه ایران در ساخت پهپاد بال دلتا

یکی دیگر از پهپاد‌های جمهوری اسلامی ایران که در جهت تمرین نیرو‌های تازه‌کار و تست سامانه‌های پدافندی کشور ساخته شد سفره ماهی است، اما با یک ویژگی خاص، پهپاد سفره ماهی را می‌توان اولین تجربه نیروهای مسلح کشورمان در ساخت پرنده بدون سرنشین بال دلتا دانست.

پرنده‌های بال دلتا امروزه کاربرد فراوانی در صنعت نظامی دارند و تاکنون انواع جنگنده‌های با سرنشین مانند اف ۲۲، جی ۲۰، تی ۵۰ ساخته شده‌اند، اما در حوزه پرنده‌های بدون سرنشین فقط چند کشور دست به کار شدند و پیش نمونه‌هایی را تولید کردند که همگی ناموفق بودند تا این که متخصصان جوان ایران اسلامی پا به عرصه گذاشتند.

در حوزه پهپاد بال دلتا ابتدا نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران وارد میدان شد و در سال ۱۳۸۹ سفره ماهی را در رژه ۲۹ فروردین به نمایش درآورد، اما هیچ کس تصور این را هم نداشت که یک پهپاد ساده چنان پیش برود که روزی به عنوان بمب‌افکن مورد استفاده قرار گیرد.

پهپاد سفره ماهی به نحوی طراحی شده که بدنه مرکزی آن به خوبی با بال‌ها تلفیق شده و تداعی کننده پیکربندی‌های پیشرفته ترکیب بال و بدنه است، دو بخش امتداد یافته نوک بال که شبیه بالچه‌های نوک بال (Wing tip) هستند هم نقش پایدارساز عمودی را داشته و هم دارای عملگر کنترلی آیرودینامیکی بوده ضمن اینکه اثرات پسای القایی را نیز کاهش می‌دهند.

این پرنده بومی ایران که طولی در حدود ۱.۲ متر و دهانه بالی بالغ بر ۲.۲۲ متر دارد جهت پرواز از یک موتور احتراقی با ملخ پلاستیکی در جلوی بدنه بهره می‌برد، نمونه اولیه سفره ماهی بیشینه پروازی در حدود ۲ هزار متر، بردی نزدیک به ۱۵ کیلومتر، مداومت پروازی ۶۰ دقیقه‌ای و سرعتی نزدیک به ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت دارد.

نکته مهم درباره پرنده ایرانی این است که هنوز کار ارتقا بر روی این پهپاد ادامه دارد و با این که اطلاعات دقیقی از نمونه‌های پیشرفته آن در دست نیست، اما می‌توان از روی ماکت سفره ماهی که هر از چند گاهی در رژه نیرو‌های مسلح حضور دارد حدس زد که نمونه‌های پیشرفته این پهپاد تغییرات جدی به خود دیده است به نحوی که امروز دیگر خبری از ملخ در موتور این پرنده نیست و جای آن را موتور جت گرفته است.

