سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه افزایش قیمت مسکن باعث حذف یارانه معیشتی شد؟

در حالی وزیر کار مِلک یک میلیاردی را ملاک حذف یارانه معیشتی اعلام کرده که به نظر می‌رسد با توجه به رشد نجومی قیمت مسکن طی سال ۹۷ و اوایل امسال، این اقدام دولت چندان منصفانه نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، به تازگی محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره کمک هزینه معیشتی دولت گفته است: دولت برای حمایت از طبقات متوسط و کم‌درآمد جامعه در گام اول ۱۸ میلیون خانوار شامل ۶۰ میلیون نفر را مشمول سبد کمک‌هزینه معیشتی کرده و از ۵۵ تا ۲۰۵ هزار تومان به خانوار‌ها پرداخت شده است.

وی با بیان این‌که با همکاری وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، کد دستوری #۶۳۶۹* ایجاد شده است، افزود: کسانی که فکر می‌کنند استحقاق دریافت سبد معیشتی خانوار دارند، از طریق این کد دستوری تقاضای خود را وارد و کد رهگیری دریافت کنند تا بررسی‌های لازم انجام شود. کسانی که تقاضای خود را در این کد دستوری ارائه می‌کنند، اگر شرایط لازم را داشته باشند و جزء طبقه‌های متوسط و کم‌درآمد قرار گیرند از زمان آغاز طرح حمایتی مبالغ را دریافت می‌کنند.

وی اضافه کرد: کسانیکه توان مالی مناسبی دارند و با معیار‌های موجود مشمول نمی‌شوند از طریق پیامک به آن‌ها اعلام می‌شود که واجد شرایط نیستند و بعد از آزمون وسع مالی حذف می‌شوند.

وزیر کار با یادآوری این‌که ۶۰ میلیون نفری که سبد کمک‌معیشتی گرفته‌اند با بررسی اطلاعات مالی انجام شده است، ادامه داد: آن‌هایی که مثلاً دارای ملک بیشتر از یک میلیارد تومان بوده‌اند یا درآمد‌های دیگری دارند و افرادی که خودروی بیش از ۵۰۰ میلیون تومان یا سه سفر خارجی غیر زیارتی در سال داشته‌اند، در جمع افراد با تمکن مالی قرار می‌گیرند.

 از اواخر سال ۹۶ بازار مسکن دچار تلاطم قیمتی شد و در سال ۹۷ و اوایل امسال قیمت‌ها بیش از ۱۲۰ درصد افزایش یافت. با توجه به این مسئله بسیار مهم به نظر می‌رسد دولت در بحث عدم اختصاص یارانه معیشتی عدالت را به طور کامل اجرا نکرده است.

به عنوان مثال، زوج جوانی را در نظر بگیرید که در سال ۹۵ یا ۹۶ پس از یک دوره یکساله مشمول دریافت وام ۱۶۰ میلیون تومانی بانک مسکن شده و وارد بازار مسکن شده است. در آن زمان (سال ۹۵) میانگین قیمت هر مترمربع واحد مسکونی حدود ۴.۳ میلیون تومان بود و زوج مورد نظر یک واحد مسکونی ۱۰۰ مترمربعی را با قیمت ۴۳۰ میلیون تومان خریداری کرده اند.

بر اساس جدیدترین آمار وزارت راه و شهرسازی متوسط قیمت هر مترمربع آپارتمان طی آبان‌ماه امسال به ۱۲ میلیون و ۶۱۷ هزار تومان در مناطق ۲۲ گانه افزایش یافته است. در واقع مِلک ۴۳۰ میلیون تومانی زوج جوان در حال حاضر بیش از ۱.۲ میلیارد تومان قیمت دارد.

نکته جالب توجه این‌که زوج جوان که یارانه معیشتی آن‌ها واریز نشده حدود ۹ سال دیگر باید اقساط وام بانک مسکن را پرداخت کنند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.