ساخت چنین پرنده‌هایی در نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد که این روز‌ها ایران در لبه تکنولوژی ساخت پهپاد در دنیا قرار دارد و قادر است متناسب با هر تهدید تجهیزات مورد نیاز پاسخگویی آن را در انواع مختلف بسازد تا هیچ دشمنی فکر تجاوز به این سرزمین را در ذهن هم پرورش ندهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۸۱
در انتظار بررسی: ۸۳
مهدی
۱۱:۴۰ ۰۳ تير ۱۳۹۹
من که لذت میبرم از توانمندی نیروهای مسلح کشورمون
a.n
۰۸:۴۸ ۱۱ آذر ۱۳۹۸
اینگونه اخبارها موجب دلگرمی و خوشحالی و عزتمندی هر ایرانی وطن دوست و هر مسلمان واقعی در هر جای دنیاست، وبرای دشمنان ایران و اسلام موجب ترس و هراس و ناامیدی و در نهایت شکست می‌باشد ، انشاالله.
عباس
۰۶:۴۹ ۱۱ آذر ۱۳۹۸
سلام نت ما وصل شد
باتشکر از خبرنگاران جوان
یونس
۲۳:۵۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت استان س و ب یادتون نره
ناشناس
۲۳:۲۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
ایولا
ناشناس
۲۳:۲۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
زنده باد ایران و ایرانی باغیرت
به کوری چشم تمام دشمنان به خصوص وطن فروشان بی غیرت که بویی از ایرانی بودن نبردن
ناشناس
۲۲:۱۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
دمتون گرم. من دوست داشتم تو این جور کارها باشم ولی حیف سوادش رو ندارم. خدا خیرتون بده. ایول به شما.
ناشناس
۲۲:۱۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
فقط بمب اتمی
کیومرث
۲۱:۵۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام ضمن عرض تبریک به ملت ایران از کاش دولت تدبیر وامید بجای چشم دوختن به خارج به جوانان داخل تکیه وسرمایه گذاری میکرد تا صنعت وکسب وکار شکوفا میشد مثل بخش دفاعی با تشکر ازهمه زحمتکشان این مرز و بوم
محمد
۲۰:۰۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
پرایدافتخارهرایرانی
حمید
۱۹:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
خدا قوت بده به رزمنده هامون
ناشناس
۱۹:۱۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سپاه پهباد میسازه. سایپا عرابه مرگ اونم چی به نرخ جون میسازه. این دوتا زمین تا اسمون فرقشه. ایولااااااه سپاه
ناشناس
۱۸:۳۳ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
به یاری خداوندوهمت وزارت دفاع،ایران بایدکه بزرگترین ناوگان زیردریایی نظامی مرگبار ومهلک برای مقابله باتهدیدات درقاره ی آسیا واقیانوس هندوخلیج عدن روداشته باشه
ناشناس
۱۸:۳۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
به یاری خداوندوهمت وزارت دفاع ایران بایدبزرگترین ناوگان زیردریایی درقاره آسیاواقیانوس هندروداشته باشه
ناشناس
۱۸:۲۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
ی وقت نت مارو پیگیری نکنینا
عجب گیری افتادیم
حمید
۱۷:۵۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت سیستان وبلوچستان نصب کنید
حمید
۲۳:۳۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
پس با چی وصل شدی ؟
ناشناس
۱۷:۳۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت سیستان و بلوچستان قطعه ... چه گناهی کردیم همه جا وصله
ناشناس
۱۷:۳۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت سیستان و بلوچستان قطعه ... چه گناهی کردیم که اینجوری به شعورمون داره بی احترامی میشه همه جا وصله
ناشناس
۱۷:۰۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
چیشد اینترنت سیستان و بلوچستان؟؟!!
فهيم
۱۶:۵۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت مارو وصل کنين زودتر چرا هيچ خبري نيس ما تقصيرمون چيه اخه حتي وايفاهامونم قطه
بلووووووووووووووچ
بلوچستان بدون نت
ناشناس
۱۶:۵۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
لطف کنین یه خبر راجع نت استان سیستان و بلوچستان بزارین من اصفهانم و هنوز منتظریم نت این استان بزرگمونم وصل بشه با تشکر
آرش
۱۹:۳۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
دستت درد نکنه داداش به فکر ما هستی
Mahdi
۱۵:۴۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
كلا نت سيستان و بلوچستان رو فراموش كردين؟؟؟؟
اينجا جزو ايران نيست؟ ما تمام كارهاي علمي و مقاله و پايان نامه و هربرنامه اي ك داشتيم رو ببوسيم بذاريم كنار؟ من يك پزشك هستم و نياز دارم هرجايي ك هستم به نت دسترسي داشته باشم،، لطفا اگه قراره هيچوقت نت همراه در اين استان وصل نشه، بگيد تا يه فكري برداريم
ناشناس
۲۲:۰۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اگر من قطع است چطور پیام فرستادین
احمدی
۱۵:۴۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام. تورا خدا پیگیر این اینترنت سیستان و بلوچستان بشین ما چه گناهی داریم تو این استان کار میکنیم. از تمام کار و زندگی و دانشگاه افتادیم. مگه اینجا ادم زندگی نمیکنه.
احمدی
۱۵:۴۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام. تورا خدا پیگیر این اینترنت سیستان و بلوچستان بشین ما چه گناهی داریم تو این استان کار میکنیم. از تمام کار و زندگی و دانشگاه افتادیم. مگه اینجا ادم زندگی نمیکنه.
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
چرا اینترنت سیستان و بلوچستان وصل نمیشه؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
چرا نت سیستان و بلوچستان وصل نمیشه؟؟؟؟
ناشناس
۱۵:۲۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
لطفا جواب بده نت همراه سیستان و بلوچستان چی شد؟
ناشناس
۱۵:۱۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
ما دردمون كجا بگيم اخه اينترنت سيستان بلوچستان كي وصل ميشه لاقل يه خبري بذارين
ناشناس
۱۵:۴۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
شما فکر کنم مشکل اساسی داری چون هر جا ما میریم شما یه پیام درمورد نت گذاشتین. بسه دیگه .2ماهه متولد شدی؟
ناشناس
۱۶:۵۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اتفاقا تو مشکل اساسی داری من ک جمعه نتمون وصل شد ولی فکر کنم یادت رفته نت شهراتون قطع بود چقدر کامنت میزاشتین الان یکشنبس هنو نت سیستان بلوچستان وصل نشده
ناشناس
۱۶:۵۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نتت وصله دلت برای بقیه هموطنات نسوخته؟؟؟ نمیفهمی خیلیا زندگیشون وابسته به اینترنته ک هر یه دقیقه قطعش خسارت جبران ناپذیری داره براشون ؟؟؟ یا حتی اونی ک تفریحش چیزی جز نت نبوده؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۷:۴۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
واقعاکه..
این فرد رو هم میشه گفت هموطن!!؟؟
خودت یادت نیست زمانیکه نتتون قطع بود چه حالی داشتی
الان چون نت شما وصل شده، نباید حرفی از قطعیش اونم زمانی که کل استان ها وصله و فقط سیستان و بلوچستان قطعه، زده بشه
واقعا متاسفم که باید به شما بگم هموطن!!
ناشناس
۱۵:۱۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت همراه سیستان و بلوچستان هیچوقت وصل نخواهد شد؟
محمد313
۱۷:۳۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
خداروشوووووکر
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اينترنت سيستان بلوجستان كي وصل ميشه خيلي ك پيگير شهراي ديگه بودين اما ماه هيچ دلمون واقعن شكستسن يه خبر بذارين كي وصل ميشه اينقد چشم انتظار نباشيم مام ادميم مث خودتونيم
H
۱۵:۰۳ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت استان سیستان و بلوچستان کی وصل میشه ؟ خواهشا تایید کن این هزارمین کامنتی هست که میذارم
.....
۱۴:۵۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اخه ما دردمونو کجا بگیم
.....
۱۴:۵۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
دوستان عزیز شما که هی میگفتین پیگیر وصل شدن نت هستین چرا وقتی که به استان سیستان و بلوچستان رسید هیچی نگفتن .
ناشناس
۱۴:۵۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت س و ب چی شددددددد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
آرزو بهاری
۱۴:۵۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام وخسته نباشید خدمت شما ..واقعا باعث افتخار وسربلندی ماهستن ..خداحفظشون کنه
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت بلوچستان و سیستان
ناشناس
۱۴:۲۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت بلوچستان و سیستان رو وصل نمیکنین؟
ناشناس
۲۱:۵۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
منظور دوستمون سیستان و بلوچستانه!
ناشناس
۱۴:۱۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت
ناشناس
۱۴:۰۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت س و ب وصل کنید
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت سیستان وصل کنید
ناشناس
۱۳:۵۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت س و ب پیگیری کنید هنوز وصل نشده . بزنید بگید دکمه وصل اینترنت
ناشناس
۱۳:۴۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
طیب طیب الله احسنت بارک الله...
سلام
۱۳:۲۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت سیستان و بلوچستان فراموووووووش شد؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۳:۲۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
خودرو بسازید دیگه
فرشاد
۱۳:۰۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام اینترنت سیستان و بلوچستان فراموش شد؟ اخه همه جا میگن اینترنت وصل شد انگار نمیدونن ما اینترنت نداریم هنوز
Reza
۱۳:۰۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
لطفا پیگیر اینترنت مردم سیستان وبلوچستان باشید
ناشناس
۱۲:۵۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
چرا اینترنت سیستان بلوچستان رو وصل نمیکنید این مردم محروم مظلوم هیچ دلخوشی ندارن اون از صف های وحشتناک کپسول گاز این هم اینترنت ...هیچ دلخوشی نیست ن کار ن فضای سبز و مکان تفریحی و ... برای اینترنت هم باید محروم باشند؟!
ناشناس
۱۲:۵۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
وصل کنید اینترنت رو
ناشناس
۱۲:۵۳ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت رو وصل کنید
:/
۱۲:۴۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
ادمین لطفا پیگیر وضعیت اینترنت سیستان و بلوچستان هم باشید ممنون
ناشناس
۱۲:۳۴ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
گفتنی است؛ اینترنت هموطنان سیستان و بلوچستانی نیز به زودی متصل خواهد شد و اخبار آن متعاقباً اعلام می‌شود؛ لذا صبور باشید...............چقدر صبور باشیم.
ناشناس
۱۲:۰۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
خداقوت ان شاالله ايرانمون هميشه سربلند باشه
ولي توروخدا يکم بيشتر بفکر مردم باشين
بفکر نت ما بلوچا هم باشين
فهیمخ
۱۱:۵۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام تورو خدا یه خبری از نت سیستان وبلوچستان بذارید خب چرا تو بلاتکلیفی میذارن مردمو
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
فقط بمب اتمی
ناشناس
۱۱:۴۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت رو وصل کنید
ناشناس
۱۱:۱۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سیستان و بلوچستان نت همراهش قطعه هنوز پیگیری کنید
هلیا
۱۱:۱۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
اینترنت زاهدان چی شد همه بیخیال ما شدن ...واقعا که
ناشناس
۱۱:۰۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
نت سیستان و بلوچستان رو وصل کنید
علی
۱۱:۰۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
سلام خسته نباشین ، نت ما سیستان وبلوچستان هنوز قطعه دستمون بجایی بند نیست شما اگه کاری میتونین بکنین حداقل همین خبررسانیه،خیلی ممنون میشیم ازتون بخدا جونمون به لبمون رسیده دیگه
ناشناس
۱۰:۴۱ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
بنظر من به دو دلیل ایران از نظر نظامی بعد از انقلاب پیشرفت کرده:
اول اینکه صنایع نظامی دست یه عده خاص میباشد و بنظر میرسه انسان های پرکار و پرتلاشی هستند و سختگیری و وسواس خاصی در انتخاب این افراد هست
ناشناس
۱۰:۳۶ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
ای کاش یه مقدار از این توانمندیها در مسائل مربوط به مردم و جوانان مصرف بشه یعنی مردم هم لمس کنن رفاه و تکنولوژی و پیشرفت رو .
ناشناس
۱۰:۳۳ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
این همه چیزای پیچیده میسازیم ولی یه ماشین خوب نمیتونیم بسازیم
ناشناس
۱۰:۲۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
در مورد تکنولوژی ساخت پراید هم یه چند جمله ای بزارید
حمید
۱۰:۰۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
با سلام و خسته نباشید. دستتون درد نکنه . ایولا دارید ...
ناشناس
۰۹:۵۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
طراحی ؟
ناشناس
۰۹:۴۲ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
واقعا ایول داره...خدا قوت به سازندگان دمتون گرم باعث غرور ایران و ایرانی هستید
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
ایول!
علیرضا زارع
۰۹:۰۰ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
خدا قوت . کاشکی سپاه خودرو هم تولید می‌کرد .
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
کاش نصف غیرت شما را خودرو سازها داشتند .
ناشناس
۱۱:۴۷ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
24 میلیون به این طرز تفکر خودروسازها رای دادند؟؟
ناشناس
۰۸:۵۵ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
احسنت درودبه شرف پرسنل ارتش قهرمان جمهوری اسلامی ایران
ناشناس
۰۸:۳۸ ۱۰ آذر ۱۳۹۸
الهی شکر
خداقوت
کاش مثل شما در صنایع دیگرمون هم وجود داشتند.